تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند متعال، به بنده‏اش در هر روز نصيحتى عرضه مى‏كند، كه اگر بپذيرد، خوشبخت و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837925917




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آسيب‌شناسي فلسفه اسلامي (6)فلسفه اسلامي نيازمند تحول در روش براي پاسخ به نيازهاي روز است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آسيب‌شناسي فلسفه اسلامي (6)فلسفه اسلامي نيازمند تحول در روش براي پاسخ به نيازهاي روز است
مدير گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ وانديشه اسلامي معتقد است: فلسفه اسلامي موجود بدون تحول در عرصه روش‌شناسي نمي‌تواند به تبيين مباني مختلف عرصه‌هاي زندگي بپردازد به همين جهت اين فلسفه اگر بخواهد امتداد سياسي ، اجتماعي و دنيوي داشته باشد بايد در زمينه روش‌شناسي به‌گونه‌اي تحول يابد.

دكتر عبدالحسين خسرو پناه پيرامون مسئله بحران در فلسفه اسلامي در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: وقتي سخن از آسيب‌شناسي مي‌شود ، پيش‌فرض اين است كه آن مسئله لازم و ضروري است اما بايد آسيب‌زدائي شود، بنابراين آسيب‌شناسي خود بيانگر ضرورت است.

وي سپس افزود: پيرامون فلسفه اسلامي بايد ببينيم انتظار و توقع ما از آن چيست. اگر غايت فلسفه اسلامي شناخت هستي و جهان و انسان است يعني به تعبيرفلاسفه بحث از موجود به ماهو موجود است، فلسفه اسلامي دچار بحران نيست چون به‌خوبي از اين مباحث بحث كرده است. فلسفه اسلامي در تأمين اين هدف موفق بوده است و مثل فلسفه‌هاي تجربي گرفتار شكاكيت و نسبي‌گرائي نشده است و مسير تكاملي خود را از كندي تا علامه طباطبائي طي كرده است.

خسرو پناه در ادامه خاطر نشان كرد: اما اگر انتظار ما از فلسفه اسلامي دخالت در عرصه‌هاي مختلف زندگي باشد و اينكه مباني فلسفي چگونه زيستن را در همه عرصه‌ها از آن بخواهيم ، در اين صورت گرفتار بحران است، يعني به بيان بهتر از ابتدا به دنبال اين مسئله نبوده است. البته شخصيتهايي چون فارابي ، ابن سينا ، ابوريحان بيروني و خواجه نصير الدين طوسي به حكمت عملي توجه داشته‌اند اما اين مقدار كافي نبوده و كم كم تمام نگاهها به حكمت نظري معطوف شده است و دغدغه چگونه زيستن مطرح نبوده است.

اين پژوهشگر فلسفه گفت: در طول تاريخ هرگاه مكاتبي پرسشها و چالشهاي در زمينه‌هاي هستي شناسي، معرفت‌شناسي، جهان‌شناسي، انسان‌شناسي و دين‌شناسي مطرح كرده‌اند، فلسفه اسلامي با قوت به مقابله پرداخته است . به عنوان مثال در برابر ماركسيستها يا فيلسوفان الحادي، فلسفه اسلامي به چالشها پاسخ داده است اما امروزه با مسائلي چون رسانه، تكنولوژي و دغدغه‌هاي انسان معاصر مواجهيم كه فلسفه اسلامي بايد به مباني اين امور بپردازد، اما چون تا حالا اين دغدغه وجود نداشته است شاهد اين امر نيستيم.

خسرو پناه در پاسخ به اين سئوال كه آيا فلسفه اسلامي قابليت دارد تا با مسائل روز ارتباط برقرار كند گفت: فلسفه اسلامي اگر بخواهد علاوه بر كاركرد گذشته اش كاركردي در آينده هم پيدا كند بايد هم در زمينه تعريف وهم در زمينه ساختار و قلمرو و از همه مهمتر در روش‌شناسي تحول اساسي پيدا كند، يعني فلسفه اسلامي موجود بدون تحول در عرصه روش‌شناسي نمي‌تواند به تبيين مباني مختلف عرصه‌هاي زندگي بپردازد به همين جهت اگر بخواهد امتداد سياسي، اجتماعي و دنيوي داشته باشد بايد در زمينه روش به‌گونه‌اي تحول يابد.

وي در خصوص چرايي دشواري كتب فلسفه اسلامي اظهار داشت: اين مسئله مختص فلسفه اسلامي نيست، تقريباً اكثر كتب فلسفي از اين آسيب رنج مي‌برند و بحث پيچيدگي محتواي فلسفه اسلامي يكي از نمادهاي اين امر است. اما از همه مهمتر عدم استفاده از تكنولوژي آموزشي در تدريس فلسفه اسلامي است. ما مي‌بينيم در غرب آثار كانت ، هگل وهايدگر را به‌گونه‌اي مي‌نويسند كه حتي براي كودكان نيز قابل استفاده است.

حجت‌الاسلام خسرو پناه در پايان درباره وضعيت آموزش فلسفه در دانشگاهها گفت : در حال حاضر آموزش فلسفه اسلاني به چند دليل مساعد نيست. اول اينكه درس فلسفه درسي نيست كه صرفاً با چند واحد دانشگاهي بتواند كاملاً انتقال پيدا كند، دوم اينكه كتابهاي درسي اين رشته دچار مشكل هستند ، سوم اينكه به علت نداشتن ابعاد كاربري براي دانشجويان، دانشجويان فلسفه اسلامي آن‌طور كه بايد و شايد با اين رشته ارتباط برقرار نمي‌كنند و چهارم اينكه تعداد اساتيدي كه كاملاً بر مسائل فلسفه اسلامي مسلط باشند كافي نيست.
 شنبه 25 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 316]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن