واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: توصيه نايب رييس اتحاديه طلا و جواهر تهران بازار كه داغ ميشود سكه نخريد!
نايب رييس اتحاديه طلا و جواهر تهران گفت: متاسفانه فرهنگ غلطي بين مردم ما جا افتاده است كه به محض افزايش قيمت يك كالا به سمت آن هجوم ميبرند و به گراني مجدد آن دامن ميزنند.
محمد كشتيآراي در گفتوگو با ايسنا با اشاره به افزايش قيمتهاي كاذب و مقطعي اجناس مختلف از جمله سكه گفت: اين افزايش قيمتها ناشي از جا افتادن فرهنگ غلطي در بين مردم است كه پس از شروع افزايش قيمت در يك كالا، مردم به تصور اينكه آن كالا از اين پس گرانتر هم خواهد شد به سمت آن هجوم ميبرند؛ اين موضوع باعث كميابي آن كالا در بازار و افزايش قيمت مجدد و كاذب آن طي يك سيكل باطل ميشود.
او گفت: به طور مثال وقتي قيمتهاي جهاني طلا شروع به بالا رفتن ميكند مردم براي خريد طلا و سكه هجوم ميآورند، اما به محض اينكه اين قيمتها كاهش مييابد بازار وارد ركود ميشود و مردم استقبالي از بازار نميكنند.
نايب رييس اتحاديه طلا و جواهر تهران به گراني كاذبي كه قبل از عيد در مورد سكه ايجاد شد اشاره كرد و گفت: در آن مقطع قيمت جهاني هر اونس طلا ناگهان به نزديك 1000دلار رسيد و تقاضا در بازار داخلي به شدت افزايش پيدا كرد، همزمان با آن خريد عيد مردم و موضوع عيدي كاركنان دولت كه پارسال تبديل به سكه شده بود پيش آمد و سكه در بازار كمياب شد و افزايش قيمت شديدي داشت؛ البته دولت در اين مورد به موقع وارد عمل شد و پس از چند روز با عرضه زياد توسط بانكها، بازار را كنترل كرد.
كشتيآراي تصريح كرد: در گراني كاذبي كه قبل از عيد در مورد سكه پيش آمد بارها در مصاحبههاي مختلف به آناليز قيمت سكه پرداختيم و اعلام كرديم اين قيمتها كاذب است به طور مثال قيمت طلاي يك سكه بهار آزادي طرح جديد مطابق با قيمت جهاني آن موقع 200هزار تومان بود و پنج هزار تومان هم براي سود و هزينه ضرب سكه در نظر گرفته ميشد و بايد با قيمت 205هزار تومان به فروش ميرفت، ولي افزايش تقاضاي كاذب و نايابي سكه در بازار باعث شد اين سكه به قيمتهاي بسيار بالاتري برسد.
اين كارشناس صنفي تاكيد كرد: حالا هم شاهد هستيم كساني كه در آن مقطع زماني سكههاي طرح جديد را به خاطر امكان گران شدن آن در آينده با قيمت 230 تا 240هزار تومان خريدند، ضرر كردهاند.
كشتيآراي نقش رسانهها را در اين ميان بسيار مهم توصيف كرد و گفت: رسانهها بايد در چنين مواقعي با انتقال درست اخبار از منابع مطلع مردم را آگاه كنند و از درج اخبار منابع غيرمشخص خودداري كنند تا ناخواسته باعث ايجاد جو كاذب در بازار نشوند.
او گفت: كارشناسان اجتماعي و فرهنگي در كنار كارشناسان صنفي و بازار بايد به تحليل اين موارد بپردازند و ما آمادگي داريم كه تمام اطلاعات خود در زمينه گرانيهاي مقطعي و فصولي كه تقاضا در آن افزايش مييابد در اختيار ارگانهاي تحليلكننده بگذاريم.
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]