تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيت مؤمن بهتر از عمل او، و نيت كافر بدتر از عمل اوست و هر كس مطابق نيت خود عمل ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850749999




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/تحليل واشنگتن پست از روند پيشرفت‌هاي علمي ايران/ تلاش گسترده ايران براي ارتقاي فن‌آوري و رسيدن به جايگاه پيشرفته‌ترين كشورهاي جهان


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /تحليل واشنگتن پست از روند پيشرفت‌هاي علمي ايران/ تلاش گسترده ايران براي ارتقاي فن‌آوري و رسيدن به جايگاه پيشرفته‌ترين كشورهاي جهان


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: پژوهشي

روزنامه‌ «واشنگتن پست» در گزارشي با اشاره به سفر اخير برنده آمريكايي جايزه نوبل فيزيك 1976 به ايران و استقبال گرم دانشجويان از وي در تحليل روند گسترش روزافزون فعاليت‌هاي علمي و تحقيقاتي در ايران، اين حركت را در راستاي تلاش گسترده كشورمان براي ارتقا در حوزه‌هاي فن‌آوري و رسيدن به جايگاه يكي از پيشرفته‌ترين كشورهاي جهان عنوان كرد.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين گزارش آمده است: همزمان با ورود بورتون ريشتر، برنده آمريكايي جايزه نوبل فيزيك به سالن اصلي دانشگاه برجسته و سرشناس صنعتي شريف در تهران، صدها دانشجوي جوان ازجاي خود برخاسته و با لحني گرم از وي استقبال كردند؛ ريشتر كه كت و شلوار سفيد به تن داشت و به عصا تكيه داده بود گفت كه از اين استقبال بهت زده شده است.

وي گفت: «دانشجويان اينجا بسيار شوق‌انگيز هستند»

ريشتر با اشاره به سطح آموزشي بالاي دانشگاه صنعتي شريف اضافه كرد: «من انتظار دارم در آينده خبرهاي بيشتري از همه شما بشنوم.»

دانشجويان دختر و پسر با لب‌تاپ‌ها و كيف‌دستي‌هاي هوشمند در صندلي‌هاي خود منتظر بودند.

يكي از دانشجويان دختر از استاد سرشناس استنفورد عكس مي‌گرفت. برنامه ملاقات اين استاد در ماه گذشته بخشي از يك برنامه آكادميك با بودجه خصوصي بود كه از سوي فرهنگستان‌هاي ملي آمريكا و دانشگاه‌هاي ايران راه‌اندازي شد.

اسماعيل حسيني، دانشجوي 23 ساله مهندسي الكترونيك كه در نزديكي استاد نشسته بود، گفت: «آقاي ريشتر براي ما يك نمونه است. اما من به زودي اين خبر را خواهيم شنيد كه يك دانشمند ايراني براي اثر خود برنده جايزه نوبل شده است. همه ما به سختي مطالعه و تحقيق مي‌كنيم تا به اين افتخار نائل شويم.»

عزم ايران براي توسعه آنچه كه آن را برنامه انرژي هسته‌يي عنوان مي‌كند، بخشي از تلاش گسترده براي ارتقا خودكفايي فن‌آوري و نماياندن ايران به عنوان يكي از پيشرفته‌ترين كشورهاي جهان است.

ريشتر خطاب به دانشجويان در سخنراني خود در دانشگاه‌ شريف اظهار داشت: ايران مي‌خواهد به گروه كشورهايي پيوندد كه مي‌خواهند چيزهاي زيادي درباره بزرگترين مسائل مثلا فضا بدانند.

سالانه 5/1 ميليون ايراني جوان در آزمون ورودي دانشگاه (كنكور) شركت مي‌كنند كه از اين تعداد 500 هزار نفر قبول مي‌شوند و در بخش آموزش عالي ثبت‌نام مي‌كنند و تنها 800 دانشجوي برتر وارد دانشگاه شريف مي‌شوند.

استاد ريشتر دانشگاه شريف را در واقع MIT ايران در نظر مي‌گيرد. در دانشگاه صنعتي شريف دانشجويان در حوزه‌هايي شامل هوافضا و نانوتكنولوژي تحصيل مي‌كنند. در حالي كه برخي پس از فارغ‌التحصيل شدن به برنامه هسته‌يي ايران ملحق مي‌شوند يا در ساير حوزه‌هاي فني در ايران مشغول به كار مي‌شوند، بسياري به ويژه داوطلبان دكتري از سوي كارفرمايان يا دانشگاه‌ها در استراليا، كانادا و آمريكا جذب مي‌شوند.

دكتر عبدالحسن وفايي، استاد دانشگاه شريف در اين باره مي‌گويد: بازديدكنندگان ما وقتي به آزمايشگاه‌هاي پيشرفته ايران پا مي‌گذارند و دانشجويان زن در مقطع دكتري را مي‌بينند متحير و انگشت به دهان مي‌مانند. آنها اغلب تصور كاملا متفاوتي از ايران دارند و‌آن را به عنوان يك كشورآكادميك در نظر نمي‌گيرند. در اين جا ما دانشجوياني را براي حل مشكلاتي آموزش مي‌دهيم كه تمام بشريت را تحت تاثير قرار مي‌دهند مانند گرسنگي، افزايش گرماي جهاني و كمبود آب.

اما در ايران اختراعات به عنوان مدركي براي اثبات اين مطلب كه انقلاب اسلامي اين كشور در سال 1979 كشور را مستقل و خودكفا كرد نيز مطرح مي‌شود.

وقتي محمود احمدي‌نژاد، رييس‌جمهور نخستين مركز فضايي ايران را در ماه فوريه افتتاح كرد، دستور پرتاب يك موشك‌ آزمايشي را به فضا صادر كرد و اظهار داشت كه هيچ قدرتي نمي‌تواند به خواست ايران غلبه كند.

ايران اميدوار است كه دومين ماهواره خود را طي چند هفته با استفاده از يك راكت ساخت داخل پرتاب كند.

در سال 1979 انقلابيون شاه مخلوع را متهم كرده بودند كه وي باعث وابستگي ايران به ديگر كشورها در زمينه فن‌آوري، تجهيزات نظامي و سخت افزار صنعتي شده است.

«در خلال جنگ ايران و عراق در دهه 1980، اين كشور با دشمني مواجه بود كه از سوي ابرقدرت‌هايي كه ايران را منزوي كرده بودند، حمايت مي‌شد. اسكادران هواپيماهاي F-4 ساخت آمريكا به دليل تحريم‌هاي آن كشور در دسترسي به قطعات زمين‌گير شده بودند. در جنگ همه دنيا عليه ما بود. ما ياد گرفتيم كه بايد روي پاي خود بايستيم»

اين مطالب را منوچهر منطقي، مديرعامل «ايران خودرو» عنوان مي‌كند، شركتي كه در سال 2007 بيش از 600 هزار خودرو توليد كرده است و در خاورميانه بي‌رقيب است.

«تحريم‌ها ما را واردار كرد كه از همه قابليت‌هايمان استفاده كنيم و در حال حاضر آن چه را كه آموخته‌ايم به مرحله تجاري رسانده‌ايم.» منطقي در حالي اين مطلب را عنوان كرد كه در طول مصاحبه لباس كارگران را پوشيده بود تا نشان دهد كه با همكارانش در خط توليد همراه است.

به گزارش ايسنا، گزارشگر واشنگتن پست در ادامه با اين ادعا كه ايراني‌ها نسبت به تبعات تحريم‌هاي سازمان ملل عليه ايران در خصوص برنامه هسته‌يي‌اش نگران هستند! صحبت‌هاي منطقي را نقل كرده كه تاكيد مي‌كند « آنها ما را به سمت محدوديت‌هايي در زمينه ساير كشورها سوق مي‌دهند اما همچنين قصد دارند كه ديگر كشورها مثل توليدكنندگان خارجي خودرو كه درصدد همكاري با آنها هستيم هم نتوانند از ظرفيت‌هاي ايران استفاده كنند. ايران سالي 5/1 ميليون دستگاه خودرو نياز دارد كه بازار قابل توجهي است كه در شرايط تحريم بايد اين نياز را خودمان برطرف كنيم و اين امري است كه ما به آن عادت داريم»

در بخش ديگري از اين گزارش به نقل از ناصر اقدمي از محققان پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي آمده است:« تحريم تكنولوژي هسته‌يي ايران توسط غرب مي‌تواند در آينده به منزله تحت فشار قرار دادن ما براي جلوگيري از توسعه و تكوين ديگر تكنولوژي‌ها نيز باشد.»

وي در ادامه مي‌افزايد كه مقامات مذهبي ايران اجازه انجام تحقيقات جنيني تا مرحله 4 ماهگي را به آنها داده‌اند.

موسسه تحقيقات سلولهاي بنيادي رويان ايران تحت حمايت دولت در خصوص سلولهاي بنيادي جنيني انسان به تحقيق و مطالعه مي‌پردازد.

وي مي‌گويد كه آنها با دانشمندان در آمريكا به تبادل اطلاعات مي‌پردازند و معتقدست كه بايد علم را فراتر از سياست تلقي كرد.

اين در حالي است كه وي پس از درخواست يك دستگاه فرا‌سانتريفيوژ براي انجام تحقيقات با ممانعت همتاي آمريكايي خود از ارسال تجهيزات مورد نياز به ايران مواجه شد.

دانشمندان آمريكايي دليل اين كار خود را دوگانه بودن اين تكنولوژي و موارد استفاده آن اعلام كردند و گفتند اين تجهيزات ممكن است در برنامه هاي هسته‌يي ايران به كار گرفته شود!

اقدمي گفت: «اين مساله نشان مي‌دهد كه ما براي رسيدن به هدفمان هنوز به قدرت بيشتري نياز داريم.»

دانشمندان سلولهاي بنيادي ايران مشغول طرح ريزي تبديل سلول‌هاي پوستي به سلول‌هاي بنيادي هستند تا با مسائل اخلاقي مواجه نشوند.

اقدمي يادآورشد: تنها سه كشور ديگر غير از ايران در اين زمينه مشغول به كار هستند و ما افتخار مي‌كنيم كه با بهترينها در حال رقابت هستيم.

به گزارش ايسنا، گزارشگر واشنگتن پست در ادامه با اشاره به اين كه دانشمندان ايران طي قرون گذشته اكتشافاتي در زمينه علوم طبيعي، رياضي و فلسفه داشته و پس از ورود اسلام و در قرن هفتم دانشمندان ايراني الكل طبي را توليد كردند و فعاليت‌هاي مهمي نيز در زمينه جبر و شيمي داشتند با دكتر هاشم رفيعي تبار، استاد پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي در تهران گفت‌و‌گو كرده كه مي‌گويد: «همه مي‌خواهند فرزندانشان را براي تحصيل به چنين جاهايي بفرستند.

كافي است، سوار يك تاكسي شوي و راننده تاكسي به شما خواهد گفت اين شغل دوم او براي تامين مالي فرزندانش در دانشگاه است.»

رفيعي تبار شش سال پيش براي تاسيس يك دپارتمان نانوتكنولوژي براي يك كنسرسيوم متشكل از 9 دانشگاه ايراني به وطن خويش بازگشته است.

دانشجويان او در حال طراحي مفهومي نانوابزارهايي هستند كه مي‌تواند سلولهاي سرطاني را شناسايي و نابود كند.

وي مي‌گويد: ما اهداف بسيار بزرگي داريم و در حال حاضر در زمينه نانوتكنولوژي در منطقه در رتبه اول هستيم

ايران نسبت به ديگر كشورهاي منطقه مقالات بيشتري در اين خصوص در نشريات علمي بين‌المللي دارد. اگرچه هنوز در زمينه اختراعات وضعيت مناسبي نداريم كه البته رقباي منطقه‌يي هم به اين سطح نرسيده‌اند.

دولت ايران از تحقيقات نانوفن‌آوري حمايت مي‌كند كه در اين راستا، ماه گذشته يك مركز ابرمحاسباتي در زمينه نانو با حمايت مالي دولت افتتاح شد.

رفيعي ‌تبار معتقدست كه پروژه‌هاي علمي در ايران اغلب شروع سريعي دارد اما بعد به كندي ادامه مي‌يابد. وقتي يك حوزه تحقيقاتي جديد به ايران وارد مي‌شود، مورد استقبال قرار گرفته و در دانشگاه‌هاي معروف تدريس مي‌شود، اما برخي تغيير و تحولات در سطوح مديريتي پيگيري بعضي از آنها را متوقف كرده است.

شيفت كاري روزانه در كارخانه ايران خودرو در غرب تهران به پايان رسيد اما منطقي كارخانه را ترك نكرد.

وي مي‌گويد: من بايد سخت‌تر از ديگران كار كنم چون هنوز مسائل زيادي وجود دارد.

او با لبخند توضيح مي‌دهد: «همانطور كه رهبر فقيد انقلاب اسلامي (ره) فرمودند« خواستن، توانستن است»، ما در ايران بيش از هر كشور همسايه كارشناس و متخصص داريم كه اگر اين افراد به درستي مديريت شوند، مي‌توانيم به تمام آرزوهايمان جامه عمل بپوشانيم. ايران مي‌تواند اين كار را با همكاري ساير كشورهاي جهان انجام دهد، اما اگر لازم شود، مي‌توانيم خودمان به تنهايي از عهده اين كار برآييم.»

انتهاي پيام
 چهارشنبه 22 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 396]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن