واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: داروهاي گياهي، گاهي بيخطر و بيفايده
عمومي- گروه سلامت:
اخيراً در بسياري كشورها، و از جمله در كشور ما، مردم اقبال زيادي به داروهاي گياهي نشان ميدهند.
علت اين اقبال عمومي را ميتوان يا به نااميدشدن از تاثير داروهاي شيميايي معمول دانست يا به ترس از عوارض احتمالي آنها.
اما در اين جو عمومي مثبت در مورد داروهاي گياهي، اغلب يك نكته فراموش ميشود و آن اينكه اين داروها هم محدوديتها و عوارض خاص خود را دارند و هنوز در مورد تاثير احتمالي همه داروهاي گياهي و گياهان دارويي، تحقيقات كافي علمي صورت نگرفته و همه عوارض و تاثيرات آنها مشخص نشده است و بنابراين مصرف اين داروها نيز، مانند هر داروي ديگري، بايد توأم با احتياط و مشورت با متخصصان فن باشد.
چنانكه تحقيقاتي كه به تدريج در مورد برخي از اين داروها انجام ميشود، نشان ميدهد كه نميتوان همه فوايد منتسب به اين داروها را اثبات كرد و برخي از آنها از بوته آزمايشهاي علمي، سربلند بيرون نميآيند.
يكي از تازهترين اين مطالعات، در مورد گياه «جينجو بيلوبا» انجام شده كه مصرف آن اين روزها در كل جهان گسترش زيادي داشته است. تحقيقات جديد نشان ميدهد كه اين داروي گياهي، آنچنان كه مشهور شده، نميتواند روي زوال عقل و آلزايمر مؤثر باشد.
به گزارش بيبيسي، در اين مطالعه، كه در كالج سلطنتي انگلستان انجام شده، ۱۷۶ بيمار مبتلا به درجات خفيف تا متوسط آلزايمر، انتخاب شدند و بهمدت ۶ ماه، روزانه ۱۲۰ ميليگرم از عصاره اين دارو را مصرف كردند.
ارزيابي حافظه و قواي شناختي اين بيماران، قبل از مصرف دارو و در فاصله ۲، ۴ و ۶ ماه بعد از مصرف، نشان داد كه اين دوره درماني، تاثير چنداني در بهبود توان ذهني و حافظه اين بيماران نداشته است. همچنين كيفيت زندگي اين بيماران، توسط پرستاران و مراقبين آنها ارزيابي شد و هيچ تغيير محسوسي در اين مدت گزارش نشد.
نميتوان منكر برخي تاثيرات مثبت داروهاي گياهي شد؛ چنانكه داروهاي شيميايي هم در درمان بيماريهاي گوناگون تاثيراتي دارند.
اما بهتر است در مورد تاثير آنها، مبالغه نكنيم و در مصرف آنها نيز، همانند ساير داروها، جانب احتياط و تعادل را رعايت كنيم. بنا به گفته كارشناسان، مصرف بسياري از داروهاي گياهي در زنان باردار و شيرده، يا افرادي كه دچار بيماريهاي زمينهاي مختلفي، از جمله بيماريهاي قبلي و فشارخون و ديابت دارند، ميتواند عوارض خطرناكي داشته باشد.
همچنين مصرف اين داروها نيز، مانند ساير داروها، همزمان با داروها و غذاهاي ديگر، ميتواند باعث تداخل اثر شود كه آن هم گاه با عوارض خطرناكي توأم است.
استفاده از دوز بالاي اين داروها نيز، اشتباه نسبتا رايجي است كه ميتواند باعث مسموميت دارويي و مشكلات بعدي ناشي از آن شود و لزوم احتياط در مورد مصرف آنها و مشورت با متخصصان در مورد آنها را صد چندان ميكند.
تاريخ درج: 29 خرداد 1387 ساعت 19:58 تاريخ تاييد: 29 خرداد 1387 ساعت 20:57 تاريخ به روز رساني: 29 خرداد 1387 ساعت 20:57
چهارشنبه 29 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]