واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: خزاعي:رودكي نمادي از وحدت و برادري ميان مللي با ريشه هاي فرهنگي واحد است
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): سازمان ملل- محمد خزايي درمراسم بزرگداشت رودكي پدرشعر فارسي تصريح كرد كه ادبيات وهنرفارسي ستونهاي فرهنگ ايراني وتمام تمدن فارسي است و رودكي بعنوان يك شاعرخوش قريحه،نمونه اي عالي ازانساني است كه داراي محبت و رحمت ونمادي از وحدت و برادري ميان مللي است كه ريشه هاي واحد فرهنگي دارند.
سفير و نماينده دائم ايران در سازمان ملل در اين نشست كه بان كي مون دبير كل سازمان ملل و جمعي از سفرا و ديپلماتهاي مقيم سازمان ملل نيز حضور داشتند، گفت : محبت و درك ، جوهره فرهنگ فارسي است و رحمت قلب اين فرهنگ است .
وي اظهارداشت : ابوعبدالله جعفربن محمد رودكي اهميت فوق العاده اي براي دانش، حكمت و معرفت قائل بود و به درستي گفته است " از زماني كه جهان از تاريكي رهائي يافت هيچكس روي زمين از آنكه تمام زندگي خود را وقف آموختن كند، پشيمان نشده است ".
سفير ايران در سازمان ملل گفت : رودكي هنوز پس از يازده قرن به ما ارزش محبت ، دوستي و اتحاد را يادآوري مي كند.
خزاعي تصريح كرد: همزمان با ورود جهان به قرن 21 و هزاره جديد، نياز به تفاهم ميان اعضاي جامعه جهاني و ضرورت سرمايه گذاري روي ارزش هاي مشترك انساني ، تبديل به امري حياتي و غير قابل انكار شده است .
وي با اشاره به اينكه "فرهنگ "، محور اصلي تمام خواسته هاي ما است ، گفت : ما بايد خيلي ساده اما عميق درك كنيم كه آموزه هاي فرهنگي ، ديني و اعتقادي در يك كشور يا منطقه ، چنان عظيم است كه منجر به ايجاد فرهنگ ها و تمدن هاي مختلف شده و همزمان ارزش هاي مشترك ميان تمام فرهنگ ها و تمدنها چنان گسترده است كه ما امروز مي توانيم در عين وحدت شاهد كثرت نيز باشيم .
سفير و نماينده دائم كشورمان ادامه داد:درك متقابل فرهنگي و اعتقادي ، باعث نزديكي ملت ها و اقوام مي شود و محبت و رحمت را به زندگي آن ها تزريق مي كند.
خزاعي گفت محبت و رحمت ستون اصلي تمام اديان بويژه اسلام است از جمله آنجا كه مي گويد"آيا دين به جز محبت است " و يا مي گويد" هر كس با خانواده و همسايگان بهتر برخورد كند به خداوند نزديك تر خواهد بود".
به گزارش خبرنگار ايرنا ، دبير كل سازمان ملل نيز عصر چهارشنبه به وقت نيويورك در اين مراسم تصريح كرد كه "رودكي شاعر خوبي ها و عدالت بود." بان كي مون در اين مراسم كه در يكي از سالنهاي سازمان ملل برگزار شد، با تمجيد از شعر و جايگاه رودكي به عنوان پدر شعر فارسي گفت : رودكي شاعري بود كه شعر را از مكان غيرقابل دسترسي به زندگي روزمره مردم آورد و به همين جهت به سلطان شعر معروف شد.
در اين مراسم شماري زيادي از مقامها و ديپلماتها و دوستداران شعر و ادب فارسي شركت داشتند.
نمايندگي دائم ايران در سازمان ملل با همكاري نمايندگي هاي تاجيكستان و افغانستان ، باني برپايي اين مراسم بزرگداشت بودند.
اين مراسم همزمان با يكهزار و يكصد و پنجاهمين سال تولد اين شاعر نامدار فارسي سرا برگزار مي شود.
رودكي در اواسط قرن سوم هجري در روستاي رودك سمرقند به دنيا آمد.او در هشت سالگي قران را حفظ كرد و به شاعري پرداخت .
شاعران در اشعار خود او را استاد شاعران و سلطان شاعران خوانده اند.
درباره شمار اشعار وي نقل هاي متفاوت از بيش از يك ميليون گرفته تا يكصدهزاربيت يا صد دفتر، وجود دارد اما از آن همه آثار گرانبهاي پدر شعر فارسي ، امروزه فقط حدود 550 بيت از ماخذ كهن به دست آمده است .
رودكي غير از اشعاري كه در قالب غزل ، قصيده و قطعه دارد كليله و دمنه را هم به نظم در آورده بود كه از آن ابياتي پراكنده موجود است .
وي در سال 329 هجري قمري فوت كرده است .
در مراسم بزرگداشت رودكي شماري از استادان ايراني ، افغانستاني و تاجيك به تشريح جايگاه اين شاعر نامي پرداختند و تصريح كردند كه انديشه هاي اين شاعر در عصر كنوني به نزديكي بيش از پيش فرهنگ ها و تمدن ها كمك مي كند.
همزمان با اين مراسم ويژه ، نمايشگاهي از آثار هنري هنرمندان ايراني افغانستاني و تاجيك كه معرف عظمت و شكوه تمدن و زبان فارسي و اشتركات فرهنگي سه كشور است ، در مقر سازمان ملل گشايش يافت .
اين نمايشگاه دو هفته برپا است .
شبد-**اروپام**360
پنجشنبه 30 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]