واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: هزينه غفلت از مديريت بحران در تهران سنگين خواهد بود
خادم:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز:رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران گفت: هزينه غفلت از مديريت بحران و تجربه ناهماهنگي در بحران احتمالي تهران سنگين خواهد بود بنابراين مديريت بحران بايد در اولويت فعاليت ها قرار گيرد.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، دومين كارگاه مديريت بحران از سلسله برنامه هاي آموزشي كوثر ويژه اعضاي ستادهاي مديريت بحران پنج منطقه تهران شامل مناطق 6،9، 13، 19 و 21 از صبح امروز طي مراسمي در مجموعه فرهنگي امام خميني (ره) تهران با حضور جمعي از مديران و مقامات شهري از جمله رسول خادم رئيس كميسيون برنامه و بودجه و امور حقوقي شوراي اسلامي شهر تهران و دكتر ايازي مشاور عالي شهردار تهران و دكتر مازيار حسيني جانشين شهردار در ستاد مديريت بحران شهر تهران آغاز شد.
اين كارگاه طي چهار روز به صورت شبانه روزي و با حضور شهرداران و مديران نهادهاي مديريت شهري پنج منطقه تهران از جمله مسئولان دانشگاه هاي علوم پزشكي، روساي اورژانس، هلال احمر، شركت هاي آب، برق، گاز، مخابرات و فرماندهان نيروي انتظامي و راهنمايي و رانندگي هر منطقه در قالب پنج كارگاه آموزشي برگزار مي شود و طي آن شركت كنندگان علاوه بر حضور در كلاس هاي آموزش علمي مديريت بحران به صورت تيمي راهكارهاي رويارويي با يك بحران فرضي را تمرين و ترسيم و طرح عملياتي مديريت بحران منطقه خويش را تهيه خواهند كرد.
رسول خادم عضو شوراي شهر تهران در اين مراسم در سخناني با اشاره به نقش برگزاري اين دوره آموزشي در رويكرد دستگاه هاي آموزشي به مقوله مديريت بحران، گفت: كارنامه غلبه بر بحران هاي بزرگي چون زلزله در كشور به علت غفلت از دانش و ساز وكار مديريت بحران با وجود تلاش هاي همه دستگاه هاي اجرايي، چندان چشمگير نبوده و با توجه به فرابخشي بودن نظام مديريت بحران بايد تمامي دستگاه هاي متولي مديريت شهري بر اساس ظرفيت هاي قانوني ايجاد شده در اين حوزه فعال شوند با يكديگر تعامل داشته باشند و تمرين هاي مشترك را اجرا نمايند.
وي همچنين به اقدامات شوراي شهر اسلامي شهر تهران در ايجاد و تقويت ساختار مديريت بحران شهر اشاره كرد و گفت: ظرفيت هاي قانوني تحقق مديريت بحران توسط شوراي دوم و سوم به ويژه با تصويب ساختار سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران ايجاد شده وكماكان شورا به تصويب قوانين و تامين نيازهاي اين حوزه مشغول است كه با توجه به تلاش ها و برنامه هاي اجرا شده سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران چشم اندازي روشن متصور است به ويژه آنكه طرح ايجاد گروه هاي داوطلب مديريت بحران محلات (گروه داوطلبان دوام) امسال با جديت در حال اجرا است.
وي با اشاره به گسترش مخاطرات در شهر تهران تاكيد كرد: آموزش عمومي شهروندان در سطح محلات با راه هاي پيشگيري آمادگي و مقابله در برابر حوادث و سوانح ضروري است و با تحقق آن شاخص ايمني شهر و آمادگي شهروندان براي رويارويي با شرايط بحراني به ويژه در زمان طلايي (ساعات اوليه وقوع حادثه) ارتقاء خواهد يافت.
وي گفت: تنگنهاهاي مديريتي و مشكلات جاري نبايد سبب غفلت از برنامه ريزي و اجراي طرح هاي پيشگيري و آمادگي در برابر بحران هاي ناشي از حوادث و پديده هاي طبيعي و تعامل دستگاه هاي مديريت شهري با يكديگر شود چرا كه هزينه غفلت از اين حوزه و تجربه اين ناهماهنگي در بحران احتمالي تهران سنگين خواهد بود بنابراين مديريت بحران بايد در اولويت فعاليت ها قرار گيرد.
دكتر ايازي مشاور عالي شهردار تهران نيز با اشاره به ضرورت دستيابي به مديريت واحد شهري براي اداره مطلوب شهر تهران گفت: تحقق مديريت بحران نيز در گروه ايجاد مديريت واحد شهري است چرا كه وقتي حادثه اي در شهر رخ مي دهد تمامي نهادهاي مديريت شهري درگير مي شوند و غلبه مطلوب بر بحران هاي شهري و اجراي طرح هاي پيشگيري و آمادگي نيازمند همكاري و تعامل بخش هاي مديريت شهري است.
وي با اشاره به اينكه مسئوليت مديريت بحران در شهر تهران بر اساس قانون به شهردار تهران در قالب رياست ستاد مديريت بحران شهر تهران سپرده شده است، گفت: اين ستاد ماهيتي فرابخشي دارد و تمامي دستگاه ها در ستاد مديريت بحران عضو هستند و از اين رو همكاري و فعاليت مشترك اعضاي اين ستاد با يكديگر چه در سطح كلان و چه در سطح ستادهاي مديريت بحران مناطق ضروري است.
وي همچنين شناسايي راهكارهاي مديريت بحران، اجراي تمرين، برنامه هاي آموزشي و طرح هاي پيشگيري را با اهميت توصيف كرد و گفت: اعضاي ستادهاي مديريت در هر منطقه بايد با برگزاري گردهمايي ماهانه به بررسي و تحليل مخاطرات منطقه خويش و شناسايي راه هاي مقابله با بحران هاي احتمالي بپردازند تا در زمان حادثه غافلگير نشوند. همچنين بايد در قالب اين همكاري طرح عملياتي مديريت بحران منطقه را تهيه نمايند و بر اين اساس به تمرين و مانورهاهي مشترك بپردازند.
دكتر ايازي همچنين شناسايي نقاط آسيب پذير در هر منطقه توسط ستادهاي مديريت بحران مناطق و پردداختن به پدافند غير عامل (دفاع غير نظامي) را از ديگر ضرورت هاي اين حوزه دانست.
دكتر مازيار حسيني رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران و جانشين شهردار در ستاد مديريت بحران نيز با ارائه مقاله اي به تشريح ابعاد مختلف زلزله و راهكارهاي غلبه بر آن پرداخت.
وي تاكيد كرد: با توجه به واقع شدن شهر تهران در منطقه اي لرزه خيز بايد تمامي نهادها و دستگاه هاي اجرايي براي پيشگيري آمادگي و مقابله با زلزله احتمالي طرح و برنامه داشته باشد.
وي با اشاره به اينكه شهردار هر منطقه رئيس ستاد مديريت بحران منطقه نيز به شمار مي آيد گفت: تمامي دستگاه هاي اجرايي بايد با شهرداران مناطق همكاري و هماهنگي داشته باشند.
دكتر تولايي مدير كل تشكيلات و آموزش شهرداري تهران نيز در اين مراسم به تداوم برنامه هاي آموزشي براي مديران و كاركنان شهرداري اشاره و تاكيد كرد كه دوره آموزش مديريت براي ساير مناطق برگزار خواهد شد.
انتهاي پيام//
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]