واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: رييس پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامي در واحد شاهرود : كارهاي فرهنگي بايد بر پايه تخصص علمي استوار باشد
شاهرود - خبرگزاري ايسكانيوز :رييس پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامي گفت: بايد كارهاي فرهنگي بر پايه تخصص علمي استوار باشد. يعني هم سند علمي داشته باشد و هم مؤثر و كاربردي باشد.
به گزارش روز شنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران " ايسكانيوز "دكتر فرزانه در كميته كار گروه تخصصي قرآن و عترت (ع) و نماز و حج در دانشگاه آزاد اسلامي واحد شاهرود و در همايش مديران فرهنگي مناطق 8 – 10 و 12گفت : ما در خصوص قرآن و عترت حدود 4 سال است كه فعاليت هاي خود را ادامه داديم و از زواياي ديگري هم به قضيه نگاه كرديم. يكي اينكه امروزه نگاه به فرهنگ به ويژه در صحنه دانشگاه ظرافت خاصي را مي طلبد، همه بايد به اين نكته دقت كافي داشته باشيم. اگرهدف رسيدن به سطح فرهنگ مطلوب باشد بايد ظرافت بحث هاي فرهنگي در خود ما، در جامعه فرهنگي و در بين ساير همكاران، ديگر معاونت ها و ديگر بخش ها كاملاً تبيين شود.
وي افزود:طي اين مدتي كه ما در معارف فرهنگي خدمت كرديم براي ما امري است مسلم و هميشه كوشش كرديم كه اين صحنه را به شكلي كه شايسته است در ميان همكاران خود مؤثر كنيم و از ديدگاه هاي آن ها استفاده كنيم و انتقادات و نظرات آن ها را در كارمان عملي كنيم.
فرزانه گفت:در طي اين مسير ما با مشكلاتي هم مواجه شديم و بدون ترديد اين مشكلات را مطرح خواهم كرد: اولاً در بحث قرآن و عترت در كاري كه در سال 1372 شروع شد آمار مسابقات 2000 نفر بود. تلاش براي برگزاري مسابقات كه ختم مي شود به اشائه فرهنگي قرآني، همه در همين سطح بوده است، كميت دانشجويي اينگونه ايجاب مي كرده است. سال هايي ما جلو آمديم تا رسيديم به اواخر سال 1383 و اوايل سال 1384، تقريباً آمارهايي كه در اين سال ها تا به امروز با آن مواجه هستيم آمار بسيار گسترده اي است. آماري كه امروزه از شركت كنندگان در مسابقات داريم آماري است كه در سال 1361 در كنكور سراسري شركت مي كردند مثلاً حدود 2000 نفر. ما الان مسابقات قرآن و عترتمان را با اين تعداد برگزار مي كنيم.
فرزانه گفت:از سوي ديگر گسترش واحدهاي دانشگاهي، افزايش جمعيت دانشجويي را هم بايد به مباحث ديگر اضافه كنيم. در اينجا مي رسيم به يك نقطه كه ما بايد در برنامه هاي فرهنگي خود نوع آوري هايي بكنيم و آن را تطبيق بدهيم با محيطي كه در آن هستيم. ما تلاش كرديم كه اين كار را در قرآن و عترت انجام دهيم. تأكيدي كه معاونت فرهنگي داشته است اين بود كه بايد كارهاي فرهنگي بر پايه تخصصات علمي استوار باشد. يعني هم سند علمي داشته باشد و هم مؤثر و كاربردي باشد.
وي ادامه داد: ما در اين خصوص برنامه ريزي كرديم و حالا مي رسيم به جايي كه بايد مطرح كنيم وظائف معاونين فرهنگي در اين واحدها چيست ؟ در پس اين برنامه ريزي هايي كه در معاونت فرهنگي مي شود فكري وجود دارد كه خواستگاه اين فكر همه تجربياتي است كه ما در صحنه هاي كاري ديديم و به آن رسيديم يعني واحدهاي دانشگاهي. اگر 3 يا 4 ماه روي طرحي به نام بلاغ كار مي شود ، اين نبايد به دست فراموشي سپرده شود.
رييس پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامي افزود:در بحث هاي فرهنگي يك سلسله فعاليت هاي اقليمي و درون واحدي داريم. حركت هاي درون واحدي خوب است و بايد صورت بگيرد. يك سري فعاليت هاي فراقليمي و فراواحدي هم داريم كه بايد آن را گسترش داد. همايش علمي كه تعريف مي شود بستر خوبي است براي حركت فرهنگي در واحد دانشگاهي. زماني كه يك همايش علمي ارسال مي شود به واحدذ دانشگاهي، استاد، معاونت آموزشي و دانشجو را درگير مي كند و اين افراد حاصل تفكرات خود را در يك همايش اجرا مي كنند.
فرزانه گفت:اين فعاليت سودمند است و باد به آن اهميت داده شود. يك استدعائي من در بحث هاي فرهنگي دارم و آن اين است كه به بخش نامه هائي كه از تهران مي آيد توجه داشته باشيم و آن ها را اجرا كنيم. سال گذشته در بحث هاي فرهنگي چيزي حدود 400 موضوع تعريف شد و 15 الي 16 موضوع هم در بحث هاي قرآني تعريف شد. واحدهاي دانشگاهي فعاليتشان نسبتاً خوب بوده است. بر اساس همين فعاليت و همين دستاوردي كه اين فعاليت ها داشت، نمايشگاه سراسري برگزار شد. اين كارهاي علمي را ارائه كرديم و با موفقيت هم توأم بود، اما انتظار بيشتري داريم.
وي ادامه داد:انتظار داريم اگر يك همايش علمي را تعريف مي كنيم آن را در سطح دانشگاهي برگزار كنيم. انتظار داريم اگر ما 40 تا همايش تعريف مي كنيم براي واحد تعداد زيادي نيست. ما بايد حداقل بعد از برگزاري همايش 20 كتاب در اختيار داشته باشيم كه محتواي آن خلاصه مقالات كساني است كه در اين زمينه قلم زدند. در كنارش سمينارهاي علمي، نشست هاي علمي بايد داشته باشيم كه پيوسته تأكيد ما بر اين است كه به اين سمت حركت كنيم. همايش علمي برگزار كنيم، همايش كشوري و بين المللي برگزار كنيم. يك همايش 20 تا 30 تا مقاله برتر دارد.،10 تا پوستر مي شود و به ديوار زده مي شود.
رييس پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامي خاطرنشان كرد:خلاصه مقالات چاپ مي شود، فرستاده مي شود و مي تواند كم كم در سطح كشور گسترش پيدا كند و كه اين ها تأثيرگذار است . در كار قرآن و عترت اين افزايش جمعيت، كميت شركت كنندگان كه نشان دهنده استقبال خوب از قرآن است و بايد هم اين طور باشد، باعث شده كه فعاليت هاي خود را بازنگري كنيم و كارهاي اساسي انجام بدهيم. ما يك فضاي آموزشي درست كرديم و يك فضاي مجازي. بايد از اين فضا استاده كنيم، اين سايت اين ويژگي را دارد كه ما داخل آن شويم و ببينيم كدام واحدها الان در سايت هستند و كدام نيستند. و ميزان ورود و خروج واحدها به سايت براي ما اهميت دارد. مراجعه به سايت به آن فضاي مجازي فرهنگي استحكام مي بخشد و درجه سايت را بالا مي برد.
فرزانه افزود:در زمينه مسابقات قرآن و عترت سايت تخصصي- قرآني تسنيم تقويت شده و همكاران مي توانند به سايت مراجعه نمايند. معاونت فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي 3 مجله علمي- پژوهشي دارد : 1. بصيرت (در زمينه مديريت) 2. مطالعات ميان فرهنگي 3. صحيفه مبين و همچنين مجله ديگري نيز در معاونت فرهنگي موجود است كه ارگان خبري ماست بنام برگ فرهنگ. بحث بسيار مهم ديگري كه در اينجا به آن اشاره مي كنم بحث كتاب هاي آموزشي است.
وي ادامه داد:ما دو كتاب آموزشي داريم : 1. قرائت قرآن كريم 2. تفسير سوره لقمان . در بين درس هاي عمومي مي توانيم به كتاب تفسير موضوعي قرآن اشاره كنيم. يكي از كارهايي كه پژوهشكده قرآن و عترت از معاونت فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي انتظار دارد اين است كه اين سرفصل را احياء نمايد. استادان قرآن توجه داشته باشند كه آموزش قرآن براي اشائه فرهنگ قرآني باشد. بانك اطلاعاتي پايان نامه هاي قرآني را راه اندازي كرديم، اين بانك بايد غني شود. خيلي از واحدها در اين زمينه به ما كمك نمودند. اگر واحد دانشگاهي در زمينه علوم قرآن و حديث، پايان نامه هاي دكترا و كارشناسي ارشد دارد روي سايت تسنيم قرار دهند.
شنبه 1 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]