تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم گنج بزرگی است که با خرج کردن تمام نمی شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835053492




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مراسم بزرگداشت پروفسور «ويليام چيتيك» برگزار شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مراسم بزرگداشت پروفسور «ويليام چيتيك» برگزار شد
گروه انديشه: مراسم بزرگداشت پروفسور «ويليام چيتيك»، به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگي ايران روز گذشته، 25 خردادماه سال جاري از ساعت 16 الي 18 در محل اين انجمن برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، در اين مراسم كه پروفسور «ويليام چيتيك»، عرفان‌پژوه آمريكايي و استاد دانشگاه ايالتي نيويورك، دكتر «ساچيكو موراتا» استاد دانشگاه ايالتي دانشگاه نيويورك، دكتر «مهدي محقق» رئيس هيئت مديره انجمن آثار و مفاخر فرهنگي، دكتر «غلامعلي حداد‌عادل» مدير عامل بنياد دائر‌ة‌المعارف اسلامي، دكتر «غلامرضا اعواني» رئيس مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران، دكتر «احمد احمدي»، دكتر «احمد جلالي»، دكتر «فتح‌الله مجتبائي»، استاد «منوچهر صدوقي‌سها» و جمعي ديگر از اساتيد، دانشجويان و علاقه‌مندان حضور داشتند، در ابتدا دكتر محقق با خوشامدگويي به حضار و تشكر از قبول دعوت دكتر چيتيك و همسرش، به ارائه سخن پرداخت.

وي ضمن بيان چگونگي حضور چيتيك در ايران و چگونگي ملاقات خود با وي گفت: چيتيك زاده و پرورده فضاي فرهنگي ايران است كه در بهترين ايام زندگي‌اش توانست آرا و انديشه‌هاي خود را با استفاده از آن فضا شكل بخشد.

وي افزود: چيتيك در آثار خود نه تنها به طور كامل به معرفي شيخ اكبر محيي‌الدين‌بن‌عربي و مولانا پرداخته، بلكه شناساندن دانشمندان اسلامي ـ ايراني ديگر در غرب، مرهون كوشش‌هاي اين پژوهشگر پرتوان است، از جمله «بابا‌افضل كاشاني»، «جامي»، «فخر‌الدين عراقي»، «سعيد‌الدين فرغاني»، «بهاء ولد»، «صدرالدين قونوي»، «صدرالدين شيرازي»، «احمد سمعاني»، «فيض كاشاني»، «شمس تبريزي»، «عبدالرحمن اسفرايني»، «محمد بن‌ منور»، «اميرخسرو دهلوي» و ... .

وي تأكيد كرد: چيتيك در معرفي پيامبر اكرم(ص) و امام حسين(ع) و امام زين‌العابدين(ع) به غرب سهم به سزايي داشت و ترجمه او از زبور آل محمد(ص)؛ يعني صحيفه سجاديه جا و مكاني شايسته در غرب يافت و برخي از كشيشان واتيكان شيفته مناجات‌ها و ادعيه آن امام همام شدند و از آن در اذكار و اوراد خود اقتباس كردند. وي هم‌چنين برخي آثار علامه طباطبايي و امام راحل(ره) را نيز مورد بررسي و تحليل قرار داده است.

دكتر حدادعادل سخنران بعدي اين مراسم بود. وي گفت: با دعوت دكتر محقق خاطرات 40 سال پيش در من زنده شد. سابقه آشنايي من با دكتر چيتيك به سال 1351 در دانشگاه صنعتي شريف بازمي‌گردد كه با ورود دكتر «نصر» به آن‌جا مركز مطالعات علوم انساني افتتاح شد. در آن‌جا با دكتر چيتيك به مدت هفت سال همكار بوديم. ما در آن‌جا در هياهو و جذب بي‌حد و حصر دانشجويان و اساتيد به صنعتي‌شدن و مدرنيسم و تجددگرايي، سعي مي‌كرديم سنت را زنده نگه داريم و دانشجويان و اساتيد با دكتر چيتيك روبه‌رو مي‌شدند كه برخلاف تفكر آن‌ها، عكس جهت حركت آب شنا كرده بود و به ايران، اسلام و عرفان توجه نشان داده بود.

مدير عامل بنياد دائرة‌المعارف اسلامي در ادامه سخنانش اظهار كرد: اصولا در ايران نسبت به برخي خاورشناسان و اسلا‌شناسان غربي ديد خوبي وجود ندارد و اين ريشه در دو نگرش دارد كه يكي شك سياسي نسبت به آن‌ها و ديگري در مورد درجه علمي و دانش آن‌هاست كه در هر دو مورد نيز مصداق‌هايي وجود دارد، اما در مورد دكتر چيتيك هيچ‌كدام از اين شك‌ها صدق نمي‌كند.

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي تأكيد كرد: آشنايي دكتر چيتيك نسبت به عرفان و خصوصا عرفان ابن‌عربي و مولانا زياد است و هم‌چنين تسلط وي بر عرفان شرق آسيا مشهود است و اين زوج دانشمند خدمتگزار، براي اسلام و ايران سرمايه و امكان ارزشمندي براي معرفي اسلام و ايران به غرب خصوصا امريكا هستند.

در ادامه اين مراسم دكتر اعواني به ارائه سخن پرداخت و گفت: استاد چيتيك سخت دل‌بسته فرهنگ ايراني ـ اسلامي و شيعي است و خدمات بس ارزنده‌اي در اين خصوص انجام داده است. ما در سال 1347 شاگرد «ايزوتسو» بوديم و مرحوم ايزوتسو به ما فصوص‌الحكم ابن‌عربي تدريس مي‌كرد و يك دوره كامل فصوص‌الحكم ابن‌عربي را با استفاده از شروح كاشاني، قيصري و جامي نزد وي خوانديم.

عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي اظهار كرد: مستشرقان مختلف كارهاي تحقيقي زيادي را انجام دادند، ولي در بيان اعوجاج دارند، ولي چيتيك اين چنين نيست و بسياري از خاورشناسان عرفان اسلامي را خوب و كامل نشناختند و بنابراين سرچشمه‌هايشان را در جاهاي مختلفي ذكر مي‌كنند، ولي چيتيك به خوبي مي‌داند كه عرفان اسلامي از ولايت محمدي آمده است.

سخنران بعدي اين مراسم بهاءالدين خرمشاهي بود. وي به كارهاي علمي ـ پژوهشي دكتر چيتيك پرداخت و گفت: چيتيك «نقد‌النصوص في شرح نقش‌الفصوص» را در اوان جواني و در عين حال كه جزو اولين كارهاي تحقيقي و تصحيحي وي بود، چنان با استادي و مهارت كامل انجام داد كه بعد از اين‌كه 31 سال از تصحيح آن مي‌گذرد، تصحيحي با اين درجه از كمال در مورد كتاب‌هاي خطي نديدم.

وي افزود: هم‌چنين دكتر موحد، ترجمه مقالات شمس وي را بسيار ستودند و در مقايسه با ساير كارهاي مشابه گفتند كه افراد زيادي به ترجمه مقالات شمس اقدام كردند كه تنها چيتيك ـ اين دانشمند و محقق توانا كه به زبان‌هاي فارسي، عربي و انگليسي تسلط كامل دارد ـ توانسته ترجمه‌اي جذاب و آسان‌ياب‌تر از اصل مقالات ارائه دهد.

در ادامه اين مراسم لوح‌هاي تقديري از طرف انجمن آثار و مفاخر فرهنگي ايران، مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران و هم‌چنين هدايا و لوح‌هاي ديگري به «ساچيك موراتا» و چيتيك اهدا شد و از مقام علمي اين زوج دانشمند تجليل شد و آن‌ها نيز با سخنراني از مردم و اهداكنندگان تشكر كردند و در ادامه دكتر چيتيك به بيان خاطرات دوران تحصيل در ايران و كارهاي علمي و تحقيقاتي خود پرداخت.
 يکشنبه 26 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن