واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كاظمي قمي در گفتوگو با ايسنا: آمريكا درخواستي براي مذاكره دربارهي عراق نكرده است متهم كردن ايران درباره عراق هيچ كمكي به حل مشكل اين كشور نميكند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
سفير كشورمان در عراق تصريح كرد: هنوز هيچ اقدام عملي از جانب آمريكاييها از جمهوري اسلامي ايران براي درخواست مذاكره دربارهي مسالهي عراق صورت نگرفته است.
حسن كاظمي قمي، سفير جمهوري اسلامي ايران در بغداد در گفتوگو با خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در پاسخ به سوالي دربارهي اظهارات ديويد ساترفيلد هماهنگ كنندهي امور عراق در وزارت خارجهي آمريكا مبني بر آمادگي اين كشور براي مذاكره با ايران بر سر موضوع عراق، اظهار داشت: براساس مكانيزم طراحي شده، اگر بنا باشد گفتوگوي جديدي صورت گيرد بايد آمريكاييها از طريق دولت عراق و با هماهنگي آنها درخواست خود را به جمهوري اسلامي ايران ابلاغ كنند كه تاكنون چنين چيزي صورت نگرفته است.
وي افزود: بحثهاي مطرح شده در مورد مذاكرات تنها از طريق رسانهها بوده است و فعلا مطلب جديدي در اين خصوص وجود ندارد.
كاظمي قمي در ادامه در پاسخ به سوال ديگري دربارهي اظهارات برخي مقامات آمريكايي و نيز عراقي مبني بر دخالت ايران در امور داخلي عراق و نيز بودن صدر در تهران گفت: طرح اين موضوعات هيچ كمكي به حل مشكل عراق نميكند و توسط كساني مطرح ميشود كه خواستار ايجاد اختلاف هستند و اهدافي خارج از منافع عراق دارند.
وي افزود: موضوع ايران در عراق مسالهي روشني است و جريان صدر نيز در عراق يك جريان سياسي است كه در دولت و پارلمان اين كشور حضور دارد و موضوعاتي كه به آن پرداخته ميشود انحرافي است.
سفير ايران در عراق سپس بحث توافقنامهي امنيتي عراق و آمريكا را مورد اشاره قرار داد و با تاكيد بر اين مساله كه با مفاد فعلي، عراقيها اين توافقنامه را امضا نميكنند، خاطرنشان كرد: اين توافقنامه يك توافقنامهي تحميلي از جانب آمريكاست كه آنها اصرار دارند تا پايان ماه جولاي به امضاي دو طرف برسد.
وي افزود: دولت عراق سال 2008 را سال پايان اشغال عراق از شوراي امنيت درخواست كرده و آمريكاييها نيز به دنبال اين هستند كه با توجه به عدم درخواست تمديد از طرف عراقيها، حضور خود را در اين كشور تثبيت كنند.
به گفتهي كاظمي قمي، آمريكاييها به دنبال اهدافي هستند كه از روز اول اشغال اين كشور به دنبال آن بودند و در چارچوب طرح خاورميانهي بزرگ، به دنبال حضور دائمي در اين كشور ميباشند.
وي افزود: دربارهي امضاي اين قرارداد، مخالفت جدي از جانب مردم، مراجع ديني، نمايندگان مردم در پارلمان و نيز سياسيون عراق مطرح شد و ديديم كه شوراي امنيت ملي عراق نيز مفاد آن را رد كرد.
كاظمي قمي ادامه داد: واكنش دو روز اخير مقامات آمريكا نيز نوعي عقبنشيني در اين خصوص نيست؛ چرا كه آنها به دنبال تصحيح و تعديل پيشنويس موافقتنامه هستند اما بايد منتظر بود و ديد كه عقبنشيني و اصلاحات آنها چيست. ضمن اينكه مردم عراق نيز به اينگونه اقدامات آمريكاييها اعتماد ندارند.
سفير كشورمان در عراق در بخش ديگري از اين گفتوگو، بحث سفر اخير نوري المالكي نخست وزير عراق به تهران و برخي بحثهاي مطرح شده مبني بر تضعيف اين سفر اظهار داشت: مسير روابط دو كشور در چارچوب علايق، منافع مشترك و مشتركات فرهنگي و ديني، مسير خود را بعد از سقوط رژيم گذشتهي عراق طي ميكند و با توجه به حمايت ايران از روند سياسي عراق و ارادهي دولت منتخب عراق در بهبود همكاري با كشورهاي همسايه و سياست توسعهي همهجانبهي همكاريها، نظام منتخب امروز عراق به دنبال حسن نيت و دوستي با همسايگانش و از جمله ايران ميباشد.
وي افزود: در چنين فضايي با توجه به ارادهي رهبران دو كشور، روابط، روند طبيعي خود را پيش ميبرد و مجموعهي جريانات و طيفهايي كه در عراق جديد ايجاد شدهاند بهبود روابط دو كشور را مشاهده ميكنند.
كاظمي قمي برخي اقدامات در جهت تخريب روابط دو كشور را از طرف بازماندگان رژيم گذشته و مجموعههايي كه نميتوانند دو پتانسيل اثرگذار در روابط دو كشور يعني اقتصاد و امنيت را تحمل كنند توصيف كرد و گفت: اين دسته از افراد با ايجاد جو و هياهوسازي، در تلاشند تا بتوانند فضاي بين دو كشور را تخريب كنند و در آستانهي سفر نيز شاهد بوديم كه برخي مباحث را مطرح كردند.
وي ادامه داد: در ابتداي هفتهي جاري، اين دسته از افراد براي كاهش اهميت سفر و به نوعي به انحراف كشاندن اهداف آن اعلام كردند كه نوري المالكي قصد دارد مشكلاتي را كه با ايران دارد مطرح نمايد و سفر در شرايطي است كه روابط دو كشور ضعيف شده و ايران از عملكرد دولت عراق در بحث توافقنامهي امنيتي، ناراضي است و دولت عراق ميخواهد در اين خصوص به ايران اطمينان بدهد.
به گفتهي كاظمي قمي، اين مسايل در حالي مطرح ميشد كه سفر در چارچوب سياستهاي دو كشور براي توسعهي همكاريهاي دوجانبه و تلاش براي اجراي توافقات طي پنج سال گذشته است. همانگونه كه طي چند سال اخير، 100 سند همكاري بين دو كشور به امضا رسيده كه بخشي از آن اجرايي شده و بخش ديگر در حال اجرا است.
سفير جمهوري اسلامي ايران در بغداد با اشاره به اهتمام دولت عراق براي شروع بازسازي و توسعهي خدماترساني در عراق گفت: يكي از اهداف ديگر سفر با توجه به بهبود نسبي امنيت در برخي مناطق و اهتمام دولت عراق براي شروع بازسازي و توسعهي خدماترساني و با عنايت به اينكه سياستهاي ايران در حمايت از اين روند و اعلام آمادگي براي حضور در بازسازي عراق بوده است، اين سفر در جهت سرعتبخشي آن توافقات و اظهار علاقهمندي براي شركت در صدور خدمات فني و مهندسي به عراق بوده است.
وي ادامه داد: در گفتوگوهاي صورت گرفته، مسالهي چگونگي مشاركت ايران در بازسازي عراق مورد بحث و مواضع و مشكلات موجود بر سر پروژههاي موافقت شده مورد بررسي قرار گرفت.
كاظمي قمي، امضاي سند دفاعي بين وزراي دفاع دو كشور را نيز از ديگر دستاوردهاي اين سفر عنوان و خاطرنشان كرد: بر اين اساس همكاريهاي مشترك دفاعي بين دو كشور برقرار و وابستگي نظامي دو كشور ايجاد ميشود.
وي ادامه داد: در اين توافقنامه، بحث پاكسازي ميادين مين نيز مدنظر قرار گرفته است؛ چرا كه هماكنون 25 ميليون مين خنثي نشده در عراق و مرزها وجود دارد كه يك چهارم مينهاي كاشته شده در 61 كشور جهان است؛ به گونهاي كه به ازاي هر عراقي يك مين وجود دارد.
سفير ايران در عراق سپس ابراز خرسندي عراقيها از نتايج اين سفر را مورد بحث قرار داد و به ايسنا گفت: در بيانيهي شوراي اجرايي عراق، سفر مالكي به ايران در ثبات امنيت در توسعهي خدمات موثر عنوان شده و اين سفر را نتيجهبخش توصيف كرده است.
انتهاي پيام
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 297]