واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: علايي در گفت و گو با ايسنا: سفر سولانا نشان دهنده باز بودن باب مذاكرات است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هستهيي
يك كارشناس مسائل بينالملل، سفر سولانا به تهران را نشان دهنده باز بودن باب مذاكرات در مورد موضوع هستهيي ايران دانست.
سردار حسين علايي، كارشناس مسائل بين الملل و رييس سابق ستاد مشترك سپاه پاسداران در گفتوگو با خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با اشاره به سفر سولانا به تهران و ارزيابي از اين سفر اظهار داشت: نفس سفر سولانا به ايران به اين مفهوم است كه باب مذاكرات هنوز باز است؛ اگرچه آمريكاييها حرفهايي از تلاش براي صدور قطعنامه جديد عليه ايران مطرح مي كنند ولي در اين مذاكرات امكان گفت و گو بر سر مساله هسته يي فراهم خواهد بود .
وي ادامه داد: مشكل اين است كه پيش فرضي را براي مذاكرات خودشان و ارائه بسته قائل شدهاند و آن هم اين است كه در همه طرح هاي خودشان كنار گذاشتن غني سازي توسط ايران را در دستور كار قرار داده اند در حالي كه اگر آنها اين شرط را كنار بگذارند و مذاكره را به عنوان قدم اول قرار دهند شرايطي كه به سمت بن بست مي رود از اين حالت خارج ميشود و گفتوگوهايي آغاز ميشود كه در نهايت مساله هستهيي را به سمت حل شدن جلو ميبرد.
علايي با اشاره به ارائه بسته پيشنهادي ايران نيز خاطر نشان كرد: بسته پيشنهادي ايران هم به اين پيش فرض تهيه شده كه غني سازي و دانش هستهيي حق ايران است و بايد در حوزههاي فراتر از اين موضوع صحبت شود. اگر چنانچه اروپا پيش فرض ايران را بپذيرد و مذاكره قبل از مساله تعليق در دستور كار قرار گيرد و حقوقي كه ايران در خصوص NPT به آن قائل است را محترم بشمارد طبيعتا مسير براي رفتن به سمت مذاكره و گشودن راهي براي حل مساله هستهيي باز خواهد شد.
وي يادآور شد: اما اگر اروپاييها و آمريكاييها كه در پس صحنه فشارهاي اروپا هستند، همچنان بخواهند مسير خودشان را ادامه دهند و ايران را از راه تهديد و تحريم تحت فشار قرار دهند و تضعيف ايران در دستور كار آنها باشد بعيد است كه در سفر سولانا به تهران مشكل حل شود و يا راه براي آينده روشني باز شود.
علايي تصريح كرد: نفس مذاكرات مي تواند در نتايجي موثر واقع شود و برخي تفاهمات در مورد ادامه مذاكره و يا پاسخ دادن ايران به برخي سوالات را نبايد پاسخ دهد باز كند و حرف هاي ملايم تري از سوي اروپايي ها زده شود ولي عملا مساله پرونده هستهيي در مسير قبلي خودش ادامه خواهد يافت.
اين كارشناس مسائل بين الملل سپس در پاسخ به سوالي در مورد اعمال فشارها به البرادعي در تهيه گزارش از فعاليتهاي هستهيي كشورمان و تاكيد البرادعي بر مثبت بودن همكاريهاي ايران، گفت: كشورهاي 1+5 مسير اعمال فشارهاي تدريجي و پلكاني عليه ايران را به طور تدريجي طي ميكنند. آنها به آژانس به عنوان ابزاري براي تحقق تدريجي اهدافشان نگاه ميكنند بنابراين گزارش البرادعي در همين سمت و سو قابل ارزيابي و تحليل است. انتظاري كه ايران از آژانس دارد كه به عنوان يك مرجع حقوقي بي طرف عمل كند، درست برخلاف انتظاري است كه 1+5 از آژانس دارند و آن هم اينكه دولت به عنوان بازوي اجرايي شوراي امنيت در حوزه هستهيي عمل كند.
وي تاكيد كرد: بنابراين گزارش البرادعي در راستاي همان سياستي است كه آمريكايي ها و ساير اعضاي 1+5 دنبال ميكنند و آن هم فشار تدريجي و پلكاني بر ايران تا رسيدن به هدف است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 301]