واضح آرشیو وب فارسی:فارس: متكي: بوش با شكست در اجراي سياستهاي تندروانه كاخ سفيد را ترك خواهد كرد
خبرگزاري فارس: وزير امورخارجه گفت: بوش كاخ سفيد را به عنوان كسي كه در اجراي سياستهاي تندروانه خود شكست خورده است، ترك خواهد كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس، منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان در مصاحبه تلويزيوني با شبكههاي تلويزيوني خبري دائمي France24 - I-Tele فرانسه، به سوالات خبرنگاران اين دو شبكه در خصوص سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران در قبال موضوعائي نظير افغانستان و تحولات آن، انتخابات رياست جمهوري آمريكا، چگونگي تعامل دولت ايران با آژانس بينالمللي انرژي هستهاي، حزب الله لبنان و... پاسخ داد.
وزير امور خارجه كشورمان در رابطه با مواضع ايران در قبال رويدادهاي افغانستان گفت: حمايت از دولت و مردم افغانستان از اهداف مهم جمهوري اسلامي ايران است و از انتخابات دموكراتيك در افغانستان و نيز از رئيس جمهور اين كشور پشتيباني ميكنيم.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار شبكه تلويزيوني I-Tele در خصوص حضور گسترده نظاميان خارجي در افغانستان و مرزهاي ايران گفت: هر رويكرد غلط ميتواند براي كساني كه از آن حمايت ميكنند نتايجي داشته باشد. نيروهاي خارجي حاضر در افغانستان كارنامه موفقي ندارند و معتقديم شكست آنها نتيجه عملكرد خودشان است، ما سياستهاي اشتباه آنها را گوشزد ميكنيم.
متكي در پاسخ به سوال خبرنگار شبكه تلويزيوني France24 درباره نقش نيروهاي ناتو از جمله فرانسه در افغانستان جهت برقراري ثبات در اين منطقه گفت: انتظار ميرفت كه يك تصميم كلي از سوي سازمان ملل متحد گرفته شود كه از حمايت تمامي كشورهاي منطقه برخوردار شود و بتوان كاري كرد كه افغانستان به وضعيت عادي برگردد ولي متاسفانه ما شاهد آن هستيم كه محورهاي اصل مشكلات در افغانستان به وضعيت عادي برگردد ولي متاسفانه ما شاهد آن هستيم كه محورهاي اصلي مشكلات در افغانستان، يعني امنيت، مواد مخدر و مسائل اقتصادي كماكان در اين كشور وجود داردند. به سخن ديگر، اين وضعيت به خوبي نشان ميدهد كه سياستهاي كه تاكنون اتخاذ شده منطبق بر واقعيت نبوده است مردم افغانستان نميدانند تا كي بايد شاهد اين وضعيت باشند. بنابراين اين از نقطه نظر سياسي بايد عناصر، رفتارها و نگاهها عوض شود. ماموريتها در افغانستان بايد دوباره تعريف و اهداف مورد نظر بازنگري شوند. بايد متوجه بود كه توليد مواد مخدر طي 5 سال گذشته 30 برابر شده است و اين موضوع جامعه بين المللي به ويژه نسلهاي جديد را در منطقه و اروپا به خطر روبرو ميكند. امروز اگر از هر افغاني بپرسيد كه آيا در سال 2008 افغانستان نسبت به سال 2007 امن تر بوده است يا نه؟ مطمئناً خواهد گفت: 2007 امن تر بود. به همين ترتيب اگر اين سوال را در مورد سال 2007 و 2006 بپرسيد او همانگونه به شما پاسخ خواهد داد. اين نشان ميدهد كه متاسفانه در برابر يك مشكل واقعي قرار داريم. بسياري از كشورها براي بازسازي افغانستان و تعهدات خود عمل نكردند. آنها مبالغي تعهد كردند اما پرداخت نشد. اين هم مشكل ديگري است كه موجب ميشود مسائل و نگرانيهاي مردم افغانستان زيادتر شود.
در ادامه وزير امور خارجه كشورمان در پاسخ به سوالي پيرامون خطر بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان گفت: افراط گرائي امروزه محدود به افغانستان نيست، افراط گرائي در منطقه و در جاي جاي جهان در قالب ترويسم ظاهر شده است و چاره انديشي براي آن بايد در دستور كار جامعه بينالملل باشد. آنهائي كه سناريوي ايجاد چنين گروههاي افراطي را تدوين و با پول نفت و آموزشهاي منطقهاي عملي كردند، مسئول چنين رويدادهاي ناخوشايند در جامعه بينالملل هستند، ما صادقانه فكر ميكنيم كه مبارزه با تروريسم در منطقه نبايد گزينشي باشد و نميتوان تروريست خوب يا تروريست بد داشت.
متكي در پاسخ به سوال ديگري درباره امكان ديدار وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران با بوش به خبرنگار شبكه I-Tele گفت: آقاي بوش عامل كشتار دهها هزار نفر در افغانستان و صدها هزار نفر در عراق و هزاران نفر در فلسطين است. من معتقدم كه اگر در ساختار بينالمللي سيستم درست و متعادلي وجود داشت آقاي جرج بوش بايد در يك دادگاه پيرامون اين اعمال خود جواب ميداد ولي به هر حال آقاي بوش كاخ سفيد را به عنوان كسي كه در اجراي سياستهاي تندروانه خود شكست خورده است ترك خواهد كرد.
وزير خارجه كشورمان در اظهار نظر پيرامون پيشنهاد مطرح شده از طرف اوباما مبني بر تشكيل كنفرانسي براي حل مشكلات ميان ايران و آمريكا گفت: معمولاً سياستمداران آمريكايي وقتي از قدرت كنار ميروند به اين نتيجه ميرسند كه بايد با ايران مذاكره ميكردند، اكنون تفاوتي كه ميان آقاي اوباما با سياستمداران پيشين وجود دارد اينست كه ايشان قبل از رسيدن به حكومت چنين ايدهاي دارد البته ما به افراد و احزاب نگاه نميكنيم بلكه ما به سياستهاي اجرا شده مينگريم. بنابراين بايد منتظر بود و ديد كه پس از ماه نوامبر چه اتفاقي خواهد افتاد.
متكي در پاسخ به پرسش خبرنگار I-Tele در خصوص رابطه ايران با حزب الله گفت: حزب الله يك هويت لبناني و يك حزب سياسي در دولت لبنان و يك نيروي مقاومت براي حمايت از لبنان است، ما از اجماع در لبنان حمايت ميكنيم و نه از يك عقيده و حزب.
خبرنگار شبكه تلويزيوني I-Tele درباره موضع گيري دولت جمهوري اسلامي ايران در خصوص عادي شدن روابط فرانسه و سوريه و احتمال به حاشيه رانده شدن ايران پس از توسعه اين روابط پرسيد، و متكي در پاسخ گفت: ما در منطقهاي زندگي ميكنيم كه هر كدام از كشورها در اتحاديه هاي مختلفي حضور دارند. كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس، كشورهاي عضو اكو، كشورهاي حاشيه درياي خزر و كشور همسايه ديگر كه عضو ناتو است و ...، بنابراين اين تمام كشورهاي منطقه در يك اتحاديه منطقهاي و بينالمللي داشته باشد به همان اندازه نفوذ بيشتري در منطقه خواهد داشت. سوريه جزو كشورهاي مهم منطقه است، اين سياست درستي است كه سوريه از پتانسيلهاي خود در زمينههاي دو جانبهاي و منطقهاي استفاده كند.
متكي در پاسخ به خبرنگار شبكه مذكور درباره امكان خروج ايران از ان. پي. تي گفت: ما اينطور به قضيه نگاه نميكنيم و تمام تلاش خودمان را به كار ميگيريم تا مذاكرات به نتيجه برسد. به همين خاطر ما يك بسته پيشنهادي ارائه داديم. بسته پيشنهادي غرب را هم مورد بررسي قرار خواهيم داد شايد بتوان زمينههاي مشتركي بين دو بسته پيدا كرد آن وقت ميتوانيم مذاكرات واقعي و جدي داشته باشيم. ما معقتديم كه در چارچوب عضويت در ان. پي. تي ميتوانيم از حقوق خود حمايت كنيم.
در پايان وزير امور خارجه كشورمان درباره تندروي ساز كوزي در همسويي و نزديكي با جرج بوش اظهار داشت: در خصوص سياست خارجي جديد فرانسه، ايران و بسياري از دوستان ديگر فرانسه در حال تجزيه و تحليل اين سياست هستند، ما معتقديم كه بايد منتظر بود تا اين سياست به نقطه توازن خود برسد، برخي از موارد در سياست خارجي فرانسه وجود دارد كه ما دوستانه آنها را به مخاطبين فرانسويمان ميگوئيم البته در سياست بينالمللي همه كشورها لزوما با نظرات همديگر موافق نيستند اما با احترام گذاشتن به تفاوتها، تعاملها نيز ادامه دارند.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 29 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 288]