واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نبود اتحاديه آبزي پروري در ايلام و تاثير منفي آن در پرورش ماهي
جمعي از پرورشدهندگان ماهي در ايلام ميگويند كه نبود اتحاديه آبزيپروري در اين استان باعث ايجاد مشكلات عديده در گسترش اين بخش شده است.
آنان معتقدند: نبود اتحاديه آبزيپروي در اين استان باعث شده است كه در هر دوره مجبور به صرف هزينههاي گزافي براي تهيه غذا و بچه ماهي براي استخرهاي پرورشي خود شوند.
يكي از صاحبان استخرهاي گرمآبي در ايلام گفت: مدت شش سال است كه به كار پرورش ماهي در ايلام اشتغال دارم و متاسفانه به رغم توجه مسوولان هر ساله به مشكلات عديدهاي مواجه ميشوم.
"اكبري ميري" افزود: براي تهيه غذاي ماهي بيشتر وقتها دچار مشكل ميشوم و چون تعداد استخرهاي پرورش ماهي در استانهاي همجوار زياد شده برخي مواقع در شرايط بحراني نبود غذا براي آبزيان مواجه ميشوم.
وي گفت: اگر اتحاديه آبزيپروري در استان ايلام وجود داشت معمولا از طريق آن اتحاديه مشكلات خود را در رابطه با تامين غذاي ماهيها برطرف ميكردم.
وي، همچنين به وضعيت راههاي دستيابي به استخرها اشاره كرد و گفت:
متاسفانه بيشتر راهها صعب العبور است و اكثر پرورشدهندگان آبزيان اين استان در اين خصوص با مشكلاتي مواجهاند.
يكي ديگر از پرورشدهندگان آبزيان در ايلام گفت: نبود اتحاديه آبزيپروري در استان باعث ايجاد مشكلاتي در زمينه واردات غذاي آبزيان شده است.
"رحيم عيدي" افزود: يكي ديگر از مشكلات پرورشدهندگان آبزيان در اين استان نبود مراكز توليد بچهماهي است و عموما صاحبان استخرها متحمل هزينه زيادي براي خريد و انتقال بچه ماهيها از استانهاي همجوار ميشوند.
وي گفت: بسياري از مجتمعهاي آبزي پروري در اين استان همچنين از وضعيت تجهيزات و امكانات مناسبي برخوردار نيستند كه اين امر نيازمند توجه و اعطاي تسهيلات از سوي اداره شيلات استان دارد.
وي افزود: مشكل تامين سوخت براي رفت و آمد از شهر به مجتمعهاي پرورش ماهي، هزينههاي گزاف بهاي آب و برق از ديگر مشكلات موجود در اين بخش است.
وي، از مسوولان خواست با توجه ويژه به صاحبان استخرها و پرورشدهندگان ماهي در صدد رفع مشكلات آنها اقداماتي اساسي انجام دهند.
مدير شيلات استان ايلام نيز با تائيد اين مشكلات گفت: متاسفانه مدت يك سال است كه به رغم تلاشهاي مداوم درصدد ايجاد يك اتحاديه آبزيپروري در استان ايلام هستيم.
دكتر"يونس احمدي" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: به دليل اينكه اتحاديه سود آني ندارد هر بار با مشكلاتي در زمينه ايجاد آن مواجه ميشويم اما اكنون در مراحل پاياني تشكيل يك اتحاديه مناسب هستيم.
وي گفت: در صورت تشكيل يك اتحاديه آبزيپروري، بسياري از مشكلات پرورش دهندگان آبزيان اين استان در زمينه تامين غذا، واكسن و بچه ماهي برطرف ميشود.
وي افزود: اتحاديه آبزيپروري باعث ميشود كه سود حاصل از واردات غذا و بچه ماهي به اين استان تنها به جيب چند نفر نرود.
وي گفت: يكي ديگر از مشكلات پرورشدهندگان آبزيان در ايلام نبود مزارع و مراكز توليد بچه ماهي يا توليد "تخم چشم زده" است كه صاحبان استخرها را مجبور به واردات بچه ماهي از استانهاي همجوار كرده است.
وي افزود: همچنين در استان ايلام چون چشمههاي با دماي هشت درجه وجود ندارد، نميتوان به طور طبيعي اقدام به توليد بچه ماهي كوچك كرد.
وي گفت: خوشبختانه امسال دو استخر مكانيزه براي توليد بچه ماهي در استان ايلام طراحي و راه اندازي شده كه به طور آزمايشي اقدام به توليد بچه ماهي در استان خواهند كرد.
احمدي گفت: اكنون در استان ايلام شش مركز وجود دارد كه حتي با وجود نبود مجوز رسمي با وارد كردن تخم چشم زده ماهي اقدام به پرورش بچه ماهي در حد وسط ميكنند و بعد آنها را به صاحبان استخرها ميفروشند.
وي، در ادامه به اعطاي ۱۰ميليارد تسهيلات براي صاحبان استخرهاي سردآبي و گرم آبي و متقاضيان بخش شيلات اشاره كرد.
وي گفت: امسال اميدواريم با اعطاي اين تسهيلات بخش عمدهاي از مشكلات پرورشدهندگان آبزيان در استان ايلام برطرف شود.
استان ايلام با دارا بودن ۱۲۴استخر سرد آبي و گرمآبي، دومنظوره و ۱۵ رودخانه دايمي و توليد سالانه سه هزار و ۵۰۰تن ماهي به عنوان مرجع آبزيپروري كشور در دو سال گذشته معرفي شده است.ك/۴
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]