تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):کسی که برای جلب رضایت و خوشنودی مردم ، موجب خشم و غضب خداوند شود، خداوند او را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815549452




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يك كارشناس:بسته پيشنهادي ايران گامي براي حل مسائل منطقه اي وبين المللي است


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: يك كارشناس:بسته پيشنهادي ايران گامي براي حل مسائل منطقه اي وبين المللي است
غريب ابادي كارشناس مسائل سياسي در گفتگوي ويژه خبري شبكه دو سيما با ارزيابي سفر سولانا به همراه نمايندگان گروه 5 + 1 به تهران گفت: برنامه اول اين كشورها در اين سفر تحويل بسته جديد پيشنهادي به مقامات ايران و برنامه دوم نيز اتخاذ راهكارهايي براي از سر گيري مذاكرات در حوزه هاي مختلف است.
اين كارشناس مسائل سياسي بحث و بررسي بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران تحويلي به غرب را از ديگر برنامه هاي اين سفر دانست و گفت: اين بسته در مذاكرات سولانا مورد تاكيد جدي قرار گرفت و بسته پيشنهادي كشورمان در مقابل بسته پيشنهادي گروه 5 + 1 مطرح شده است كه ايران نيز منتظر پاسخ انهاست .
اين كارشناس مسائل سياسي با بيان اينكه اقاي سولانا در ديدار امروز ابراز كرده است كه با كليات بسته پيشنهادي كشورمان موافق است گفت: اشتراكات زيادي بين اين دو بسته پيشنهادي وجود دارد و اين اشتراكات مي تواند نقطه عزيمت براي اغاز گفتگوهاي همه جانبه باشد.
وي در ادامه افزود: ورود سولانا با بسته جديد به تهران نشان مي دهد كه گروه 5 + 1 مذاكراه را به عنوان راه حل نهايي همه موضوعات مي بيند و بايد همه مواردي كه در خارج از اژانس و شوراي امنيت پيگيري كرده اند، از مسير غير قانوني خارج شود.
غريب ابادي با بيان اينكه بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران با رويكردي راهبردي تهيه شده است گفت: اين بسته رويكردي مقطعي، تاكتيكي و تبليغي نيست و دراين بسته به موضوعات حياتي در زمينه هاي سياسي امنيتي، اقتصادي،‌انرژي و هسته اي و همچنين راهكارهايي براي حل و فصل معضلات و چالشهاي منطقه اي و بين المللي با استفاده از ظرفيت هاي جمهوري اسلامي ايران به منظورحل و فصل آنها اشاره شده است .
اين كارشناس مسائل سياسي با بيان ا ينكه كمتر كشوري پيدا مي شود كه بدون هيچ پيش شرط و طلب امتياز از ظرفيت خود براي كمك به حل معضلات منطقه اي و بين المللي استفاده كند گفت:كشورمان در بسته پيشنهادي خود از همه ظرفيت هاي خود براي حل مشكلات منطقه اي و بين المللي استفاده خواهد كرد و نكات اشتراك ايران و گروه 5 + 1 در بسته هاي پيشنهادي مي تواند مبناي گفتگوي مجدد باشد.
غريب ابادي با اشاره به سه فاكتور مهم كه سبب شد جمهوري اسلامي ايران بسته پيشنهادي خود را به گروه 5 + 1 ارائه كند گفت:طرحهاي قبلي گروه 5 + 1 از حل موضوع ناتوان بود و در طرحهاي اين گروه كه در سال 2005 و 2006 پيشنهاد شد، درباره حق و حقوق هسته اي ايران صحبتي نشده بود.
وي در ادامه گفت:‌در مذاكرات قبلي ،رويكرد گروه 5 + 1 اين بود كه شش كشور در يك طرف و ايران در طرف ديگر ميز قرار داشت ولي حقيقت اين است كه جمهوري اسلامي ايران جزئي از مذاكرات است كه مي تواند طرحهايي را به صورت مشترك عرضه و براي حل معضلات نيز راهكار پيدا كند.
غريب ابادي در ادامه با تك بعدي خواندن طرحهاي قبلي گروه 5 + 1 گفت: ما معتقديم موضوع هسته اي جمهوري اسلامي ايران چالشي براي مسائل منطقه اي و بين المللي نيست و 118 كشور عضو جنبش عدم تعهد و سازمان كنفرانس اسلامي نيز در بيانيه هاي مختلف از موضع هسته اي كشورمان دفاع كرده اند و اين نشان مي دهد كه نگراني جامعه بين المللي موضوع هسته اي ايران نيست، بلكه احقاق حقوق كشورهاي درحال توسعه است.
وي انحصار طلبي برخي كشورها در مسير استفاده از فناوري نوين هسته اي را از ديگر نگرانيهاي جامعه بين الملل دانست و گفت:ايران با عرضه بسته پيشنهاي خود به مسائل جدي تر منطقه اي و بين المللي از جمله درباره عدم اشاعه سلاحهاي اتمي ،مسائل انرژي، فقر، خلع سلاح، مبارزه با تروريسم و مواد مخدر، جرايم سازمان يافته، مهاجرتهاي غير قانوني و بازارهاي مناسبات بين المللي در عرصه اقتصاد بين الملل اشاره كرده كه تا كنون هيچ اقدامي براي حل آنها صورت نگرفته است.
غريب ابادي با اشاره به ويژگي هاي بسته پيشنهادي ايران گفت:كشورمان در اين بسته به هيچ پيش شرطي متوسل نشده است و اگر اين بسته پذيرفته شود بلافاصله ما با انها وارد مذاكره خواهيم شد.
اين كارشناس مسائل سياسي افزود:ايران هيچ امتيازي را نيز در اين بسته در خواست نكرده است و مبناي ان تعهدات دسته جمعي است يعني اينكه اگر قرار است وضع خاصي ايجاد شود بايد براي همه كشورهاي عضو اژانس باشد و نه فقط براي كشوري خاص.
غريب ابادي با بيان اينكه در اين بسته بر مذاكرات بدون پيش شرط، عادلانه، منطقي و بر مبناي حاكميت كشورها تاكيد شده است، گفت: اگر سرفصل هاي اين بسته را مرور كنيم مشخص مي شود كه همه مباحث اساسي در سطوح منطقه اي و بين المللي در سه عرصه سياسي امنيتي، اقتصادي و هسته اي مورد توجه قرار گرفته است.
وي ادامه داد :دربحث سياسي امنيتي بسته پيشنهادي ايران، چالش هاي و بحران هاي منطقه اي، حل و فصل موضوع 60 ساله فلسطين، جرائم سازمان يافته، مبارزه با مواد مخدر، مهاجرت هاي غيرقانوني و مبارزه با تروريسم و در حوزه اقتصادي مباحث مربوط به تنظيم مناسبات بين المللي و بحث تامين انرژي كه مهم ترين دغدغه كشورهاي اروپايي است ،مورد توجه قرار گرفته است.
غريب ابادي همچنين در ادامه با اشاره به راهكارهاي پيشنهادي كشورمان در موضوع هسته اي گفت:تقويت نظارت هاي اژانس بر فعاليت هاي هسته اي همه كشورها و نه يك كشور خاص، ايجاد كنسرسيوم غني سازي و توليد سوخت درهمه كشورها از جمله جمهوري اسلامي ايران، اعمال مكانيزم كنترل صادرات در مورد فناوريهاي هسته اي درهمه حوزه ها از جمله راهكارها در بسته پيشنهادي است.
وي بهره مندي همه كشورها از فناوري صلح اميز هسته اي مطابق مفاد ان پي تي و موضوع خلع سلاح را از ديگر راهكارهاي جمهوري اسلامي ايران در بسته پيشنهادي دانست.
اين كارشناس مسائل سياسي گفت:ايران بسته پيشنهادي گروه 5 + 1 را بررسي مي كند و پاسخ ان را نيز در فرصت مناسب خواهد داد اما نكته مهم اين است كه اگر هدف دوطرف از سرگيري مذاكره همه جانبه وفراگير است جمهوري اسلامي ايران نيز خواهان گفتگوي عادلانه، منطقي و بدون پيش شرط بر مبناي حق حاكميت برابر در حوزه هاي مختلف است و نه فقط درباره موضوع هسته اي .
غريب ا بادي با اشاره به نگرش سولانا گفت: طبيعتا اگر قرار باشد مذاكراتي صورت گيرد بر مبناي اشتراكات دو طرف خواهد بود و در اين مذاكرات حوزه هاي مشترك جديد نيز شناسايي مي شود و ما امادگي داريم براساس نقاط مشترك دو طرف و بسته هاي پيشنهادي مذاكرات را اغاز كنيم و در واقع پيشنهاد ما اين است كه مذاكرات با رويكرد سازنده و توجه به بسته پيشنهادي كشورمان و نقاط مشترك دو طرف باشد و نقاط مشترك استخراجي از اين بسته ها نقطه عزيمت براي مذاكرات قرار گيرد.
وي با اشاره به امادگي كامل كشورمان براي مذاكرات گفت:پس از بررسي بسته پيشنهادي گروه 5 + 1 بايد ديد كه آيا اراده اي براي حل معضلات منطقه اي و بين المللي مهم در مذاكرات وجود دارد و اگر اين اراده در گروه 5 + 1 وجود داشته باشد طبيعتا بسته هاي دو طرف مي تواند نقطه عزيمت مناسبي براي آغاز مذاكرات باشد و اميدواريم كه اين اتفاق بيافتد.
غريب ابادي اضافه كرد:به دليل اينكه گروه 5 + 1 مدعي بود در برنامه هسته اي كشورمان ابهام وجود دارد و ماهيت برنامه هسته اي ايران مشخص نيست ،ما در برنامه مداليته پذيرفتيم كه به رغم همكاريهاي گسترده كشورمان با اژانس بار ديگر نقاط ابهام را مشخص و انها را حل و فصل كنيم.
وي گفت:در اين زمينه 6 موضوع باقي مانده شناسايي شد كه بايد طبق توافق و جدول زمانبندي در طول 18 ماه حل و فصل مي شد كه جمهوري اسلامي ايران اين موضوعات را ظرف 6 ماه طبق برنامه كاري مداليته حل و فصل كرد و با حل و فصل اين موضوعات هيچ نقطه ابهامي باقي نماند، اما امريكا بحث مطالعات ادعايي را مطرح كرد و اسنادي را در اختيار اژانس قرار داد كه جمهوري اسلامي ايران در جلسات متعدد مطالعات ادعايي را با اژانس مطرح كرد و ارزيابي ها و پاسخهاي خود را هم ارائه داد و البرادعي هم در گزارش اخير خود تاييد كرده است كه ايران به همه سوالات درباره مطالعات ادعايي پاسخ داده است.
اين كارشناس مسائل سياسي با اعلام اينكه اين اسناد ساختگي و جعلي است گفت:حتي اصل اين اسناد را امريكا در اختيار اژانس قرار نداده است و البرادعي هم در گزارش جديد خود اذعان كرده است كه اجازه ندارد اين اسناد رابه ايران نشان دهد.
وي با اشاره به بيانيه اخير جنبش عدم تعهد درباره اينكه ايران به همه سوالات مربوط به مطالعات ادعايي پاسخ داده است افزود: اين جنبش همچنين در بيانيه خود اورده است با توجه به اينكه ايران 6 موضوع باقي مانده را با اژانس حل و فصل كرده است ،بايد موضوع برنامه هسته اي ايران در اژانس به حالت عادي برگردد.
غريب ابادي تاكيد كرد:در واقع ما از بحث حقوقي برنامه هسته اي كشورمان سربلند بيرون امده ايم و ابهامات حقوقي در موضوع هسته اي را حل و فصل كرده ايم و در بحث فني نيز گروه 5 + 1 سعي كرد جلوي برنامه هسته اي كشورمان را بگيرد و ما را از رسيدن به نقطه غيرقابل بازگشت بازدارد كه فشارها و تهديدها تاثيري بر رويكرد استراتژيك كشورمان در بهره مندي از انرژي صلح اميز هسته اي نداشت و در حال حاضر كشورمان در ابعاد مختلف برنامه هسته اي خود از فعاليتهاي نيروگاهي گرفته تا چرخه سوخت و غني سازي در حال پيشرفت است.
اين كارشناس مسائل سياسي گفت:‌ كشورمان در بحث توليد راديو ايزوتوپها براي مصارف پزشكي، كشاورزي و صنعتي و همچنين ديگر ابعاد در حال پيشرفت است و از نظر سياسي هم با اينكه گروه 5 + 1 سعي كرد از طريق شوراي امنيت و بعضا فشار بر شوراي حكام مانع پيشرفت برنامه هسته اي كشورمان شود كه اين فشارها هم تاثيرگذار نبود.
وي گفت: در حال حاضر ديگر موقع تكرار حرف هاي سابق نيست و طرف مقابل ديگر حق ندارد بگويد برنامه هسته اي ايران ابهام دارد و يا مهم ترين حلقه چالش در مسائل بين المللي موضوع برنامه هسته اي ايران است چرا كه اين مباحث مبناي حقوقي و فني ندارد و دست جمهوري اسلامي ايران با توجه به همكاريهاي گسترده با اژانس پراست.
اين كارشناس مسائل سياسي افزود: به جز امريكا كه درباره بسته پيشنهادي كشورمان موضع گيري كرد بقيه كشورها رويكرد مناسبي درباره اين بسته داشتند كه مي توان به موضع چين، روسيه،‌ المان، فرانسه و حتي انگليس اشاره كرد و ديگر كشورها از جمله كشورهاي در حال توسعه و دوست نيز از بسته پيشنهادي كشورمان استقبال كردند و ما ماهيت برنامه هاي صلح اميز هسته اي خود را در همكاري كامل با اژانس نشان داديم.

منبع خبر :
 يکشنبه 26 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن