واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: xزردآلو
اگر روي زردآلوآب خورده شود خصوصاً اگر آب سرد خورده شود و يا اينكه زردآلو را بعد از غذاي سنگين بخورند، بسيار مضر است ناشتا خوردن زردآلو بسيار بد است و مداومت در خوردن آن باعث دلدرد ميشود و براي رفع آن بايد شكر و انيسون خورد.
مغز هسته زردآلو اگر تلخ باشد، گرم و خشك است و اگر شيرين باشد، كمتر گرم و خشك است. روغن مغز هسته آن اعم از تلخ و شيرين، بازكننده گرفتگيهاست و خشونت حلق و زبري پوست را رفع ميكند.
خوردن 5 گرم از روغن مغز تلخ آن كشنده كرم معده و مسهل قوي است و سنگ مثانه را خرد ميكند و ريختن چند قطره آن در گوش براي تسكين درد گوش و رفع سنگيني شنوايي نافع است و در ساير خواص خيلي شبيه روغن بادام تلخ است.
خوردن مغز تلخ هسته زردآلو ممكن است ايجاد مسموميت كند و باعث آشفتگي شود و علاج آن قي كردن است.
برگ و شكوفه زردآلو از نظر طبيعت، سرد و خشك است و خوردن دم كرده برگ آن دافع كرم معده و مدر است و ريختن آن روي ورمها موجب تحليل ورمها ميشود.
اگر برگ خشك آن به قدر 10 گرم با آب سر خورده شود، اسهال را بند ميآورد و اگر چند قطره از آب برگ آن در گوش ريخته شود، مسكن دردگوش است.
خوردن شكوفه زردآلود، خواصي نظير برگ آن دارد. شكوفههاي خشك شده زردآلو خونريزي داخلي و بيروني را بند ميآورد.
تحقيقات جديد
طبق تحقيقات علمي جديد، زردآلو در رديف بالاي ليست ميوهها و سبزيهاي ضد سرطان به خصوص ضد سرطان ريه و شايد هم سرطان لوزالمعده جاي دارد.
هر دو نوع سرطان ياد شده در ارتباط با سيگار كشيدن هستند.
علت اين اثر مفيد، وجود مقدار زيادي ماده شيميايي بتاكاروتن يا پروويتامين A در زردآلو و ساير ميوهها و سبزيهاي نارنجي و سبز تيره است كه براي پيشگيري و تا حدودي نيز كنترل انواعي از سرطانها به خصوص سرطان ريه و پوست بسيار موثر است.
توصيه دانشمندان اين است كه براي داشتن بيشترين نتيجه، بهتر است برگه زردآلو خورده شود، زيرا تراكم و غلظت بتاكاروتن در آن خيلي بيشتر از زردآلوي تازه است.
طبق بررسيهاي جديد روشن شده است كه در مغز هسته زردآلو، نظير مغز هسته هلو، گيلاس، آلبالو، سيب، آلو و بادام تلخ، ماده شيميايي به نام لتريل يافت ميشود.
لتريل يا ويتامين b17از نظر شيميايي از دو مولكول قندي يكي بنزآلدئيد و ديگري سيانيد تشكيل شده كه نام آن آميگدالين است كه با مقدار كم و در حد مجاز و با نظر پزشك به عنوان دارويي از گروه نيتريلوزيدها معمول است.
لتريل از موادي است كه مصرف در حد مجاز آن ممكن است ضد سرطان باشد ولي به علت داشتن ماده سمي سيانيد معمولاً توصيه نميشود.
طبق آزمايشهايي كه شده اگر تا 5 تا 30 مغز هسته زردالو به طور پراكنده در تمام ساعات روز به تدريج خورده شود، ممكن است اثر ضد سرطاني داشته باشد، ولي اگر يكجا و در يك نشست خورده شود، مسمومكننده است.
اما استعمال خارجي بادام تلخ و مغز هسته زردآلو براي تعداد زيادي از بيماريها مفيد و معمول است.
مغز هسته زردآلو به سبب داشتن آميگدالين يا لتريل سمي است و اگر مقدار زيادي در يك نشست خورده شود، به خصوص در اطفال ممكن است ايجاد مسموميت كند.
حسين ميرحيدر: معارف گياهي
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]