واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: "چيتيك" در معرفي پيامبر (ص) به غرب سهم بسزايي دارد
مهدي محقق ؛رئيس هيئت مديره انجمن آثار و مفاخر فرهنگي در مراسم بزرگداشت "ويليام چيتيك" ؛اسلامپژوه و مولويشناس آمريكايي و همچنين برنده جايزه جهاني كتاب سال ايران كه عصر ديروز با حضور اصحاب فرهنگ و انديشه در محل انجمن مفاخر فرهنگي برگزار شد،وي را در معرفي پيامبر (ص) و امام حسين(ع) و همچنين امام سجاد(ع) به غرب داراي سهم بسزايي دانست.
به گزارش سرويس فرهنگي برنا، مهدي محقق ؛رئيس هيئت مديره انجمن آثار و مفاخر فرهنگي در اين مراسم گفت: هدف برگزاري اين همايش نياز يك عالم و دانشمند به تقدير و تشويق كسي نيست، بلكه هدف آن است كه نسل جوان با اين چهرهها آشنا شده و بزرگان ادب را بشناسند.
وي افزود: فردي چون "ويليام چيتيك" كه تا اين حد براي شناساندن فرهنگ ايران به غرب تلاش كرده بايد شناسانده شود. "ويليام چيتيك" افراد كليدي فرهنگ و ادبيات ما را براي كار و پژوهش مورد توجه قرار داده است. عبدالرحمن جامي، شيخ محمود شبستري، نورالدين اسفرايني، مولانا جلالالدين محمد بلخي، بابا افضل كاشاني، محيالدين ابن عربي و ... از كليدهاي اصلي فرهنگ ما هستند.
محقق در ادامه با اشاره به ثمره تلاشهاي چيتيك براي شناساندن اين افراد به غرب، اظهار داشت: وي عمرش را وقف شناساندن فرهنگ و ادب ما به غرب كرده است.
"چيتيك" در معرفي پيامبر (ص) و امام حسين(ع) و همچنين امام سجاد(ع) به غرب سهم بسزايي دارد. ترجمه او از صحيفه سجاديه مقامي شايسته در غرب يافته و برخي از كشيشان واتيكان را شيفته مناجاتها و ادعيه آن امام همام كرده است.
"چيتيك"، دلبسته فرهنگ ايراني - اسلامي و شيعي است
غلامرضا اعواني؛ رئيس مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه اسلامي نيز در اين مراسم با اشاره به دوستي چندين ساله خود با "چيتيك" گفت: من "چيتيك" را اولين بار در سال 1346 در كلاس دكتر نصر كه براي دانشجويان خارجي درسي به نام «فرهنگ و تمدن اسلامي»ارائه ميكرد، ديدم.
وي افزود: "چيتيك"، دلبسته فرهنگ ايراني - اسلامي و فرهنگ شيعي است و خدمات ارزندهاي در اين خصوص انجام داده است. با در نظر گرفتن اينكه زبان فارسي زبان مادري ايشان نيست، آن را با فصاحت و سلاست صحبت ميكند. او شيفته هنر ايراني است.
اعواني در ادامه تصريح كرد: "چيتيك" دستپروده فرهنگ ايراني - اسلامي و مايه افتخار اين فرهنگ است و يكي از معدود كساني است كه در روزگار ما بيشترين سهم را در معرفي اين فرهنگ به جهان امروز داشته است.
"ويليام چيتيك" نيز در مراسم بزرگداشتش گفت: كاملاً مشخص است كه من ايران را خيلي دوست دارم و از اين كه در ايران هستم لذت ميبرم. ولي متأسفانه به دليل مشغله كاريام خيلي نميتوانم به ايران سفر كنم.
وي در ادامه خاطراتي از حضور خود در ايران و چگونگي سفر به ايران را بيان كرد.
"چيتيك" لوح يادبود انجمن آثار و مفاخر فرهنگي ايران به همراه 12 ربع سكه بهار آزادي، لوح يادبود بنياد شمس و مولانا، لوح يادبود انجمن حكمت و فلسفه اسلامي، طراحي چهره مولانا كار ابوذر نادري، دوره كامل كليات شمس و هداياي ديگر را از دست «فتحالله مجتبايي»، «احمد احمدي»، «ابوذر نادري» و «مهدي محقق» دريافت كرد.
هم چنين در اين مراسم لوح تقدير «انجمن آثار و مفاخر فرهنگي» توسط مهدي محقق و نوشآفرين انصاري به پروفسور «ساچيكو موراتا»؛ شرق شناس، مدرس ادبيات فارسي و همسر ويليام چيتيك اهداء شد.
يادآور مي شود ويليام چيتيك؛ مولويشناس، ابن عربيشناس و عرفان پژوه برجسته آمريكايي آثاري درباره مولوي، ابن عربي، بابا افضل كاشاني و صدرالدين قونوي نوشته كه اثر او درباره ابنعربي، با نام «عوالم خيال» و با ترجمهي قاسم كاكايي را انتشارات هرمس منتشر كرده است.
«من و مولانا»، «راه عرفاني عشق»، «درآمدي بر تصوف و عرفان اسلامي» از ديگر آثار اوست.
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]