واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مشاور دبيركل مجمع تقريب مذاهب:حركت دستگاه ديپلماسي نظام اسلامي در سيسال گذشته معقولانه و رو به جلو بوده است
گروه سياسي: مشاور مطبوعاتي دبيركل مجمع تقريب مذاهب اسلامي، حركت دستگاه ديپلماسي كشور را در سالهاي پس از انقلاب به ويژه در برخورد با مشكلات، دولتهاي اروپايي، كشورهاي آسياي ميانه و نيز موضوع هستهاي رو به جلو، موفق و معقولانه ارزيابي كرد.
حجتالاسلام والمسلمين محمدمهدي تسخيري، مشاور مطبوعاتي دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) در ارزيابي عملكرد دستگاه ديپلماسي نظام در سالهاي پس از انقلاب گفت: براي شناخت موفقيت و عدم موفقيت يك دستگاه در برنامههاي مديريتي، بايد به آثاري كه در جامعه بشري در رابطه با عملكرد آن دستگاه به وجود آمده، نگاه كرد.
وي افزود: امروزه ميبينيم نظام اسلامي ما در طول اين سهدهه توانسته از تمام چالشها و گذرگاههايي كه در برابر داشت، با موفقيت عبور كند.
اين كارشناس علوم ديني يادآور شد: شكي نيست كه حتي ابرقدرتها در برخي مقاطع با مشكلاتي مواجه ميشوند كه ارائه راهحل براي آنها نيز مشكل است چه برسد به يك نظام نوپايي كه از روز اول در برابر محاصرههاي اقتصادي، سياسي، نظامي و امنيتي قرار گرفت كه به طور نمونه جنگ تحميلي هشتساله را اگر بر هر كشور قدرتمندي تحميل ميكردند، آن را از پا در ميآورد.
تسخيري حركت دستگاه ديپلماسي كشور و فعاليت آن را در سالهاي پس از انقلاب را به ويژه در برخورد با مشكلات، دولتهاي اروپايي، كشورهاي آسياي ميانه و حتي در برخورد با حوادثي كه بعد از حمله آمريكا به افغانستان و عراق به وجود آمد و موضوع هستهاي رو به جلو، موفق و معقولانه ارزيابي كرد.
مشاور مطبوعاتي آيتالله تسخيري ابراز كرد: از تأثيراتي كه يك حركت ديپلماتيك در صحنه بينالملل به جاي ميگذارد ميتوان ميران موفقيت يك نظام و حركت ديپلماتيك آن را بررسي كرد كه براين اساس ميتوان گفت عملكرد دستگاه ديپلماسي ما موفق بوده است.
اين كارشناس رسانه درباره نوع تعامل جمهوري اسلامي با كشورهاي اسلامي ابراز كرد: متأسفانه اطلاعاتي كه به جامعه داده ميشود غلط است. برخي از عناصر و رسانههاي داخلي حقايقي را كه در جهان اسلام رخ ميدهد، آنگونه كه بايد و شايد نقل نميكنند و بسياري از آمارهايي كه داده ميشود خلاف واقع است.
وي ادامه داد: اگر در ميان امت اسلام حركت كنيم، نسبت بسيار بالايي حركات و ديدگاههاي جمهوري اسلامي را تأييد ميكنند البته وجود اختلاف سياسي طبيعي است و به طور نمونه اختلافات مرزي بين بسياري از كشورهاي اسلامي وجود دارد.
مشاور مطبوعاتي دبيركل مجمع تقريب مذاهب اسلامي يادآور شد: استعمار زماني كه خواست در قالب ظاهري از برخي كشورهاي اسلامي خارج شود، مشكلات و اختلافات مرزي را در بين كشورهاي اسلامي ايجاد كرد تا بتواند هراز چندگاهي از اين اختلافات در جهت منافع استفاده كند.
حجتالاسلام تسخيري با تأكيد بر لزوم همكاري و همبستگي كشورهاي منطقه، عنوان كرد: قدرتهايي كه از راه دور به منطقه آمدهاند در پرتو اين همبستگي از اين منطقه خواهند رفت.
اين كارشناس مسائل سياسي با رد اين ديدگاه كه وحدت و منافع ما در مواردي با منافع جهان اسلام در تعارض است، اظهار كرد: وقتي كه ما يك امت اسلامي مقتدر شده و زمينههاي سياسي، اقتصادي، نظامي و روابط بينالملل تقويت شود، منافع ما بيشتر تأمين ميشود.
وي با اظهار تأسف از اينكه بيش از 80 درصد از روابط اقتصادي كشورهاي اسلامي با كشورهاي غيراسلامي است، خاطرنشان كرد: زماني كه بتوانيم يك حركت ملي منسجمي را در راه انسجام اسلامي طراحي كنيم، كشورهاي اسلامي بهترين بازار براي محصولات ايراني خواهد بود و زمنيه انتقال تكنولوژي از ايران به اين كشورها فراهم ميشود.
مشاور مطبوعاتي دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي در پايان تأكيد كرد: منافع ملي ما و منافع جهان اسلام مكمل يكديگر هستند.
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 262]