واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: منوچهر متكي در پاريس با مشروط كردن بررسي بسته 1+5 خبر داداحتمال تلفيق بسته ايران با پيشنهاد غرب
وزير خارجه كشورمان در پاريس گفت: نوع تعامل طرفهاي مقابل با بسته پيشنهادي ما، اساس تعامل جمهوري اسلامي ايران با بسته پيشنهادي طرف مقابل خواهد بود. منوچهر متكي كه ظهر چهارشنبه به وقت پاريس در يك كنفرانس خبري و در حاشيه همايش حمايت از افغانستان شركت كرده بود، همچنين از احتمال تلفيق بسته پيشنهادي ايران با بسته پيشنهادي غرب سخن گفت.
وي گفت: شايد در يك تعامل سازنده بتوان از بسته يك و دو، بسته تفليقي شماره سه را استخراج كرد.
وي افزود: روح حاكم بر بسته پيشنهادي ايران، مبتني بر اصول است و اصول حاكم بر فعاليتهاي صلحآميز هستهاي ايران روشن است. اين اصول عبارتند از رعايت پيروي از اصول، تاكيد بر حقوق و حركت بر اساس تعهدات.
متكي ادامه داد: اميدواريم كه اين روح بر بسته پيشنهادي كشورهاي 1+ ۵نيز حاكم باشد. اين مهم است كه 1+5 بخواهد در همين چارچوب نگاه خود را با ما مطرح كند و شايد بتوان در يك تعامل سازنده از بسته يك و دو، بسته تلفيقي ۳استخراج شود. وزير امور خارجه تاكيد كرد: ايران در مسير تعامل سازنده خود طي ماههاي اخير ابتكار جديدي را به كار گرفته و با نگاه مسوولانه اقدام به تدوين بستهاي كرده است كه سرفصلهاي همه موضوعات و بحران هاي منطقهاي و فرا منطقهاي در آن فهرست شده است.
وي افزود: ايران بدون ورود به يك برخورد مبتني بر چانه زني در نهايت صميميت آمادگي خود را براي ايجاد يك گفت و گوي سازنده و همه جانبه براي بررسي اين مشكلات اعلام كرده است.
وزير امور خارجه تاكيد كرد: بسته پيشنهادي ايران يك بسته جامع است كه به گسترهاي از موضوعات سياسي، امنيتي، اقتصادي، فرهنگي و مناسبات بينالمللي توجه كرده است كه بخشي از حوزه مسائل سياسي و امنيتي، به مباحث مربوط فعاليتهاي هستهاي و سلاح هستهاي برميگردد.
وي بار ديگر در مورد واكنش ايران در قبال بسته پيشنهادي گروه 1 + 5 تصريح كرد: نوع تعامل طرفهاي مقابل اساس تعامل ما با بسته پيشنهادي آنها ميباشد. متكي در پاسخ به خبرنگار شبكه اول تلويزيون فرانسه در مورد پاسخ ايران به درخواست تعليق غني سازي، گفت: موضع ايران در مورد مساله هستهاي هم در مورد مباني و هم در مورد اجزايش روشن است. بايد صبر كرد تا بسته پيشنهادي گروه 1 + 5 را دريافت كنيم زيرا هنوز نميدانيم در آن چه موضوعاتي طرح شده است.
متكي درباره همكاري هستهاي ايران با آژانس بينالمللي انرژي اتمي، گفت: فعاليت هستهاي ما شرايط عادي خود را ميگذراند. آقاي البرادعي، مدير كل آژانس بينالمللي انرژي اتمي براي دوازدهمين بار درگزارش خود اظهار كرد كه انحرافي در فعاليتهاي هستهاي ايران مشاهده نشده است. همكاريهاي ايران در چارچوب آژانس بينالمللي انرژي اتمي و در قالب معاهده انپيتي ادامه خواهد يافت.
متكي كه به سوالي در مورد افول و عقبگرد در سياست خارجي فرانسه در يك سال گذشته و تلاش اين كشور براي نزديك شدن به آمريكا پاسخ ميداد، گفت: فرانسه كشور مهمي است و به همين دليل بسياري از كشورها به سياستهاي فرانسه توجه دارند و آن را زير نظر ميگيرند. وي افزود: در دوره جديد، سياست خارجي فرانسه در يك فراز و نشيب بهصورت سيال در حركت است.
متكي تاكيد كرد: دوستان فرانسه شايد منتظرند اين كشور به يك نقطه اعتدال و قابل اتكا در سياست خارجي برسد و تصور ميكنم در بين مردم فرانسه نيز چنين برداشت و تلقياي وجود دارد. يكي از ويژگيهاي فرانسه در سياست خارجي، استقلال و نقشآفريني آن است و فكر ميكنم دوستان فرانسه ميخواهند آن را همچنان در همان جايگاه ببينند.
متكي همچنين در پاسخ به سوالي درباره اظهارات اخير جورج بوش، رييسجمهوري آمريكا در جريان سفر خود به كشورهاي اروپايي اين اظهارات را تبليغاتي دانست و گفت كه نبايد آنها را جدي گرفت.
وي تصريح كرد: آمريكاييها طي ماههاي آينده همه چيز را از دريچه انتخابات ماه نوامبر ميبينند. از همين رو بيش از گذشته نسبت به موضوعات نگاه ابزاري خواهند داشت. در هر حال اين سفر به عبارتي سفر آخر بوش به اروپا بود و او مهمانيهاي خداحافظي خوبي در اروپا داشت. خيلي نبايد حرفهاي وي را جدي گرفت.
متكي در جواب به سوال خبرنگار العالم درباره دورنماي حمله آمريكا به ايران گفت: ما احتمال حمله را نميبينيم. ظرفيتي براي حمله جديد وجود ندارد. سرنوشت دو حمله گذشته در منطقه تجربه خوبي است. اما بديهي است كه كشورهاي مستقل بايد آمادگي خود را براي حفظ استقلال خود داشته باشند. متكي در خصوص توافق امنيتي عراق و آمريكا نيز گفت: برداشت ما اين است كه مسوولان و مردم عراق و مراجع در اين كشور نظر موافقي با عقد قرارداد امنيتي با آمريكا كه به كاپيتولاسيون ميانجامد، ندارند. آقاي مالكي، نخست وزير عراق به تازگي از تهران ديدار داشت و ما نيز چنين برداشتي نداريم كه عراق دنبال چنين قراردادي باشد.
وي افزود: در سفر آقاي مالكي به تهران مقامهاي جمهوري اسلامي ايران به ويژه رهبر معظم انقلاب، در تحليل شرايط كنوني عراق و رويكرد كنوني آمريكا در اين كشور گفتند كه روياي آمريكا در عراق تحقق نخواهد يافت.
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]