واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: دبير جشنواره تئاتر بانوان:دير پيوستنم به جشنواره مانع شكلگيري بخش ويژه تئاتر مذهبي شد
گروه هنر: در نشست خبري هفتمين جشنواره تئاتر بانوان، مريم معترف دبير جشنواره اعلام كرد به دليل دير پيوستنش به جشنواره نتوانسته طراحي بخش ويژه مذهبي را انجام دهد زيرا در آن زمان آثار به دبيرخانه رسيده بوده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، نشست خبري هفتمين جشنواره تئاتر بانوان، صبح امروز يكشنبه 26 خردادماه سال 87 در محل سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران و با حضور «علياكبر قاضينظام» مدير هنري مركز هنرهاي نمايشي سازمان فرهنگيهنري شهرداري تهران، «مريم معترف» دبير جشنواره و «مهرداد بيات» قائممقام دبير جشنواره برگزار شد.
در آغاز اين نشست معترف گفت: دوره اول جشنواره تئاتر بانوان توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد و پس از چندسال وقفه سه سال است كه به طور پيگير اين جشنواره توسط سازمان فرهنگيهنري شهرداري تهران برگزار ميشود. مراسم افتتاحيه جشنواره امسال نيز 4 تيرماه همزمان با ميلاد حضرت زهرا(س) به صورت يك جشن در باغموزه هنر و با حضور هنرمندان و مسئولان جشنواره انجام خواهد شد.
وي ادامه داد: از روز 5 تير سالنهاي خانه نمايش، اصلي مولوي و مهر حوزه هنري محل اجراي نمايشهاي بخش مسابقه است و سالن كوچك مولوي براي نمايشهاي بخش ويژه شامل نقالي و خيمهشببازي خانمها است. براي بخش خياباني هم سه بخش ويژه طراحي شده است كه شامل سوژههاي خاص ميشود و در پاركها، ترمينالها، راهآهن و دادگاه اطفال اجرا خواهد شد.
در ادامه مراسم قاضينظام عنوان كرد: با توجه به وقفه چندساله در برگزاري اين جشنواره و تأخيري كه در روند برگزاري جشنواره امسال به وجود آمد، تمام هم و غم مسئولان جشنواره تداوم و برگزاري آن بهصورت هرساله است.
در بخش ديگري از اين جلسه خبري بيات به ارائه گزارشي از برگزاري جشنواره پرداخت و گفت: در فضاي سازماني و اداري معذوريتها و محدوديتهايي وجود دارد كه ممكن است باعث محدوديت زمان شود و برنامهريزيها را برهم زند. با اين اوصاف حكم دبيري جشنواره در فروردين ماه و بسيار دير به معترف تفويض شد و ما در زماني حدود دوماه تلاشهاي خود را براي برگزاري انجام داديم.
وي ادامه داد: در اين زمان از تعداد 500 متن دريافتي در دو مرحله بازخواني و در مرحله اول 225 متن به مرحله دوم راه يافت و در مرحله بعد 80 نمايشنامه براي بازبيني برگزيده شد. از اين ميان 45 نمايش از تهران و 40 نمايش از شهرستان است. در اين مدت تلاش ما براي دادن حداكثر امكانات به گروهها براي بازبيني انجام شد و بازخوانان آثار حسين راضي، چيستا يثربي و جمشيد خانيان بودند.
قائم مقام دبير جشنواره تئاتر بانوان تصريح كرد: گروهها براي تمرين فرصتي يك ماهه داشتند و دبير جشنواره معتقد بود فراهمسازي امكانات و برگزاري بازبيني بايد براي بخش شهرستان ارجحيت داشته باشد. با اين رويكرد به دليل پراكندگي شهرستانها، دو گروه بازبين متشكل از حسن دولتآبادي، حسن باستاني، شهرام كرمي و شكرخدا گودرزي، همايون عليآبادي و اردشير صالحپور در زمان يك هفتهاي و 9 روزه آثار را بازبيني كردند. بازبينان تهران هم افسر اسدي، هايده حائري و حسين راضي آثار صحنهاي را بازبيني كردند.
بيات درباره بخش خياباني توضيح داد: به دليل فرصت كم از شهرستانها تصوير اجرايشان را پذيرفتيم كه توسط صوايان، افروز فروزند و محمدرضا الوند انجام شد و بازخواني نمايشهاي خياباني تهران نيز توسط منصور خلج، حسين فرخي و فروزند صورت گرفت. داوران بخش صحنهاي پري صابري، فريندخت زاهدي و سعيد كشنفلاح هستند.
وي يادآور شد: در نهايت نتايج آن تا 24 خرداد اعلام شد كه از اين تعداد 21 اثر در بخش صحنهاي و 12 اثر بخش خياباني حضور دارند. از اين ميان 3 اثر صحنهاي به دليل ترجمهاي بودن متونشان در بخش مسابقه نيستند. برگزاركنندگان اين بخش ناصر آويژه، سوسن مقصودلو و سوسن رحيمي هستند. در ميان كل گروههاي شركتكننده در بخش خياباني 40 درصد شهرستاني و در بخش صحنهاي بيش از 55 درصد شهرستاني هستند كه اميدواريم با فراهم شدن امكانات، حضور گروههاي شهرستاني وابسته به يك يا دو اجرا در تهران نشود.
در ادامه معترف درباره بخشهاي جنبي جشنواره توضيح داد: در اين جشنواره برنامه نقد و بررسي مانند ديگر جشنوارهها داريم با اين تفاوت كه اين جلسات پس از صرف شام و در هتل محل اقامت گروههاي شهرستاني برگزار ميشود و برگزاركنندگان آن فاطمه معتمدآريا، نغمه ثميني، رضا كيانيان و حميد سمندريان هستند. كارگاه ساخت عروسك هم طراحي شده كه توسط فهيمه ميرزاحسيني در فرهنگسراي بانو برگزار ميشود. در روز اختتاميه نيز از مهين شهابي، ثريا قاسمي و هما جديكار قدرداني خواهد شد.
معترف در پاسخ به خبرنگار ايكنا مبني بر عدم برنامهريزي براي حضور آثار با رويكرد ديني و مذهبي توضيح داد: نمايش «عروس پيامبر» نمايشنامه برگزيده مسابقه نمايشنامهنويسي مشاهير جهان اسلام است كه سال گذشته توسط همين سازمان برگزار شد و اين نمايش از اردبيل به همراه نمايش ديگري از ساري آثاري بودند كه ويژگي و كيفيت مطلوب اجرايي را داشتند اما ديگر آثار به دليل كيفيت پايين به بخش نهايي راه نيافتند.
وي درباره برنامهريزي و تنظيم يكي از بخشهاي جشنواره براي آثار ويژه مذهبي خاطرنشان كرد: به دليل دير پيوستنم به جشنواره نتوانستم طراحي اين بخش را انجام دهم زيرا در آن زمان آثار به دبيرخانه رسيده بود. اميدوارم با قابل قبول بودن چنين آثاري از لحاظ اجرايي، در سالهاي بعد بتوانيم بخش ويژهاي را به آن اختصاص دهيم.
در پايان نشست قاضينظام درباره علت دير برگزار شدن جشنواره توضيح داد: تصميم بر اين بود كه به دليل برگزاري دو جشنواره نمايشي در سال توسط سازمان فرهنگيهنري شهرداري تهران يعني بانوان و جشنواره كانونهاي نمايشي فرهنگسراها، اين دو جشنواره در هم ادغام شود. بنا به اين نظر شوراي عالي نمايش چند جلسه داشت و در آن به بررسي نظرات پرداخته شد و در نهايت هم تشخيص داده شد كه هر دو جشنواره به طور مستقل و برجاي خود باشند.
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]