تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):خداوند اجابت دعاى مؤمن را به شوق (شنيدن) دعايش به تأخير مى اندازد و مى گويد: «صداي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834871310




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پروفسور لين‌سونگ در گفت‌و‌گو با ايكنا:فعاليت آزادانه مسلمانان چين نتيجه سياست‌هاي باز دولت است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: پروفسور لين‌سونگ در گفت‌و‌گو با ايكنا:فعاليت آزادانه مسلمانان چين نتيجه سياست‌هاي باز دولت است
گروه بين‌الملل: سياست‌‌هاي دولت چين نسبت به گذشته آزادتر است به‌طوري كه مسلمانان مي‌توانند آزادانه به فعاليت‌هاي ديني بپردازند؛ دوران «دين افيون جامعه است»، گذشته و هرگز باز نمي‌گردد.
پروفسور«يحيي لين سونگ» محقق و مترجم قرآن كريم در چين، در گفت‌وگوي اختصاصي با خبرنگار بخش بين‌الملل خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب از پيشرفت اسلام در چين سخن گفت و تأكيدكرد: تاريخ هميشه در حال پيشرفت است، براي مثال در يك برهه زماني در كشور چين نسبت به فعاليت‌هاي ديني كنترل شديدي اِعمال‌مي‌شد در آن زمان به‌دليل شرايط خاص، ايجاد محدوديت‌ها و القاي اين كه افراد بي‌دين بهتر از پيروان اديان هستند تعداد زيادي از مردم از دين و قرآن فاصله گرفتند.

وي توضيح‌داد: بيست سال پيش در زادگاهم در شهر «شا ديان»، با وجود ده‌ها مسجد، نمازگزاران بسيار كم بودند اما هم‌اكنون با اجراي سياست‌هاي باز دولت چين و ارتقاي سطح آموزش‌هاي ديني، تعداد نمازگزاران افزايش يافته‌است؛ مردم در گذشته معتقد بودند كه دين‌داري علامت جاهليت و عقب‌ماندگي است اما اكنون اعتقاد به دين يك حق مقدس براي انسان و از حمايت قانون برخوردار است.

پروفسور لين‌سونگ به خبرنگار ايكنا گفت: واقعيت نشان‌مي‌دهد كه با افزايش تعداد نمازگزاران و عمل به دستورات قرآن، امنيت و نظم جامعه بهتر مي‌شود.

وي با اشاره به حضور فعال جوانان در مساجد چين تأكيد‌كرد: دانش‌آموزان زيادي در شهرهاي«شا ديان»، «داجوان»، «تون خي ناجابين» و ساير شهرهاي مسلمان‌نشين وجود دارند؛ پسران با كلاه سفيد و دختران با حجاب براي اقامه نماز به مسجد مي‌روند و حضور آن‌ها در مساجد و شب‌هنگام چشمگيرتر است؛ بسياري از دانش‌آموزان در تعطيلات تابستان و زمستاني قرآن و سوره‌هاي كوتاه آن را فرا‌مي‌گيرند در حالي كه در گذشته سياست‌هاي دولت چين، چنين اجازه‌اي نمي‌كرد.

تأثير قرآن بر جامعه چين

قرآن‌پژوه چيني در ادامه، تأثير قرآن بر جامعه چين را شگرف خواند و اظهاركرد: آنچه كه مي‌دانم چه در داخل و چه در خارج چين صداي تأسيس جامعه صلح‌آميز شنيده مي‌شود؛ در حقيقت اسلام پيام‌آور صلح است و به عبارت ديگر تأكيد اين دين الهي بر صلح و آرامش بيش از اديان ديگر است ولي در حال حاضر قدرت‌هاي سلطه‌طلب بين‌المللي امور را وارونه جلوه مي‌دهند؛ حق را باطل و باطل را حق نشان مي‌دهند و تروريست و خشونت را به مسلمانان نسبت داده و اسلام را به‌عنوان دين خشونت و ترور به جهانيان معرفي مي‌كنند و حتي بي‌شرمانه به كشورهاي مسلمان حمله و حاكميت ديگران را نقض‌مي‌كنند.

مؤلف «مخمس» (شعر عربي در ستايش پيامبر) تأكيد‌كرد: برخي از جوانان از قرآن و اسلام دور مانده‌اند حتي در مواردي در عمل تفاوتي با يك غيرمسلمان ندارند؛ اگرچه در اين‌باره نمي‌توان آمار دقيقي ارائه‌كرد ولي خوشبختانه در چند سال اخير تعداد بسياري از جوانان مسلمان چيني به كشورهاي اسلامي سفر كرده‌ و در آن‌جا علوم اسلامي و قرآن را فراگرفته‌اند.

لين‌سونگ علاقه دانشجويان مقطع كارشناسي و دكترا به يادگيري قرآن را ستود و افزود: دانشجويان برخي استان‌ها و شهرهاي چين در تعطيلات تابستاني و زمستاني با برگزاري اردوهاي آموزشي به مناطق مسلمان‌نشين سفر كرده تا فضاي اسلامي آن منطقه را لمس كنند و از اين فرصت براي درك علوم اسلامي استفاده و ضعف آگاهي‌‌هاي ديني خود را جبران كنند؛ اين جوانان در همه مناطق مسلمان‌نشين مورد استقبال مسلمانان قرار مي‌گيرند.

وي با ارائه آمار ديگري از پيشرفت اسلام در كشورش گفت: در دهه هشتاد قرن گذشته تعداد حجاج چيني فقط 20 نفر بود ولي اين تعداد هر ساله افزايش يافته است به‌طوري كه در سال گذشته اين آمار به بيش از ده هزار نفر رسيده بود و اگر مشكلات امنيتي و خدمات‌دهي حل شود اين تعداد به چندين برابر خواهد رسيد كه اين نشان‌دهنده بهبود سياست ديني در چين است.

لين‌سونگ وضعيت اقتصادي مسلمانان چين را مطلوب ارزيابي‌ و تصريح‌كرد: وضعيت اقتصادي و ‌توان مالي مسلمانان نسبت به گذشته بهبود يافته است؛ بي‌شك در چنين شرايطي اسلام در كشور چين در حال پيشرفت است.

مترجم چيني همچنين استقبال چيني‌زبان‌هاي مقيم اندونزي را از ترجمه‌ قرآن به زبان چيني چشمگير خواند و از چاپ قرآن چهارزبانه شامل متن عربي، انگليسي، چيني و مالايو با همكاري انتشاراتي در جاكارتا خبرداد.

قرآن؛ معيار عالي رفتار بشر

مؤلف «مجموعه دانستي‌هاي قرآن» در بخش ديگري از اين گفت‌وگو، قرآن را معيار عالي رفتار بشر خواند و با ابراز تأسف از نبود اتحاد لازم در درون جامعه مسلمان گفت: بين كشورهاي اسلامي و مذاهب اختلافاتي مشاهده مي‌شود، ما مسلمانان به جاي اتحاد عليه دشمن مشترك، بين خودمان اختلاف داريم؛ مثلاً در فلسطين احزاب و گروه‌هاي فلسطيني به‌دليل مشكلات جزئي يكديگر را متهم مي‌كنند و عليه دشمن اسلام يعني اسراييل متحد نمي‌شود؛ به همين دليل ‌است كه دشمنان ما از اختلاف بين مسلمانان سود مي‌برند؛ در حقيقت در عرصه بين‌الملل كشورهاي مسلمان يك قدرت بزرگ هستند ولي به‌دليل عدم وحدت و اختلاف بين آنان حتي نمي‌توانند با يك اسراييل كوچك مقابله كنند.

وي با اشاره به ضرب‌المثل چيني«يك دزد فرياد مي‌زند: دزد دزد»، گفت: كساني كه تروريست و خشونت را به اسلام نسبت مي‌دهند خود تروريست و خشونت‌طلب واقعي و آدمكش‌هاي بي‌رحم هستند؛ ما طبق دستورات قرآن با ترور و خشونت مخالف هستيم و اين اعتقاد از ناميدن دين ما به «اسلام» نشأت گرفته؛ من معتقدم روحيه صلح، آرامش و وحدت قرآن مي‌تواند بين كشورها، ملت‌ها، اديان و حتي افراد روابط صلح‌آميز برقراركند.

پروفسور لين‌سونگ تصريح‌كرد: آيات بسياري در قرآن درباره اخلاق، رفتار با ديگران، عشق به وطن، صلح و نظم، رعايت حقوق بشر و كمك به افراد ضعيف و مبارزه با خشونت، فساد اخلاقي، مالي و تحريم قمار و شراب وجود دارد.؛ مسلمانان متقي قانون را رعايت‌مي‌كنند و وحدت را بدون هيچ اجباري مدنظردارند؛ آنان خداوند را عبادت و به اوامر او و دستورات قرآن عمل مي‌كنند و كسي كه دستورات قرآن را عمل كند حتماً بين ملت‌ها و كشورها و افراد اجتماع صلح و آشتي ايجاد مي‌كند.

نويسنده «تاريخ مسلمانان چين و فرهنگ اسلامي» همچنين از نگاه يكسان قرآن به ابناء بشر سخن گفت و افزود: قرآن حتي پيامبر(ص) را به‌عنوان بشري همچون تمام انسان‌ها معرفي‌مي‌كند؛ اگرچه حضرت محمد (ص) پيامبر خدا و الگوي ماست ولي او نيز بشر است و دستورات خداوند را مو به مو عمل مي‌كند.

وي با اشاره به آيه «قل انما أنا بشر مثلكم يوحي...»(آخرين آيه سوره كهف) تأكيد‌كرد: نظريات پيامبر(ص) از يك سو مطابق با توان انسان‌هاست و از سوي ديگر خودش قبل از ديگران عمل و سپس مردم را به عمل دعوت مي‌كند؛ پيامبر با مردم نماز مي‌خواند و سجده مي‌كند ولي به هيچ وجه به ديگران اجازه نمي‌دهد كه او را سجده و تعظيم كنند؛ پيامبر هيچ‌گاه به خود توجه و به مردم بي‌توجهي نكرد و تمام عمر در راه فداكاري و بهبود زندگي مردم در تلاش‌بود؛ وي هميشه اميدوار بود كه انسان‌ها بدون توجه به رنگ پوست، نژاد و قوميت در كنار هم با صلح و صفا زندگي كنند.

پروفسور لين‌سونگ توضيح‌داد: در كلمه«شهادت» (اشهد ان محمداً عبده و رسوله)رابطه پيامبر(ص) و خداوند رابطه عبد و مولي معرفي شده، بنابراين هر كس كه تاريخ زندگي پيامبر را بررسي كند مي‌داند ايشان نه تنها فرستاده خدا و رهبر ديني ماست بلكه داعي به امر به معروف و نهي از منكر است.

مهجوريت قرآن در جهان اسلام

مترجم چيني قرآن كريم در ادامه از مهجوريت قرآن در خود جهان اسلام سخن گفت و توضيح‌‌‌داد: در ميان مسلمانان كساني هستند كه قرآن را به‌عنوان وسيله‌اي براي نجات اموات و مردگان استفاده مي‌كنند؛ آن‌ها به پدر و مادر نيكي نمي‌كنند ولي وقتي والدين از دنيا رفتند روحانيون و قاريان را براي تلاوت قرآن در مجالس ترحيم دعوت كرده و مي‌خواهند از اين طريق گناهان پدر و مادرشان آمرزيده شود و آنان به بهشت بروند؛ به بهشت رفتن افراد به اعتقادات و عمل آنان به دستورات و تعاليم اسلام بستگي دارد نه به ميزان پولي كه به قاريان قرآن مي‌دهند.

نويسنده «بررسي و تحليلي بر ترجمه‌هاي قرآن به زبان چيني» تأثير قرآن بر جسم و جانش را چنين بيان كرد: هرگاه قرآن را مطالعه و در آن تحقيق مي‌كنم ايمانم كامل و قوي مي‌شود بنابراين آماده هستم كه تمام زندگي خود را در راه آموختن قرآن و ترويج آن فدا كنم.

پژوهشگر چيني قرآن كريم يادآورشد: در چند سال اخير عده زيادي به آيين اسلام مشرف شده‌اند و برخي از افرادي كه از اسلام فاصله گرفته‌بودند به سوي اين دين بازگشته‌ و شروع به يادگيري قرآن كرده‌اند؛ به‌ويژه برخي از دانشجوياني كه از اسلام دوره شده‌ بودند، فكر ديني پيدا كرده‌ و به سمت يادگيري قرآن و اسلام گرايش يافته‌اند؛ تعداد دانشجويان و تازه‌مسلمانان در ماه رمضان در حال افزايش است و حتي بعضي از كساني كه در گذشته عليه اسلام و مسلمانان فعاليت منفي داشته‌اند، توبه‌كرده و به دامان اسلام باز‌مي‌گردند.

لين سونگ با اشاره به آيه« و اعتصموا بحبل‌الله جميعاً و لا تفرقوا»، وحدت را عامل پيشرفت مسلمانان خواند و افزود: اختلاف بين مسلمانان در گذشته به‌دليل نبودن شناخت كافي از معارف و تعاليم اسلامي بسيار زياد بود و آن‌ها با يكديگر دشمني مي‌كردند كه گاهي به برخورد با يكديگر مي‌انجاميد؛ اما در حال حاضر با وجود مذاهب مختلف در كشور چين وحدت و ارتباط صميمانه در ميان پيروان اديان مختلف حكم‌فرماست؛ مثلاً در عيد قربان و فطر ده‌ها و حتي صدها هزار مسلمان در يك مسجد جمع مي‌شوند و با هم نماز مي‌خوانند و در چنين مراسم باشكوه جمعي، اختلافات مذهبي رنگ مي‌بازد.

اتحاد و انسجام اسلامي؛ شعار مردم صلح‌دوست جهان

وي در پاسخ به سؤالي درباره نام‌گذاري سال گذشته با عنوان «سال اتحاد ملي و انسجام اسلامي» از سوي مقام معظم رهبري، آيت‌الله خامنه‌اي(مد ظله‌العالي) تصريح‌كرد: تمام مردم صلح‌دوست جهان اين شعار رهبر انقلاب را دوست دارند؛ دولت چين نيز بر صلح و وحدت تأكيد زيادي دارد بنابراين شعار رهبر ايران هم با سياست چين سازگاري و توافق دارد؛ من معتقدم به‌دليل تأكيد ايران بر مقوله صلح، رابطه ايران و چين عميق و همكاري دو ملت در زمينه فرهنگي و اقتصادي در حال گسترش است؛ آنچه براي مسلمانان جهان مهم است آيه«و اعتصمو بحبل‌الله جميعا و لا تفرقوا»است.

لين‌سونگ ضمن حمايت از اين شعار تأكيد‌كرد: در حال حاضر كشورهاي عربي و مسلمان پراكنده هستند و قدرت آن‌ها به‌دليل اختلافات موجود، تضعيف‌شده است، حتي نمي‌توانند با رژيم كوچكي همچون اسراييل مقابله‌كنند در حالي كه قرآن تمام مسلمانان جهان را به وحدت دعوت مي‌كند و آنان را از تفرقه برحذرمي‌دارد.

قرآن‌پژوه چيني تأ‌كيد‌كرد: اگر مسلمانان با جديت دستورات قرآن را عمل‌كنند و متحدشوند اسراييل جرأت ندارد به برادران مسلمان فلسطيني ما ظلم كند؛ گرچه تمام مسلمانان به قرآن اعتقاد دارند ولي به ايده وحدت عمل نكرده و به همين دليل است كه سرزمين مسلمان مورد تجاوز و سلطه‌گري قرار گرفته‌است.

پروفسور لين سونگ در بخش پاياني اين گفت‌وگو تصريح‌كرد: دولت ايران همواره بر وحدت مسلمانان تأكيد دارد و امام خميني(ره) نيز در اوايل انقلاب اسلامي روز قدس را تعيين كردند تا تمام مسلمانان جهان را براي مقابله با اسراييل و آزادي قدس شريف به وحدت دعوت‌كند.

وي نقش نظريه حجت‌الاسلام والمسلمين«سيد محمد خاتمي»، رييس‌جمهور سابق ايران درباره گفت‌وگوي تمدن‌ها بر وحدت مسلمانان و ايجاد جهاني صلح‌آميز را مهم ارزيابي كرد.

قسمت اول اين مصاحبه را اينجا بخوانيد!

قسمت دوم اين مصاحبه را اينجا بخوانيد!
 سه شنبه 21 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 288]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن