واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در گفتوگو با فارس: فاز دوم شهر نمونه غذا و دارو در فيروزكوه به بهرهبرداري رسيد
خبرگزاري فارس: فاز دوم طرح شهر نمونه غذا و دارو با نصب و راهاندازي شبكه ثبت، توزيع و هدايت مصرف دارو در فيروزكوه به بهرهبرداري رسيد.
فرشاد حسيني شيرازي معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در گفتوگو با خبرنگار فارس افزود: فاز اول شهر نمونه غذا و دارو در فيروزكوه چند ماه پيش با آموزش اصناف و اصلاح سيستم توزيع مواد غذايي به صورت بستهبندي و توزيع مناسب و بهداشتي مواد عذايي اجرا شد. از دوم اجراي اين طرح ديروز با فعال شدن نرمافزار كنترل توزيع دارو به بهرهبرداري رسيد و تا آخر تابستان با ارتباط تمام مراكز درماني و دارويي اين شهر به يك شبكه واحد دارويي و ايجاد پرونده الكترونيك سلامت براي همه مراجعان كامل ميشود.
وي اضافه كرد: در فاز دوم اجراي اين طرح تمام داروخانههاي بيمارستاني، درمانگاهي، خصوصي و دولتي فيروزكوه به شبكه نرمافزاري ثبت، سفارش، توزيع و مصرف دارو مجهز شدهاند. همه اين مراكز با استفاده از اين نرمافزار به شركتهاي پخش دارو متصل ميشوند و تمام سفارشات دارو، مواد آرايشي و بهداشتي آنها از طريق اين شبكه انجام ميشود.
وي گفت: با اجراي اين طرح تمام داروخانههاي فيروزكوه به يك دستگاه كامپيوتر و 3 دستگاه پرينتر مجهز شدهاند كه با استفاده از آنها به طور همزمان نسخه دارويي، قيمتگذاري داروها و توضيحات لازم درباره خواص دارو، نحوه مصرف آن و اقدامات لازم براي جلوگيري از تداخلات دارويي در 3 برگه مختلف چاپ و در اختيار متقاضيان قرار ميگيرد.
وي گفت: همزمان براي هر بيمار نيز بر اساس نام، كد ملي و شماره بيمه فرد پرونده الكترونيك تشكيل ميشود كه اطلاعات آن به صورت آرشيو بعداً قابل استفاده است.
حسيني شيرازي گفت: خاصيت ديگر اين سيستم اين است دانشگاه علوم پزشكي و شركتهاي دارويي به صورت لحظهاي از ميزان مصرف يك دارو، نحوه تجويز آن توسط پزشكان و كمبود و يا انبار شدن داروها مطلع ميشوند كه اين امر در سياستگذاري توزيع مناسب دارو و جلوگيري از مصرف غير منطقي دارو مؤثر است.
وي گفت: همزمان با افتتاح فاز دوم شهر نمونه غذا و دارو ديروز جشنواره غذاهاي سنتي نيز در فيروزكوه برگزار شد كه طي آن 7 نوع اقلام غذايي سالم شامل: لبنيات، حبوبات، آرد، برنج، سيبزميني و مانند اينها به مردم معرفي شد تا با استفاده از آن غذاي سالم تهيه كنند.
همچنين به مردم توصيه شد از گوشت، مواد سرخكردني و مواد غذايي گرانقيمت استفاده نكنند.
اين جشنواره با استقبال بيش از 2 هزار خانواده فيروزكوهاي مواجه شد و نقش مهمي در فرهنگسازي تغذيه سالم در اين شهر داشت.
انتهاي پيام/
جمعه 31 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 209]