واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تخفيف ايران براي خريداران نفت سنگين؛اوپك 130 دلاري شد
گروه اقتصاد: روند صعودي بهاي نفت در بازار جهاني بيش از توليدكنندگان، اوپكيها را بهعنوان صادركنندگان نفت با افزايش بيسابقه درآمدهاي نفتي مواجه كرده و آنها بيش از هرصادركنندهاي بيشترين سود را نصيب خود كردهاند چراكه در حالي كه نفت در بازار جهاني حول محور 137 دلار در هر بشكه در نوسان است، نفت اوپك روال صعودي در پيش گرفته و اينك 130 دلار را در هر بشكه تجربه ميكند.
بر اين اساس دبيرخانه سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك) از ثبت ركورد 130 دلاري به منظور قيمت سبد نفتي اوپك براي نخستين بار خبر داد. دبيرخانهاوپك در گزارش جديد خود عنوان كرد كه سبد نفتي اوپك متشكل از 13 نوع نفتخام در آخرين روز مورد بررسي پس از ثبت ركورد بيسابقه 130 دلاري به سطح 128 دلار و 87 سنت بازگشته است. در اين ميان غنيميفرد ميگويد: ايران نيز نفت خود را با رقمي در حدود 121 دلار و براي برخي انواع نفت خام در رقم 128 دلار در هر بشكه به فروش ميرساند.
افزايش بهاي نفت اوپك در بازار جهاني سبب شده تا بزرگترين توليدكنندگان اين سازمان تصميم به ارائه تخفيف براي فروش نفت خام سنگين خود در برابر مصرفكنندگان بگيرند. بر اين اساس خبرگزاري رويترز در گزارشي از تصميم كشورهاي ايران، عربستان و كويت براي ارائه تخفيف در فروش نفت خام خبر داد كه اين رقم را نيز بيسابقه عنوان كرده است.بر اساس اين گزارش، به دنبال تصميم دولت عربستان براي ارائه تخفيف در قيمت نفت سنگين خود، ايران و كويت نيز اعلام كردند نفت سنگين خود را با تخفيفي كه حداقل در 9 سال گذشته بيسابقه بوده است، به فروش ميرسانند. يك مقام شركت ملي نفت ايران روز پنجشنبه اعلام كرد اين كشور ميزان تخفيفي را كه در قيمت نفت سنگين خود ارائه ميدهد، به ميزان 47 سنت در هر بشكه افزايش داده است. پيش از آن هر بشكه نفت سنگين ايران با 45/3 دلار در هر بشكه تخفيف فروخته ميشد كه اكنون اين رقم به 92/3 دلار در هر بشكه رسيده است. كويت نيز ميزان تخفيف ارائه شده براي نفت سنگين خود را 40 سنت در هر بشكه افزايش داد و اعلام كرد از اين پس هر بشكه نفت سنگين خود را با تخفيف 2/4 دلار در مقابل قيمت پايه عمان/ دبي به فروش ميرساند. اين رقم از سال 1998 تاكنون بيسابقه است. عربستان سعودي نيز در هفته گذشته 35 سنت در هر بشكه بر تخفيف ارائه شده براي نفت سنگين خود افزود و اعلام كرد كه از اين پس هر بشكه نفت سنگين خود را 7/3 دلار كمتر از قيمت پايه عمان/دبي به فروش ميرساند. اين در حالي است كه پيش از اين غنيميفرد مدير امور بينالملل شركت ملي نفت ايران، ارزانفروشي نفت خام را تكذيب كرد و اعلام داشت كه با وجود سنگين بودن نفت خام كشور اين نفت خام بر اساس قيمت نفت در بازار جهاني و بهاي نفت اوپك به فروش ميرسد. كارشناسان افزايش بهاي نفت و تلاش شركتهاي پالايشگاهي براي سوءاستفاده از رويكرد آمريكا عليه ايران به عنوان دومين توليدكننده اوپك را از دلايل افزايش تخفيف در قيمت نفت سنگين در منطقه خليجفارس عنوان ميكنند.
كاهش 40 هزار بشكهاي توليد نفت ايران
علاوه بر ارزانفروشي نفت ايران كه تحليلگران اقتصادي از آن به عنوان يكي از راهكارهاي دومين دارنده ذخاير نفت در بين اعضاي اوپك در برابر سياستهاي ايالات متحده ياد ميكنند، ذخيرهسازي نفت خام توسط ايران از ديگر مسائلي است كه مطرح شد اما باز با تكذيب از سوي مقامات نفتي ايران مواجه شده است چراكه در حالي كه خريد و اجاره نفتكش از سوي ايران در آبهاي خليجفارس نسبت به مدت مشابه از افزايش چشمگيري برخوردار بوده و برخي منابع آگاه از ذخيره 30 هزار بشكهاي نفت ايران طي ماههاي گذشته خبر دادهاند، اما غنيميفرد مدير امور بينالملل شركت ملي نفت ايران با بيان اينكه بازاريابي و فروش نفت خام ايران به روال سالهاي گذشته در جريان است، گفت: به نظر ميرسد نفت خام نگهداري شده روي شناورها تا اواسط تابستان با تلاش طرفهاي قرارداد برداشت شود. وي در خصوص برخي اخبار مبني بر فروش نرفتن حجم زيادي از نفت خام ايران و شناور ماندن آنها روي كشتي در خليجفارس اظهار داشت: با توجه به كاهش تقاضاي نفت خام در فصل بهار و شروع تعميرات ساليانه در پالايشگاههاي كشورهاي مصرفكننده نيمكره شمالي، همهساله بخشي از نفت خام كشورهاي توليدكننده ذخيره ميشود تا پس از مراجعه مجدد كشورهاي مصرفكننده براي جبران كاهش برداشت قبلي خود، نفت خام مورد تقاضا به آنان عرضه شود. غنيميفرد با بيان اينكه نگهداري و ذخيرهسازي در فصل بهار براي همه كشورهاي توليدكننده نفت رخ ميدهد و اقدام جديدي هم نيست، افزود: زماني كه روند قيمت نفت رشد صعودي داشته باشد، هزينه نگهداشت نفت خام روي مخازن شناور به سهولت از طريق افزايش قيمتها جبران ميشود. غنيميفرد افزود: به عبارت ديگر كشورهايي كه ظرفيت مازاد بالايي براي توليد نفت خام ايجاد نكرده باشند در زمان افزايش تقاضا، عملا بخشي از سهم خود را در بازار نفت از دست خواهند داد.
اين درحالي است كه به گزارش بريتيش پتروليوم ذخاير نفت كشف شده ايران طي سال 2007 ثابت مانده و ذخيره جديدي بر ميزان آن افزوده نشده است.بر اساس اين گزارش ذخاير كشف شده نفت خام ايران در پايان سال 2007بدون تغيير نسبت به سال قبل از آن در سطح 4/138 ميليارد بشكه باقي مانده است. از سوي ديگر در حالي كه سازمان اوپك در گزارشي از افزايش 370 هزار بشكهاي توليد نفت اين سازمان خبر ميدهد اخباري مبني بر كاهش توليد نفت ايران طي ماههاي اخير ارائه شده است. به گزارش ايسنا، نشريه پلاتس در تازهترين گزارش خود از توليد اوپك، با بيان اين مطلب افزود: 13 عضو اوپك در ماه گذشته به طور ميانگين روزانه 32 ميليون و 240 هزار بشكه نفتخام توليد كردهاند كه در مقايسه با ماه پيشين افزايشي 370 هزار بشكهاي داشته است كه بيشترين ميزان افزايش توليد در اين ماه متعلق به عربستان و عراق بوده است.
احتمال حضور احمدينژاد در نشست عربستان
افزايش بهاي نفت بيشترين فشارها را بر صادركنندگان نفت اوپك وارد كرده، زيرا در حالي كه اعضاي اوپك بازار را اشباع از نفت ميدانند و معتقدند افزايش توليد عاملي براي كاهش بهاي نفت در بازار جهاني نخواهد بود، مصرفكنندگان بزرگ نفت در دنيا مهمترين عامل افزايش بهاي نفت را مقاومت اوپكيها در برابر افزايش توليد عنوان كردند و معتقدند اوپك ميتواند جلوي افزايش بهاي نفت را بگيرد.بر اين اساس نخستوزير انگليس ضمن استقبال از ابتكار عربستان براي برگزاري نشست مشترك بين صادركنندگان و مصرفكنندگان نفت از حضور خود در اين نشست خبر داد و خواستار يافتن راهحلي براي كاهش بهاي نفت در بازار جهاني شد.همچنين محمود احمدينژاد كه پيش از اين در سفري به عربستان با ارائه خبر كاهش 400 هزار بشكهاي توليد نفت ايران مشكلاتي را براي مقامات نفتي ايران به وجود آورده بود، اين بار نيز از احتمال حضور در نشست عربستان خبر ميدهد.نماينده ايران در اوپك در پاسخ به اين سوال كه درصورت دعوت رسمي از رئيسجمهور ايران براي حضور در نشست عربستان موضع تهران چه خواهد بود؟ عنوان كرد:
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]