واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: نشست خبري كانال كميل برگزار شد زمان بازگويي ناگفتههاي جنگ فرا رسيده است
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز: نشست خبري نمايش "كانال كميل" عصر روز گذشته با حضور كارگردان و عوامل اين اثر نمايشي در سالن كنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
به گزارش روز سه شنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، به نقل از روابط عمومي مجموعه تئاتر شهر، در ابتداي اين نشست كورش زارعي كارگردان و يكي از بازيگران نمايش "كانال كميل" گفت: اواخر سال گذشته بود كه اداره كل هنرهاي نمايشي به ما پيشنهاد تهيه يك نمايش در زمينه دفاع مقدس را داد. با توجه به اينكه اجراي نمايش "كانال كميل" در تالار مولوي به درستي ديده نشده بود، ما تصميم گرفتيم اين نمايش را مجددا براي اجرا پيشنهاد دهيم.
وي افزود: تمرينات اين نمايش بعد از موافقت مركز هنرهاي نمايشي از اسفندماه سال گذشته با حضور گروه جديدي از بازيگران در تئاتر شهر آغاز شد و نهايتا ما كار را براي اجرا در ارديبهشت امسال آماده كرديم.
زارعي ادامه داد: متن نمايش در شرايطي نوشته شد كه سيدحسين فدايي حسين به عنوان نويسنده در خارج كشور حضور داشت كه در آن سالها كه سالهاي ابتدايي پايان جنگ و آغاز عمليات تفحص بود نگارش متن از سوي نهادهاي مرتبط با اين مساله با واكنشهايي مواجه كه موجب بروز مشكلاتي نيز شد و ما مجبور شديم به دليل اين فشارها بسياري از مطالب عنوان شده در اين متن را تعديل كنيم. اما باز هم آن چيزي كه روي صحنه رفت بسيار بحثبرانگيز شد.
كارگردان نمايش "كانال كميل" با اشاره به انعكاس مثبت اجراي اين نمايش در ميان مسوولان عمليات تفحص در آن سالها گفت: بعد از مدتي كه نمايش به صحنه رفت آن اتفاقي كه مد نظر ما افتاد و ما ديديم كه به جاي آنكه اجساد شهدا از خاك بيرون آورده شود اين ما هستيم كه به ديدار آنها ميرويم. نمود عيني اين قضيه را ميتوان در راهاندازي كاروان راهيان نور مشاهده كرد كه چطور به ديدار مناطق جنگي و شهيدان در خاك آرميده مناطق جنگي مي روند.
وي در بخش ديگري از صحبت هاي خود با اشاره به موانعي كه به عنوان خطوط قرمز در آثار نمايشي دفاع مقدس مطرح ميشود، خاطرنشان كرد: اعتقادي به وجود خطوط قرمز در اجراي نمايشهاي با مضمون دفاع مقدس ندارم، زيرا معتقدم هيچ هنرمندي در كشور نيست كه كار ضدجنگ كند و ارزشهاي انساني جنگ تحميلي را ناديده بگيرد و در نتيجه نگراني متوليان نگراني بيهوده اي است كه فلان هنرمند به جنگ تلخ نگاه ميكند و ضدجنگ مينويسد.
عضو گروه تئاتر آئين تاكيد كرد: هنرمندي كه به نظر من هيچگاه نمايش ضدجنگ نمينويسد اگر انتقادي از مقوله جنگ دارد به منزله نفي ارزشها نيست. بلكه بيان نقاط ضعف و قوتي است كه ميتواند در دفاع آينده در جبهه براي مقابله ثمربخش باشد كه البته اين جبهه نيز فقط جبهه جنگ نيست.
زارعي ادامه داد: به نظر من اگر مديران فرهنگي ما اين نگراني را از خود دور و هنرمندان بتوانند آزادانه فكر كنند، ميتوان به راحتي ناگفتههاي زيباي جنگ را بازگو گرد كه اين ميتواند هم براي مخاطب جذاب باشد و هم اتفاقي تازه در عرصه تئاتر دفاع مقدس شكل بگيرد و ما شاهد شكوفايي اين گونه نمايشي باشيم.
وي با تاكيد بر شناسايي دوباره مستندات جنگ از طريق سينما و تئاتر گفت: نمايش "كانال كميل" از نمايشهاي برگرفته از مستندات جنگ تحميلي است كه ميخواهد اين باور را به مخاطبان القا كند كه بهتر است به جاي بيرون آوردن اجساد پاك شهدا از مناطقي چون كانال كميل خود ما به ديدن آنها برويم. اين مسالهاي است كه بسياري از خانوادههاي اين شهيدان هم ميخواهند.
كارگردان نمايش "كانال كميل" در مورد شخصيتهاي نمايش هم گفت: در اجراي جديد اين نمايش سعي كرديم با تغييراتي كه در ساختار اجرايي و همچنين متن اثر به وجود ميآوريم، اثري اجرا كنيم كه طيفهاي گوناگوني از آدمهاي جنگ با رنگآميزيهاي مختلف به تماشاگر نشان داده شود. در واقع تمام تلاش خود را بكار گرفتيم تا يك اثر غيركليشهاي روي صحنه اجرا شود.
اين كارگردان و بازيگر تئاتر با اشاره به بازي سيدجواد هاشمي در نقش رضا گفت: از وقتي تمرين و روخواني نمايش در همين سالن كنفرانس تئاتر شهر آغاز شد، من به گروه بازيگران گفتم ميخواهيم نمايشي به روي صحنه ببريم كه با اجراي قبلي بسيار متفاوت است. بازي سيدجواد هاشمي عليرغم تمام انتقاداتي كه به وي مبني بر تكراري بودن نقش هاي او ميشود در اين نمايش شاهد يك بازي متفاوت از او هستيم.
زارعي افزود: در كار قبلي رگه هايي از طنز و حتي ديالوگها، جنس بازيها بسيار متفاوت از اين كار بود. در واقع نوع بازي علي سرابي بازيگر نقش منصور با نوع بازي حسين پارسايي كه در اجراي قبل اين نقش را به عهده داشت و يا نوع بازي طنز حسين مسافرآستانه متفاوت بود.
وي با تقدير از گروه بازيگران قبلي نمايش نيز گفت: افرادي چون پارسايي و ديگران متاسفانه در اين اجرا به دليل مشكلات فراواني كه داشتند در اجراهاي قبلي كمك زيادي به ما كردند به ويژه نوع بازي وي در كارهاي قبلي گروه آيين طوري بود كه توانست او را صاحب جايزههاي متعددي از جشنوارههاي مختلف كند و من اميدوارم بار ديگر شرايطي به وجود مي آيد كه او را دوباره روي صحنه ببينيم.
كارگردان نمايش كانال كميل با تقدير از بازي مسافر آستانه نيز گفت: حسين مسافر آستانه عليرغم شخصيت مديريتي خود، انسان دوستداشتني و طنازي است كه درگيري او در كارهاي مديريتي او را از بازيگري دور كرده و به او مجال حضور در صحنه را نداده است اما با اين حال او در اين نمايش با شناختي كه از مقوله جنگ داشت به كمك ما آمد و در اين نمايش به عنوان بازيگر حضور پيدا كرد.
مهدي فقيه بازيگر نقش سيد نيز كه در اين نشست خبري حضور داشت با ابراز خرسندي از حضور خود در اين نمايش از مديران فرهنگي خواست توجه بيشتري به مقوله توليد آثار نمايشي در زمينه دفاع مقدس بكنند و از توليد آثاري كه ارزش چنداني براي ارائه به مخاطبان ندارند خودداري كنند.
وي گفت: خط قرمز مسالهاي نشات گرفته از فكر كوتاه عدهاي است كه به مقوله جنگ نگاه مناسب ندارند و به مفهوم مقدس آن پي نبردهاند. اين در حالي است كه جنگ ما يك جنگ فرهنگي مقدس بوده كه همه ما براي آن ارزش زيادي قائليم و به آن اهميت ميدهيم.
سيدمهدي ميرغياثي بازيگر و آهنگساز نمايش هم گفت: من در اجراي اوليه اين نمايش هم با گروه همراه بودم و با فضاي اجرايي اين اثر نمايشي آشنايي كامل دارم. اين اتفاق باعث شد هم در زمينه بازيگري و هم در زمينه آهنگسازي به فضايي دست پيدا كنم كه با كار هم خواني داشته باشد.
وي افزود: موسيقي اين نمايش يك موسيقي تلفيقي است كه با استفاده از فرازهايي از دعاي كميل سعي در اين دارد كه تماشاگر را به فكر فرو ببرد و او را به داخل ماجرا ببرد./05
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]