واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بيشترين مرگ و ميرها در دهه اخير بر اثر بيماري هاي قلبي بوده است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): رئيس اولين كنگره بين المللي عفونت در پيوند و سرطان گفت طبق آمار سازمان بهداشت جهاني بيشترين مرگ و مير ها در 10 سال گذشته در ايران بر اثر بيماري هاي قلبي عروقي ، حوادث و انواع سرطانها بوده است.
دكتر "داوود يادگاري نيا" روز سه شنبه در اولين كنگره بين المللي عفونت در پيوند و سرطان گفت پژوهش هاي اخير در جهان نشان مي دهد طيف بيماريها به سرعت در حال تغيير و دگرگوني است.
وي افزود زماني بيماريهاي عفوني شايع ترين بيماري ها را در كره زمين تشكيل مي دادند و بسياري از مردم به علت اين بيماري ها جان خود را از دست مي دادند اما اين الگو در حال دگرگوني است.
دكتر يادگاري اضافه كرد در ايران در سال 2005حدود 41درصد مرگ ومير ها ناشي از بيماري هاي قلبي و عروقي، 19 درصد به علت حوادث، 12درصد به علت سرطان ها و حدود 10درصد به علت بيماري هاي واگير ، جان خود را از دست داده اند.
دكتر يادگاري گفت بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهاني در سال 2005 تعداد هفت ميليون و 600 هزار نفر بر اثر سرطانها جان خود را از دست داده اند كه 70درصد آنها در كشورهاي كم درآمد بوده است.
وي گفت بر اساس تخمين سازمان بهداشت جهاني در 20 سال آينده بيماري هايي نظير اسهال، ايدز، سل و مالاريا و عفونت نوزادان نقش خيلي كمي را در مرگ و مير خواهند داشت. امروزه اين طيف بيماري ها كاملا در حال دگرگوني است.
بيماري هايي مثل طاعون ، آبله، سل و مالاريا كه زماني باعث مرگ و مير زيادي مي شدند كاملا ريشه كن شده اند و يا تاثير اندكي در طيف بيماري هاي موجود دارند كه در نتيجه اين امر طول عمر افزايش يافته و در مقابل بيماري هاي غير واگير همچون بيماري هاي قلبي و عروقي رو به افزايش گذاشته است.
رييس اولين كنگره بين المللي عفونت در پيوند و سرطان افزود اين تغيير و تحول مي تواند ناشي از كنترل عفونت ، تغييرات سريع در نحوه زندگي مردم و ويژگي هاي محيط ريستي باشد.
به گفته وي شواهد و مدارك نشان مي دهد همبستگي جامعه پزشكي و جهاني در سال هاي گذشته توانسته است ميزان بيماري هاي عفوني را كاهش دهد بنابراين با ايجاد تغييراتي در وضعيت اجتماعي ، اقتصادي و سياسي جوامع ، مي توان از بسياري بيماري هاي غير واگير نيز جلوگيري كرد.
از ميان بيماري هاي غير واگير بيماري هاي قلبي و عروقي ، حوادث عروقي مغز ، انواع سرطانها، ديابت نوع دوم، فشار خون، چاقي و پوكي استخوان از اهميت بيشتري برخوردار هستند.
دكتر يادگاري با اشاره به برگزاري اولين كنگره بين المللي عفونت در پيوند و سرطان گفت اين كنگره با هدف هشدار عمومي در مورد سرطان ها، توجه مسوولان و برنامه-ريزان كشور در مورد اهميت اين بيماريها، تبادل نظر علمي و استفاده از تجربيات دانشمندان داخلي و خارجي ،تاكيد بر مقاومت هاي دارويي در اين گروه از بيماران و نقش مشاوره هاي عفوني در درمان مناسب بيماران برگزار شده است.
در اين كنگره 65 مقاله پذيرفته شده كه به صورت پوستر و سخنراني در كنگره ارايه مي شوند.
اولين كنگره بين المللي عفونت در پيوند و سرطان كه از 21تا 23خرداد ماه در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برپا است با مشاركت متخصصان 18مركز دانشگاهي و تحقيقاتي داخلي و خارجي به منظور ارايه آخرين يافته هاي پزشكي و درماني براي بيماران پيوندي و سرطاني برگزار شده است.
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]