واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: حبيبالله بهرامي: ادبيات در اينترنت ميتواند جهاني شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: فرهنگ و ادب
به گفته يك شاعر و روزنامهنگار، با ظهور پديدهاي به نام اينترنت و امكان ارتباط سريع و آسان مردم با يكديگر نويسندگان و شاعران احساس كردند كه از طريق ايجاد سايتها و وبلاگها بهتر ميتوانند نوشتهها، سرودهها و در كل آثار خود را رد و بدل كنند و ديديم كه از آن زمان تاكنون پايگاه ها و مجلههاي اينترنتي قابل توجهي به وجود آمدند و طرفداران زيادي نيز پيدا كردند.
حبيبالله بهرامي در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) از خوزستان خاطرنشان كرد: كافي است شما با دسترسي به اينترنت به سايتها و وبلاگهايي كه به مطالب ادبي ميپردازند مراجعه كنيد تا ضمن يافتن نيازها ادبي خود ذايقهتان را نيز شيرين يا تلخ كنيد!
او با بيان اين كه اصولا هر نويسنده، شاعر و علاقهمند به مسايل ادبي ذايقهاي دارد، اظهار كرد: امروزه گرايش و ذايقه خيليها به ويژه هنرمندان و اديبان و علاقهمندان به امور ادبي و هنري ، به سمت و سوي مجلهها و پايگاه هاي اينترتي رفته است چرا كه اين سايتها به بسياري از خواستهها و نيازهاي روحي و حتا جسمي مشتاقان پاسخ ميگويند. بيش ترانسانها راحت طلبند و دوست دارند با كمترين تلاش نيازهاي روحي و مطالعاتي خود را برطرف كنند كه امروزه مهمترين آن همين وب سايتها و مجلههاي ادبي اينترنتي است.
بهرامي عنوان كرد: خوشبختانه بيشتر افرادي كه اين سايتها و مجلههاي ادبي را راهاندازي و اداره ميكنند نويسندگان و شاعران توانمند و با استعدادي هستند. حتي برخي از آنها در صفحههاي ادبي نشريات دست دارند و آثارشان جزو ادبيات معاصر است. در كلن مطالب اين پايگاهها و مجلهها خارج از ادبيات معاصر نيست بلكه جزو ادبيات معاصر و از نوع اينترنتي است. مطئنا اين نوع ادبيات ميتواند مرزها را طي كند و حتي جهاني شود چراكه دسترسي همه علاقهمندان و اديبان از سراسر جهان به اين نوع ادبيات اينترنتي به راحتي امكانپذير است.
اين شاعر با تاكيد بر اين مطلب كه بيشتر مطالب درج شده در سايتها و مجلههاي ادبي و نيز وبلاگها تفاوت چنداني با مطالب درج شده در نشريههاي مكتوب ندارند، تصريح كرد: به لحاظ اين كه نويسندگان و شاعران در اين سايتها مشمول مميزي قرارنميگيرند دست و فكرشان باز و راحتتر و بي دردسر ميتوانند حرفها و درد دلهاي خود را منعكس كنند.
او در همين زمينه افزود: در حقيقت رسانههاي مجازي زمينه و امكان بيشتري براي شاعران و نويسندگان فراهم ميآورند تا بتوانند خلاقيت و استعدادهاي خود را به منصه ظهور برسانند و اين يك نوع امتيازي است كه با ظهور اينترنت براي خيليها فراهم شده است. پس بايد قدر اين موهبت را دانست و از آن به طور شايسته و انساني و به بهترين نحو استفاده كرد. به گونهاي كه مورد استفاده ديگران نيز باشد.
بهرامي در مورد جايگاه سايتها ادبي اينترنتي در ايران نزد مخاطبان ادبيات اظهار كرد: همين كه مخاطبان ادبيات به اين سايتها رو كردهاند و اقبال نشان دادهاند ، ارزشمند است و بايد از دست اندركاران اين سايتها قدرداني كرد؛ هر چند كه اين تلاشگران به اين اميد كه مورد تعريف و تمجيد مخاطبانشان قرار گيرند وارد دنياي مجازي ادبيات نشدهاند.
به باور اين شاعر و رروزنامهنگار، اصولا هيچ شاعر و اديبي خود به تنهايي نميتواند نياز ادبي خود را فراهم كند و لازم است كه ضمن مطالعه آثار ادبي با نظرهاي شاعران و نويسندگان معاصر نيز آشنا شود و مطالب خود را براي بررسي و نقد مورد ارزيابي ديگران قرار دهد تا با نقاط قوت و ضعفهاي نوشتههاي خود آشنا شود .
انتهاي پيام
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]