واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام: درآمدهاي حاصل از منبع بودجه عمومي بايد عوض شود
خبرگزاري فارس: محسن رضايي با اشاره به اينكه بخشي از درآمدهاي نفتي بايد براي سرمايههاي مولد در كشور اختصاص يابد گفت: درآمدهاي حاصل از منبع بودجه عمومي بايد عوض شود.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام صبح امروز شنبه در پايان جلسه مجمع تشخيص مصلحت نظام در نشست خبري با خبرنگاران رسانهها گفت: در جلسه امروز درباهي ايرادات شوراي نگهبان در رابطه با قانون اصلاح برنامه چهارم و اجراي سياستهاي كلي اصل 44 كه قبلاً گرفته شده بود، بحثها ادامه يافت.
وي ادامه داد: مغايرتها و عدم انطباقها را در جلسه امروز بررسي كرديم و به 21 مورد ايرادات شوراي نگهبان و 5 مورد مغايرت با سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي رسيدگي شد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين مطلب كه مغايرتها به دو گروه تقسيم ميشد، گفت: برخي مغايرتها ايراد فني بود كه از لحاظ واژهها با روح قانون اساسي و شرع مغايرت داشت كه اصلاح شد.
وي افزود: يك سري از مغايرتها نيز مربوط به اين موضوع ميشد كه دولت اصرار داشت شوراي عالي اجراي سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي كه در مجلس تصويب شده بود، نباشد كه با توضيحاتي كه داده شد، ديديم كه اكثريت اين شورا از مسئولين دولت هستند كه به انتخاب رئيس جمهور تعيين ميشوند و از طرف ديگر رياست اين شورا نيز با رئيس جمهور است و در نهايت ما نظر مجلس شوراي اسلامي را تثبيت كرديم.
رضايي با بيان اين مطلب كه موضوع ديگري كه امروز در دستور كار قرار داشت، بحث الزامات چشم انداز 20 ساله نظام در خصوص نفت بود، گفت: موضوع نفت به دليل تغييراتي كه در اقتصاد كشور بوجود ميآورد، مورد بررسي قرار گرفت و چون مسئولين دولت در جلسه امروز حضور نداشتند، ماده 3 اين الزامات كه مربوط به ماده 8 ميشود و بايد با نظر كتبي دولت تصويب شود، به جلسات بعد موكول شد.
وي با تأكيد بر اينكه تغيير نگاه به نفت و درآمدهاي حاصل از منبع بودجه عمومي بايد عوض شود، گفت: اول اينكه ما نبايد نفت را منبع تأمين بودجه دولت بدانيم و ثانياً بايد بخشي از درآمدهاي نفت به عنوان سرمايههاي مولد در كشور مورد استفاده قرار گيرد كه لازمه آن تاسيس صندوق توسعه ملي است كه بخشي از درآمدهاي نفتي در آن واريز شود.
وي با اشاره به حساب ذخيره ارزي گفت: آن حساب، حسابي است كه در اختيار دولت است و بالاخره يك حساب ميباشد و سازوكاري كه بتوان از درآمدهاي آن استفاده كرد وجود ندارد و در آن يك حد و حدودي است.
رضايي با بيان اين مطلب كه حساب ذخاير ارزي اگر چه گام مثبتي بوده است، گفت: تشكيل صندوق توسعه ملي گامي شفافتر در اين خصوص است كه براي تاسيس آن از تجارب ساير كشورها استفاده خواهيم كرد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: سومين موردي كه در جلسه امروز مجمع تشخيص به تصويب رسيد، درآمدهاي حاصل از فروش نفت و گاز بايد به قيمتهاي صادراتي حساب شوند و پس از آنكه هزينههاي توليد نفت كسر شد مابقي بايد درآمد دولت حساب نشود و يك درصدي از آن به دولت اختصاص يابد و مابقي آن به صندوق توسعه ملي واريز شود كه البته براي تصويب اين مورد نظر كتبي دولت نياز است.
رضايي ادامه داد: در جلسه امروز آقاي هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گزارشي از سفر خود به كشور عربستان ارائه داد.
وي افزود: اين گزارش شامل چند بخش بود كه قسمت اول آن بحثهاي سياسي بود كه آقاي هاشمي با توجه به تقاضاهايي كه از طرف مسئولين كشور شده بود مطرح كرد و قرار شد همكاريهاي بيشتري صورت گيرد و روح كلي مباحث سياسي آمادگي دو كشور ايران و عربستان براي همكاريهاي بيشتر بود.
رضايي تصريح كرد: حضور هاشمي در اين كنفرانس و سخنراني وي تمام فضاي همايش را تحت تاثير قرار داد و جو سازيهايي كه در چند سال گذشته بر عليه شيعه و سني صورت گرفته را كاهش داد.
وي تأكيد كرد: شركت هيئت ايراني در اين همايش دستآورد خوبي داشت و در رابطه با مسائل عبادي نيز فضاي معنوي خوبي بين ايرانيها ايجاد شد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين مطلب كه در اين سفر محدوده منطقه فدك كشف و مشخص شد گفت: اين منطقه در اين سفر كشف و كارشناسان مسئول در رابطه با اين محل تاريخي توضيحاتي دادند.
رضايي گفت: قرار شد دو طرف ايراني و عربستاني كنترل كنند كه اختلافات ميان شيعه و سني دامن زده نشود و زيارت ايرانيها با آرامش بيشتري انجام و برخوردهاي تند با ايرانيان صورت نگيرد.
رضايي در پاسخ به سؤالي مبني بر علل نابسامانيهاي اقتصادي گفت: نابسامانيهاي اقتصادي به دو عامل فشار خارجي و عدم رعايت سياستهاي كلي نظام برميگردد.
وي ادامه داد: هرچه سياستهاي كلي نظام بهتر انجام شود، ما مشكلات كمتري خواهيم داشت.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به سؤال ديگري در رابطه با مذاكرات دولت عراق با امريكا گفت: دولت و ملت عراق تضمينهايي خواهند گرفت كه البته منطقي خواهد بود و آنچه آمريكا پيشنهاد داده داراي اشكالات جدي است كه بايد منافع ملت عراق لحاظ شود.
رضايي در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس در خصوص سفر خاويار سولانا به ايران و ارائه بسته پيشنهادي جديد گفت: نظر شخصي بنده اين است كه نبايد بگذاريم گفتگوها تضعيف شود زيرا در گفتگو همه چيز قابل حل است.
وي با تأكيد بر اينكه امريكاييها در ادامه گفتگوها درباره مسائل هستهاي ايراني راضي نيستند گفت: به اعتقاد بنده گفتگوها بايد ادامه داشته باشد و ما از هر سفري در اين رابطه استقبال ميكنيم.
رضايي تصريح كرد: دولت ايران نيز مطالبات خود را در خصوص بسته پيشنهادي خود كه قبلاً ارائه كرده است از گروه 1+5 پيگيري خواهد كرد.
انتهاي پيام/
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]