واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ميزگرد روسيه، مدودوف و پوتين/تغييرات ساختاري در روسيه جديد / روسيه و توازن قدرت در خاورميانه
كارشناسان مسائل روسيه در ميزگرد "روسيه دوران پوتين - مدودوف" كه در خبرگزاري مهر برگزار شد ، ضمن تاكيد بر نقش محوري پوتين در تحولات آتي سياسي واقتصادي اين كشور به تغيير ساختارهاي قدرت با توجه اهميت اين عنصر در نظامهاي اقتدارگرا اشاره كردند.
به گزارش خبرنگار مهر، روسيه به سومين دورتحريمها عليه ايران درشوراي امنيت سازمان ملل متحد راي داد وپوتين در آخرين روزهاي رياست جمهوري خود با امضاي اين تحريمها آنها را اجرايي كرد .
همچنين برخي مقامهاي دوماي روسيه درمسائل ديگري مثل جزايرسه گانه ايراني كه امارات متحده عربي با ناديده گرفتن حاكميت قانوني و مشروع ايران برآن مدعي تملك برآنهاست به نوعي با ادعاهاي واهي امارات در اين زمينه همراه شده و خواستار گفتگو با ايران در اين موضوع شدند.
در برخي مسائل تجاري هم مثل موضوع هواپيماهاي اجاره اي، روسيه برخورد مناسبي را با ايران انجام نداد و زماني كه تعدادي از قراردادهاي شركت هواپيمايي كشور با شركت روسي به اتمام رسيد اين شركت تمام هواپيماهاي اجاره اي خود را كه بيشتر توپولوف بودند از ايران خارج كرد.
در عين حال و در شرايطي كه احساس مي شود روسيه نسبت به ايران تغيير رفتار داده است ولاديمير پوتين نخست وزير جديد روسيه در تاريخ 11 خرداد در گفتگو با يك روزنامه فرانسوي با تاكيد بر صلح آميز بودن برنامه هسته اي ايران اعلام كرد كه تهران به دنبال برنامه هسته اي نظامي نيست و بدين ترتيب از ادامه برنامه هسته اي ايران حمايت كرد.
خبرگزاري مهر براي بررسي رفتارهاي متناقض روسيه پس از اتمام دوران پوتين و شروع دوران پوتين- مدودوف ميزگردي را با حضور كارشناسان روسيه ترتيب داده كه گزارش اجمالي آن به شرح ذيل است.
محمود شوري ، كارشناس مسائل روسيه و مدير گروه مطالعات اوراسياي مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام سياست خارجي روسيه را ادامه سياست خارجي گذشته دانست و از انجام تغييرات ساختاري در روسيه پس از انتخاب مدودوف به رياست جمهوري خبر داد.
وي روسيه را علاقه مند به مشاركت در مسائل خاورميانه عنوان كرد و روابط اين كشور با ايران را روابطي دو جانبه جدا از روابط اين كشور با ديگر كشورهاي همپيمان ايران در خاورميانه عنوان كرد .
شوري روابط ايران و روسيه را در نوع خود منحصر به فرد دانست و گفت : ايران و روسيه در نقاط زيادي با هم منافع مشترك دارند، ولي با موفقيت ايران درمسائل موشكي و هسته اي اين كشور دچار نگراني هايي شده است و گرچه به ساخت راكتور هسته اي در ايران كمك كرده است، ولي خواهان ايران از لحاظ هسته اي مستقل نيست .
دكتر ميرطاهر ديگر كارشناس اين حوزه هم از تغيير ساختار نهادها در روسيه با تغيير جايگاه پوتين خبر داد و گفت : در مدتي كه از رياست جمهوري مدودوف و نخست وزيري پوتين مي گذرد؛ وي نشان داده است كه همچنان قدرت اول است .
اين كارشناس مسائل روسيه خاورميانه را اولويت چهارم درسياست خارجي روسيه بعد از چين، هند و اروپا عنوان كرد و روسيه را در تلاش براي حفظ روابط دو جانبه با هر دو طرف اسرائيلي و فلسطيني در مسئله صلح خاورميانه عنوان كرد.
وي ايران را سپر دفاعي روسيه براي گسترش حوزه نفوذ آمريكا در آسياي ميانه عنوان كرد و گفت : روسها با كارت ايران در مسائلي مثل گسترش ناتو به شرق و سپر دفاع موشكي غرب را تحت فشار قرار مي دهد.
سيد احمد حسيني، كارشناس ديگر مسائل روسيه هم پوتين و مدودوف را در دوره كوتاه پس از انتخابات تا كنون بسيار هماهنگ دانست كه براي انجام اصلاحات در روسيه و ارتقاء نقش جهاني اين كشور تلاش مي كنند.
اين كارشناس مسائل سياسي مردم خاورميانه را علاقمند به حضور روسيه در اين منطقه دانست و آن را عامل ايجاد توازن قدرت در خاورميانه ارزيابي كرد .
وي روابط روسيه و ايران را روبه گسترش ارزيابي كرد و گفت: امضاي تحريمها توسط پوتين به خاطرتعهدات بين المللي روسيه در سازمانهاي بين المللي انجام گرفته است و اين كشور باارسال سوخت هسته اي به ايران وفرستادن هيئتهاي تجاري و بازرگاني علاقه مندي به گسترش روبط با ايران را عملا نشان داده است .
حسيني جنجال امارات درباره ميانجيگري روسيه در موضوع جزاير سه گانه را يك جنجال تبليغاتي صرف از سوي مقامهاي اماراتي دانست و گفت : اين سنت اماراتي هاست كه به هر جا سفر مي كنند به نقل از مقامهاي كشور ميزبان آرزوهاي خود را بيان مي كنند.
مشروح اين ميزگرد به زودي منتشر مي شود.
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 246]