واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: كشف يك ميدان جديد با ظرفيت 750 ميليون بشكه نفت
وزير نفت خبر داد:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: وزير نفت از كشف ميدان جديدي در سازند فهليان مخزن جفير با ظرفيت 750 ميليون بشكه نفت خبر داد.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، "غلامحسين نوذري" در حاشيه دومين همايش صنعت گاز در جمع خبرنگاران افزود: در ميدان نفتي جفير حفاري جديدي انجام و در عمق 4700 متري در سازند فهليان يك ميدان با ظرفيت 750 ميليون بشكه نفت درجا كشف شده است كه توان توليد ميدان جفير را با ظرفيت پيشين آن به روزانه 33 هزار بشكه افزايش مي دهد.
ظرفيت پيشين ميدان نفتي جفير 25 هزار بشكه در روز اعلام شده و توسعه اين ميدان نفتي در دو فاز تعريف شده است. پيش بيني شده است فاز اول اين ميدان با ظرفيت 15 هزار بشكه در روز در سال آينده و فاز دوم اين پروژه با ظرفيت 10 هزار بشكه در روز، سال 1390 به بهره برداري برسيد.
توسعه ميدان جفير با مشاركت بلاروس نفت و شركت پتروايران و سهم 50 درصدي هر شركت انجام مي شود. اين طرح تا كنون پيشرفت مطلوبي داشته و يك چاه در اين ميدان به توليد رسيده است و چاه دوم نيز به زودي به توليد مي رسد.
قرارداد توسعه ميدان نفتي جفير اواسط سال گذشته در قالب اولين قرارداد بيع متقابل اصلاح شده ميان شركت مهندسي و توسعه نفت و شركت بلاروس نفت امضا شد.
در قيمت صادراتي نفت ايران هيچ تغييري داده نشده است
وزير نفت در باره قيمت نفت صادراتي ايران گفت: در قيمت صادراتي نفت ايران هيچ تغييري داده نشده و صادرات نفت طبق نرخ هاي بين المللي در حال انجام است.
نوذري با اشاره به ضرورت برخورداري بيشتر سهم ايران در بازار جهاني انرژي اظهار داشت: با اعمال مديرت صحيح مصرف و توليد بيشتر گاز، كشف ميدان هاي جديد نفتي و گازي، همچنين بهره برداري از تمام فازهاي ميدان گازي پارس جنوبي، مي توانيم سهم واقعي خود را در بازار انرژي جهان كسب به دست آوريم.
وي در باره پيشنهاد عربستان مبني بر برپايي نشست مشترك توليد كنندگان نفت افزود: از پيشنهاد عربستان در اين زمينه استقبال مي كنيم، مشروط بر اين كه تمام جنبه هاي مربوط به بحث عرضه و تقاضاي نفت، افزايش سرمايه گذاري در كشورهاي داراي پتانسيل توليد نفت و مسائل مربوط به انتقال فناوري به كشورهاي توليد كننده در اين نشست درنظر گرفته شود.
خط لوله صلح در صورت حضور نيافتن هند با پاكستان عملياتي مي شود
وزير نفت همچنين در باره مهلت 45 روزه رئيس جمهوري به دو كشور هند و پاكستان در نشست هند گفت: اين فرصت هنوز به پايان نرسيده است و در صورت پايان اين مهلت و عدم آمادگي طرف هندي براي نهايي كردن اين مذاكرات، اجراي خط لوله صلح با طرف پاكستاني عملياتي مي شود تا طرف هندي نيز در زمان لازم به اين پروژه بپيوندد.
كشورهاي همسايه و اروپايي متقاضي جدي گاز ايران
وزير نفت در ادامه همچنين با اشاره به اينكه كشورهاي همسايه و اروپايي متقاضي جدي گاز ايران هستند، افزود: خط نوبوكو بدون ايران معني ندارد و اصلا اجرايي نخواهد بود.
نوذري ادامه داد: با توجه به نياز روز افزون جهان به گاز مصرفي، بدون ايران تامين گاز ( نه تنها در خط نوبوكو ) بلكه براي بسياري از كشورهاي جهان بي معني است.
نوذري گفت: بايد تلاش كنيم مقوله صادرات گاز و برخورداري از سهم 10 درصدي در تامين بازار انرژي دنيا را با مديريت صحيح و كارآمد نمودن سيستم صنايع داخلي محقق شود.
وزير نفت با اشاره به مذاكرات انجام شده بين دو وزارتخانه نيرو و نفت براي توسعه نيروگاه هاي كشور و كاهش ميزان مصرف گاز آنها، افزود: وزارت نفت اين آمادگي را دارد كه نيروگاه هاي با توربين گازي را به سيكل تركيبي تبديل كند.
نوذري ادامه داد: با انجام اين مهم علاوه بر توليد فعلي برق اين نيروگاه ها به ميزان روزانه 8 هزار مگاوات، چهار هزار مگاوات نيز بر توليدي برق كشور افزوده خواهد شد.
وي گفت: همچنين با انجام اين مهم مي توان راندمان مصرف انرژي نيروگاه هاي كشور را از 56 درصد به 32 درصد كاهش داد.
نوذري يادآور شد: در گذشته نيز وزارت نفت در رابطه با پمپ هاي آب كشاورزي اقدام مشابهي انجام داد كه اين پمپ ها از گازوييلي به برقي تبديل شدند و در نتيجه اين اقدام صرفه جويي چشمگيري در زمينه مصرف فرآورده هاي نفتي در كشور ايجاد شد.
برنامه صرفه جويي شش ميليون ليتر بنزين
وزير نفت با اشاره به ميزان صرفه جويي در مصرف فرآورده هاي نفتي در كشور گفت: پيش بيني شده است كه تا پايان امسال روزانه شش ميليون ليتر بنزين صرفه جويي شود.
نوذري ادامه داد: سهميه بندي گازوييل در دستور كار وزارت نفت نيست و تنها عرضه آن با استفاده از كارت هوشمند سوخت مورد نظر است.
نوذري با اشاره به ميزان قطعي لايحه متمم بودجه واردات بنزين نيز گفت: رقم قطعي بودجه مورد نياز براي تامين كسري بودجه واردات بنزين نيازمند ارزيابي دقيق است چرا كه قيمت بنزين هر تن بنزين و گازوييل در بازارهاي جهاني به ترتيب 1200 دلار و 1300 دلار افزايش يافته است.
وي اظهار اميدواري كرد كه وزارت نفت موفق به دريافت مجوز واردات مازاد بنزين از مجلس شود و نياز داخل به اين دو فرآورده نفتي مهم برآورده شود.
انتهاي پيام//
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 246]