واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بيماري روده اي شايع ترين بيماري تابستان اما قابل پيشگيري
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): در فصل تابستان بسياري از افراد بويژه كودكان به دليل مصرف مواد غذايي ،ميوه ها و يا آبهاي آلوده دچار بيماريهاي روده اي مي شوند درحاليكه همين افراد با رعايت نكا ت بهداشتي هرچند كوجك اما دقيق مي توانند از اين بيماري پيشگيري كرده و درامان باشند.
بيماريهاي روده اي مهمترين بيماريهايي هستند كه سلامت انسان را به خطر مي اندازند، اين بيماريها از طريق خوردن آب و مواد غذايي وارد بدن انسان مي شوند و روده را مختل مي كنند.
اين بيماريها جزو قديمي ترين بيماريهاي شناخته شده هستند و ارتباط با فقر و توسعه نيافتگي دارند،بروز بيماريهاي عفوني در طي يك سه دهه گذشته در جهان كاهش چشمگيري داشته كه به پيشرفت علم و تكنولوژي بر مي گردد و كشف آنها توانسته توانايي توليد آنتي بيوتيك ها و اقدامات درماني لازم و اقدامات پيشگيرانه را به حداقل برساند.
دكتر" محسن زهرايي " رييس اداره بيماريهاي منتقله از آب و غذاي وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشكي روز سه شنبه در اين خصوص به خبرنگار ايرنا گفت : امروزه بار عمومي بيماريهاي روده اي در جهان در حال كاهش است و برحسب ميزان توسعه يافتگي كشورها اين بيماريها اهميت شان بيشتر مي شود، و ايران نسبت به كشورهاي در حال توسعه وضعيت بهتري دارد.
وي با بيان اينكه ما در مقايسه با همسايه هاي غربي ،شمالي و شرقي وضعيت خوبي داريم ، افزود:اما قابليت اين را نيز داريم كه وضعيت خود را به كشورهاي توسعه يافته نزديكتر كنيم .
وي توضيح داد:وقتي سطح سواد عمومي بالا مي رود و مردم نكات آموزشي را مطالعه مي كنند و پيامهاي بهداشتي به آنها منتقل مي شود ميزان بيماريهاي روده اي كمتر مي شود.
زهرايي اظهار داشت : در كشور بيماريهاي عفوني روده اي از جمله وبا ،اسهال خوني ،باكتريهاي انگلي و حصبه از مهمترين بيماريهايي هستند كه طي سالهاي گذشته مرگ و مير نيز ايجاد كردند .
به گفته وي ،وبا از جمله بيماريهايي است كه هنوز بيماري خطرناك جلوه مي كند و در سالهايي كه مردم دسترسي به اب آشاميدني سالم نداشتند و دفع فاضلاب زياد بود و امكانات درماني مثل امروز نيود اين بيماري بيشترين شيوع داشت .
وي افزود:البته بعضي از بيماريهاي روده اي خصوصيت شان اين است كه عامل بيماري فقط در بدن انسان زندگي مي كند مثل حصبه ،اسهال خوني ،هپاتيت آ كه مربوط به انسان هستند.
به گفته وي فردي كه بيمار مي شود عامل بيماري در روده وي تكثير شده و از طريق مدفوع دفع مي شد گاهي اوقات اين عامل طولاني مي شود و ممكن است فرد در طي يكسال بدون داشتن علامت اين ميكروب را از طريق مدفوع دفع كند.
زهرايي مهمترين عامل اصلي اين بيماريها را عدم رعايت بهداشت فردي ،عدم شستن دست ها قبل از غذا دانست و گفت : وقتي مردم آب چاه ،بركه ،رودخانه ها ،چشمه ها كه ظاهرا شفاف است را مي خوردند به ببماري روده اي دچار مي شوند زيرا اين آب ها داراي انواع انگل هستند .
وي يادآورشد: همچنين مواد غذايي كه در فصل تابستان بيشتر در معرض فاسد شدن هستند عامل ديگر ابتلا به بيماري روده اي براي افراد هستند .
دماي زير پنج درجه و بالاي 60درجه براي رشد ميكروب ها در مواد غذايي مناسب نيستند البته در تابستان كه هوا بسيار گرم است زمينه رشد ميكروب در غذا را فراهم مي كند.
در اين فصل مسافرت افزايش مي يابد و مردم آب و غذا را ازبيرون تهيه مي كنند و يا اينكه غذايي كه در منزل طبخ شده به دليل اينكه چند ساعتي خارج از يخچال نگهداري مي شود باعث مسموميت مي شود.
زهرايي با بيان اين كه مواد غذايي خام مثل سبزيجات به همراه غذا مفيد است، تصريح كرد: اما بايد توجه كرد سبزيجات ممكن است منشايي براي ابتلا به بيماريهاي روده يا باشدپس بايد ضدعفوني و تميز شسته شود.
وي نسبت به شستشوي صحيح ميوه و سبزيجات در فصل تابستان هشدار داد و گفت :برخي افراد كاهو را كه با گل و فاضلاب آبياري مي شود و لابه لاي آنها ميكروب در تخم انگل ها جا گرفته است بدون توجه به شستشوي كامل مصرف مي كنند كه اين امر سبب بيماري آنها خواهد شد.
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 306]