واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: افشاي ابعاد جديدي از آدم ربايي و شكنجه مظنونان توسط آمريكا
سازمان خيريه و تحقيقاتي ريپرايو (تعليق محكوميت ) در يك گزارش مفصل تحقيقي جديد، اسناد و ابعاد جديدي از ربودن ، شكنجه و بازجويي غيرقانوني متهمان خارجي مظنون به دست داشتن در فعاليتهاي تروريستي، توسط جاسوسان سازمان سيا را بر اساس مطالعه موردي يك متهم بريتانيايي اتيوپيايي تبار افشا كرده است.
موسسه ديپرايو بر اين باور است كه هم اكنون و با نزديك شدن خاتمه رياست جمهوري جورج بوش ، افكار عمومي بينالمللي به خصوص مردم آمريكا بايد بدانند كه پروازهاي غيرقانوني و مخفي سيا موسوم به رنديشن يا پرواز اشباح چيزي جز آدم ربايي ، بازجويي غيرقانوني و شكنجه متهمان خارجي بدون دسترسي به وكيل نيست .
گزارشهاي مختلف موسسات اجتماعي و سلامت ، حاكي از وارد شدن انواع تخريبها و صدمات جسمي و روحي به متهماني است كه درچنين عملياتي به دام آمريكاييها افتاده اند.
گزارش ۵۲صفحهاي كه جا به جايي انساني نام دارد، بر مبناي پرونده بنيام محمد ۳۰ساله تهيه شده كه در پاكستان دستگير و علاوه بر آن كشور، در زندان بگرام در افغانستان ، مراكش و جزيره گوانتانامو تحت شكنجه و بازجوييهاي غيرقانوني قرار گرفته است .
بر اساس اين گزارش ، محمد كه در سن ۱۶سالگي از اتيوپي به بريتانيا پناهنده شده بود، پس از سرخوردگي از مشكلات اجتماعي براي يافتن يك زندگي متفاوت راهي پاكستان شد، ولي پس از حوادث ۱۱سپتامبر به هنگام بازگشت به بريتانيا، به دليل مشكل پاسپورتش دستگير و به طور غيرقانوني و بدون هيچ دليلي به مقامات امنيتي آمريكا تحويل داده ميشود.
گزارش ريپرايو حاكي از دستگيري بنيام در دهم آوريل ۲۰۰۲و تحت بازجويي و شكنجههاي روحي و جسمي قرار گرفتن بدون دليل و مدرك وي در چهار كشور مختلف طي بيش از شش سال ميباشد.
اين شكنجهها شامل شكنجههاي روحي و رواني از قبيل جلوگيري از رسيدن نور و صدا، نگهداري در زندان انفرادي و ممانعت از استراحت و انواع شكنجه هاي وحشتناك جسمي تا سرحد از پا افتادن و مرگ بوده است .
گزارش موسسه ديپرايو و تصاوير موجود، حاكي از آشكار بودن آثار شكنجه فيزيكي در نقاط مختلف بدن بنيام محمد توسط ماموران سازمانهاي سيا و اف .
بي .آي است .
در اين گزارش از كنگره آمريكا خواسته شده تا به شكايت وكلاي محمد درباره شكنجه موكل خود در حين بازجويي توسط آمريكاييها به طور جدي فكر كنند و همچنين از دادرسي ارتش آمريكا نيز خواسته شده تا همه اوراق پرونده محمد را به وكلاي مدافع او مسترد كنند.
موسسه ديپرايو همچنين از دولت بريتانيا خواسته است تا ضمن تلاش براي فراهم كردن دسترسي وكلاي مدافع بنيام محمد به پرونده او، از انجام يك تحقيق ملي براي بررسي بيگناهي يا گناهكاري او اطمينان حاصل كنند.
در بخشي از اين پرونده آمده است : ماموران آمريكايي زماني كه بنيام را تا حد مرگ شكنجه ميكردند تا به دروغ از وي در مورد همكاريش با شبكه القاعده اعتراف بگيرند، وي را تهديد كرده بودند كه براي شكنجه بيشتر و پيشرفته تر او را راهي اردن خواهند كرد.
اين پرونده براي اولين بار از حضور و مشاركت ماموران سازمان امنيت خارجي بريتانيا (ام .آي . (۶در مراحل مختلف بازجويي و شكنجه بنيام حكايت دارد.
به گفته شاهدان عيني ، در هر مرحله از بازجويي و شكنجه ، ماموران آمريكايي سعي كردهاند تا با محو آثار شكنجه ، اين گونه وانمود كنند كه هيچ نكته غيرقانوني در روند بازجويي وي وجود نداشته است .
اين در حالي است كه دولت بريتانيا همواره از اطلاع داشتن از دستگيري ها و عمليات ربودن و بازجوييهاي محرمانه سيا در ديگر كشورها اظهار بيخبري مي كرده است .
بخش ديگري از اين گزارش به افشاي تصاوير، مشخصات دقيق ، خدمه پروازي و محل اقامت تعدادي از اين پروازهاي غيرقانوني سازمان سيا از جمله پروازهاي حامل بنيام محمد از افغانستان به مراكش و از مراكش به گوانتانامو اختصاص دارد كه قبلا وجود آنها انكار شده است .
بر اساس اوراق موجود اين پرونده ، در طول بازجويي و شكنجه محمد در كشورهاي مختلف هيچ گاه از وي درباره اطلاعات و دانسته هايش سوال نشده و در شرايطي كه وي در آستانه تفهيم اتهام و آغاز محاكمه نظامي قرار دارد، فقط به وي دستور داده شده تا مواردي را كه بازجويان بر آن اصرار دارند را تاييد كند.
گزارش ديپرايو تاكيد دارد، دولت آمريكا براي اثبات حسن نيت خود در مبارزه با تروريسم بايد به اجراي قانون و مقررات بينالمللي و رعايت حقوق متهمان و زندانيان روي آورد.
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]