واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كشاورزان مازندران: ميخواهيم كشاورز باقي بمانيم
شماري از كشاورزان نمونه مازندران همزمان با پنجمين روز از هفته جهاد كشاورزي در مراسم تجليل از كشاورزان نمونه به درآمدهاياندك و نبود راهبرد مشخص دربخش كشاورزي اشاره كردندواظهار داشتند:ارزش زمين كشاورزي در استان بسياربالا است، پس حمايت كنيد ونگذاريد زمين بفروشيم و شهري و تاجر شويم، ميخواهيم كشاورز باقي بمانيم.
"محسن اخوان" يكي از كشاورزان نمونه مازندران از بابل كه امروز درآيين تجليل سخن ميگفت بيان داشت: توليدكنندگان كه زماني قرار بود نورچشم باشند اكنون به رغمافزايش چند برابري در هزينه توليد همچنان مورد بيمهري قرار ميگيرند.
وي به وجود خاك، آب وهواي مطلوب ونيروي متخصص سختكوش بخشكشاورزي اشاره كرد و گفت: متاسفانه به دليل عدم حمايت و بيتوجهي به محصولات توليد شده، كشاورزان علاوه بر سرگرداني در انتخاب نوع محصول، متضرر ميشوند.
وي كه خود را مالك ۱۲۰هكتار اراضي كشاورزي دانست گفت: با توجه به ارزش بالايي كه زمين در مازندران پيداكرده استاگر كشاورزان اراضيشان را بفروشند ميتوانند به بزرگترين ثروتمندان وتاجران استان تبديل شوند اما معتقدم روستاييان به توليد و كشاورزي علاقه داشته ودارند و براي تامين غذا كار و تلاش ميكنند و اين كار رادوست دارند.
وي خطاب بهاستاندار و ديگر مسوولان كشاورزي مازندران گفت: نگذاريد زمين بفروشيم و به عنوان شهروند غيرفعال اقتصادي و يا تاجر وارد بازار فعاليت شويم.
وي به مشكلات فروش محصول و اينكه در توليد محصولات كشاورزي هزينه دلاري محاسبه ميشود اما خريد به صورت ريال است، تصريح كرد: يارانه كود،انواع سموم و ديگر نهادههاي كشاورزي بايد به توليدكننده پرداخت شوداما اكنون حمايتها به نفع واسطهها و به جيب آنان سرازير ميشود.
اخوان گفت: كشاورزان درگرفتن تسهيلات هزاران مانع را پشت سر گذاشته و در صورت نپرداختن بموقع وام باجريمه ديركرد مواجه ميشوند و در همين حال در زمان فروش نيز به واردات محصول برميخورند.
اين كشاورز نمونه مازندران كه در توليد ۲۰نوع محصول كشاورزي فعاليت دارد به آنچه كه فراموش شدن كشاورزان عنوان نمود اشاره كرد و ادامه داد:
كشاورز به فكر مصرفكننده است و علاقهمند است تا با نظارت درست دولت هزينه توليد كاهش يافته تا محصولات با قيمت مناسب به دست مصرفكننده برسد.
وي به تغييركاربري اراضي كشاورزي و نوع كشت طي چند سال اخيردر مازندران اشاره كرد و گفت: بسياري از كشاورزان اراضي خود را از شاليزار به باغ مركبات، كيوي و موزتغيير داده و يا بفروش رساندهاند.
وي با بيان اينكه كشاورز مرد عمل است وعلاقهمنداست تا شعارهاي دولتمردان عملي شود،از عملكرد صندوق بيمه انتقاد كرد و گفت: صندوق بيمه سالانه بايد ميلياردها تومان جريمه پرداحت كند اما درحقيقت اين صندوق به فكر سود و منفعت است.
اخوان در ادامه گفت : بياييد كشاورز را در افزايش راندمان توليد كمك كنيد زيرا اعتقاد دارم پنج استان كشور به خصوص مازندران ميتوانند در توليد بسياري از محصولات استراتژيك كشاورزي به مرز خودكفايي و حتي صادرات برسند.
"عشرت بصيري" توليدكننده نمونه مازندران در بخش باغباني از ساري نيز طي سخناني در اين مراسم بر حمايت دولت براي فراهم كردن نهادههاي كشاورزي با قيمت مناسب تاكيد كرد و گفت: همكاري كشاورزان باكارشناسان بخش كشاورزي و همچنين برگزاري كلاسهاي آموزشي در افزايش توليد مهمترين راهكار است.
وي كه خود را توليدكننده ۷۶تن پرتقال در يك هكتار دانست گفت: اگر به محصولات كشاورزي در زمان برداشت توجه شود و واردات آن محصول در زمان برداشت انجام نشود انگيزه براي توليد افزايش مييابد.
"ابوطالب شفقت" استاندار مازندران نيز درمراسم تجليل از نمونههاي بخش كشاورزي استان با بيان اينكه نيمي از فعاليت خود را در بخشهاي مرتبط با كشاورزي صرف ميكنم، گفت: به همه روستاها رفتم و طرح ساماندهي اقتصادي روستا را به شدت پيگير هستم.
وي باابراز تاسف از اينكه مازندران را در طول سالهاي پس ازپيروزي انقلاب اسلامي كشاورزي خواندند اما علاوه بر محروم ماندن از صنعت در اين بخش نيز توسعه نيافته است، گفت: اگر سد البرز كه ۱۲سال پيش ساخت آن آغازشده است دو سال گذشته آبگيري ميشد امروز خشكسالي در استان معنايي نداشته است.
شفقت گفت: امروز دستاوردهاي علمي بايد به صورت عملي وارد عرصه مزارع كشاورزي شود تا بتوان در واحد سطح افزايش راندمان توليد داشته باشيم.
استاندار مازندران با اشاره به اينكه فارغالتحصيلانبخش كشاورزي بايد در مزارع به كار گرفته شوند ودستاوردهي علمي نبايد فقط در دانشگاهها به صورت تئوري مطرح شود، ادامه داد: امروز فرايند توليد محصولات كشاورزي از مزرعه تا مصرف بايد به صورت علمي و كارشناسي دنبال شود.
رييس سازمان جهاد كشاورزي مازندران نيزبا بيان اينكه اختلاف مقدار توليد در واحد سطح در اراضي مختلف زياد است، اعلامكرد: آموزش و استفاده از نظرات كارشناسان كشاورزي سبب افزايش توليد در واحد سطح ميشود.
"عنايتالله تورنگ" افزود: توليد در اراضي باتوجه به دستاوردهاي علمي و با مشاوره كارشناسان كشاورزي انجام ميشود و دراين حال در اراضي كه به صورت سنتي كشت و كار ميشوند توليد گندم پنج تن و در شالي حدود هفت تن در يك هكتار است.
"تورنگ" به كاهش هزينه توليد و استفاده از انواع سموم كشاورزي در اراضي كه توسط كشاورزاني كه با مشاوره كارشناسان و با رعايت مسايل فني انجام ميشود اشاره كرد و اظهار داشت: با توجه به كاهش اراضي كشاورزي و افزايش جمعيت، افزايش بهرهوري در واحد سطح بسيار مهم و ضروري است.
"تورنگ" به رقابت بين كشاورزي و صنعت و خدمات اشاره كرد و گفت: اگر به بخش كشاورزي در اين رقابت توجه نشود شاهد كاهش توليد محصولات كشاورزي خواهيم بود.
مازندران داراي ۴۶۰هزار هكتار اراضي زراعي و باغي است. ك/۴
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]