تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه پرهيز از حرامها است همچنانكه شخص از خوردنى و نوشيدنى پرهيز مى‏كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849263677




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

درآستانه‌ي آغاز تعطيلات تابستاني مدارس؛ بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي به خانواده‌ها هشدار داد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: درآستانه‌ي آغاز تعطيلات تابستاني مدارس؛ بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي به خانواده‌ها هشدار داد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما

بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي معاونت امور سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاداسلامي درآستانه‌ي تعطيلات تابستاني مدارس در اطلاعيه‌اي نسبت به استفاده از بازي‌هاي رايانه‌اي كه داراي جنبه‌هاي مخرب برروي گروه‌هاي مختلف سني كودكان، نوجوانان و جوانان است، به خانواده‌ها هشدار داد.

به گزارش بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اين اطلاعيه آمده است: «در تمامي دنيا بازي‌هاي رايانه‌اي پس از توليد توسط نظام‌هاي طبقه‌بندي رايج و موجود رده‌بنيد سني مي‌شوند، يعني براساس محتواي موجود در بازي، بازي‌ها به گروه‌هاي مختلف سني تقسيم‌شده مثلا بالاي 13سال و يا بالاي 17 سال و توليد‌كنندگان اين رده‌سني را با استفاده از نشانه‌ها و علائم برروي سي‌دي درج كرده و در تبليغات از آن استفاده مي‌كنند.»

اين اطلاعيه يادآور شد: «هرچه يك بازي رده‌ پايين‌تري را از لحاظ گروه سني دريافت كند طبيعتا فروش بيشتري برايش تصور مي‌شود، چرا كه اكثر قريب به اتفاق خانواده‌ها و كاربران بازي‌ در دنيا با اين رده‌بندي آشنا بوده و فرهنگ استفاده از آن را نيز رعايت مي‌كنند. اين نظام‌هاي طبقه‌بندي، بازي‌ها را با تعريف مولفه‌هاي استاندارد و تعيين شاخصه‌هاي محتوايي بررسي مي‌نمايند. مولفه و شاخصه‌ها تابعي از ارزش‌هاي مذهبي و اجتماعي جوامع مختلف است. خشونت، برهنگي، روابط جنسي، بدلحني، استفاده از الكل و ... مولفه‌هايي است كه دراكثر نظام‌هاي طبقه‌بندي به عنوان شاخصه‌ي طبقه‌بندي بازي‌ها مدنظر قرار مي‌گيرد.»

اطلاعيه‌ي بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي خاطرنشان كرده است: «مهم‌ترين نظام‌هاي طبقه‌بندي دردنيا كه اكثر توليد‌كنندگان و كاربران بازي‌هاي رايانه‌اي با آنها آشنا بوده عبارتند: ESRB در آمريكا و كاناد، PEGI دراروپا، CERO در ژاپن.

طبق آمار و ارقام منتشر‌شده دراكثر جوامع بيش از 80درصد مصرف‌كنندگان و خانواده‌ها از اين نظام طبقه‌بندي آگاهي داشته و از آن استفاده مي‌كنند.

متاسفانه دركشور ما با عنايت به اين نكته كه پيش از اين بازار بازي‌هاي رايانه‌اي از نظارت، مديريت فراگير و هدفمند بهره نمي‌برد و هنوز مبادي ورودي و توزيع آن در كشور مشخص نيست، لذا در بحث فرهنگ استفاده نيز با اين مشكل روبه‌رو هستيم كه علاوه بر عدم اطلاع دقيق كاربران و خانواده‌هاي آنان از اين نظام‌هاي رده‌بندي از نشانه‌ها و محتواي اين كار نيز اطلاعي ندارند و به‌همين واسطه بدون در نظرگرفتن آثار مخربي كه در پي عدم استفاده از بازي‌هاي مربوط به گروه سني خاص كاربر به بار مي‌آيد، همه‌ي كاربران در هرسني همه بازي‌ها را در اختيار دارند.

اين عدم آگاهي باعث مي‌شود كه يك كودك مثلا 10ساله‌ اكثرا به تنهايي و بعضا به‌همراه پدر‌ومادر خود سي‌دي بازي‌هايي را خريداري كند كه طبق نظام‌هاي رده‌بندي رايج دنيا رده‌ي سني بالاي 17 سال را به خود اختصاص مي‌دهد و هرروز ساعت‌ها با آن بازي مي‌كند، غافل از اين‌كه خشونت بسيار بالاي موجود دراين بازي كه همراه با نمايش خونريزي شديد و بدن مثله‌شده بوده و يا روابط جنسي درسطح بالاي آن چه اثري در روحيه‌ي ظريف و حساس او مي‌گذارد.

اين اتفاق درمورد اكثر كاربران ايراني اكنون درحال وقوع است، بيشتر بازي‌هايي كه درجامعه ما تكثير و توزيع مي‌شود رده‌

سني MATURE (بالاي 17 سال) و يا (ADULT ONLY) (بالاي 22 سال) را در طبقه‌بندي ESRB كه معتبرترين رده‌بندي در دنياست به خود اختصاص داده است و حال آنكه اكثر جامعه‌ي كاربران بازي‌هاي كودك‌ونوجوان هستند.»

كاربراني كه ساعت‌ها از اين بازي‌ها استفاده مي‌كنند و متناوبا با صحنه‌هاي خشونت‌بار و يا پوشش‌هاي نامناسب و زمينه‌هاي روابط جنسي روبه‌رو مي‌شوند از لحاظ روحي و رواني دچار اختلال مي‌شوند و ضربات جبران‌ناپذيري بر روح و روان كودك وارد مي‌شود اگر از بازي‌هاي مخرب و زيان‌آور استفاده نمايد.»

اين اطلاعيه افزود: «باتوجه به آغاز فصل تابستان، تعطيلي مدارس و اوقات فراغت سه‌ماهه، خانواده‌ها بايد مراقب باشيد تا كودكانشان از چه بازي‌هايي استفاده مي‌كنند. خانواده‌ها توجه داشته باشند كه بايد بر بازي‌هايي كه بچه‌ها استفاده مي‌كنند كنترل داشته و نظارت كنند طبق آمار منتشر‌شده اكثر خانواده‌هاي پدر‌ومادر برخريد بازي توسط فرزندشان نظارت داشته و درصد بالايي نيز حداقل يك‌بار در ماه با فرزندشان بازي‌هاي رايانه‌اي را انجام مي‌دهند.

هم‌چنين خانواده‌ها در نظر داشته باشند اگر فرزندشان از گيم‌نتهاي محلي استفاده مي‌كنند كنترل نمايند كه چه بازي‌هايي در آنجا استفاده مي‌شود. هرچند كه متاسفانه به دليل فضاي نامناسب، عدم رعايت شئونات اخلاقي و بسياري از مسايل ديگر موجود در برخي گيم‌نتها، اين فضاها مكان سالم و مناسبي براي گذران اوقات فراغت كودكان‌ونوجوانان نيست و بهتر است يا كاربران درخانه‌ها زيرنظر پدر‌ومادر بازي نمايند و يا اين مركز بازي مديريت صحيحي داشته تا با خيال راحت بتوان از آنها استفاده شود.

اكنون بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي درحال «تدوين نظام ملي بازي‌هاي رايانه‌اي مطابق ارزش‌هاي ملي و مذهبي رايج در جامعه‌ي ايراني و اسلامي ماست». اميدواريم تا در چندماه آينده نتايج آن استخراج شده و رده‌بندي سني كليه‌ي آثار توليدي داخل وخارج انجام‌شده و علائم و نشانه‌هاي مخصوص برآن درج گردد.»

انتهاي پيام
 چهارشنبه 29 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 235]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن