واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: گزارش همشهري آنلاين از تشييع پيكر نادر ابراهيمي
نويسندگان- همشهري آنلاين:
پيكر نادر ابراهيمي، نويسنده نامي ۲۰ خرداد با حضور اهالي فرهنگ و هنر و خيل عظيم علاقهمندان اين نويسنده فقيد از مقابل خانه هنرمندان به سمت بهشت زهرا تشييع شد.
به گزارش همشهريآنلاين ازدحام علاقهمندان براي تشييع پيكر نادر ابراهيمي به قدري زياد بود كه براي لحظاتي خيابانهاي اطراف خانه هنرمندان مسدود شد.
جواد مجابي: نوشتن براي ابراهيمي اصل بود
در ابتداي اين مراسم و پس از سخنان كوتاه چند تن از ياران و دوستان ابراهيمي جواد مجابي روزنامهنگار ضمن ياد كردي از زندهياد ابراهيمي گفت: ابراهيمي يكي از دوستداران عرصه ادبيات كودك و نوجوان كشور خود بود. او همواره از رنج اين طيف غمگين و از شادي آنها شاد مي شد. نه تنها در عرصه ادبيات كودك بلكه در ساير واديها نيز او در قالب قصه يا فيلم، دين خود را به كشورش ادا كرد و در شهري كه دوستش ميداشت از احتمالها، جنايتها، تلخيها، شيرينيها و وقايع سخن گفت.
مجابي با اشاره به كتاب «خانهاي براي شب» كه ابراهيمي در ۲۷ سالگي آن را نوشت به سفرش به تركمن صحرا اشاره كرد و گفت: او در تركمن صحرا فيلم ساخت و اثري جاودان مانند «آتش بدون دود»را منتشر كرد. نادر ابراهيمي ترانه زيباي "ما براي آنكه ايران كشور خوبان شود / رنج دوران برده ايم" را سرود.
به گزارش همشهري آنلاين اين ترانه ابتدا با تنظيم فريدون شهبازيان براي سريال سفرهاي حامي وكامي ساخته شدو بعدها با صداي استاد محمد نوري به اثري جاودانه در موسيقي ايراني تبديل شد.
مجابي همچنين گفت: او سالها بين مردم و با آنها كار كرده بود به طوري كه مي توان گفت وي روشنفكري انسان گرا بود.
اين نويسنده و شاعر همچنين از ويژگيهاي حرفهاي ديگر ابراهيمي چون كار در عرصه سينما ياد كرد و گفت: نادر ابراهيمي نويسنده و سينماگري خبره بود كه از خطر كردن نميهراسيد. نوشتن برايش اصل بود و به شهرت و ثروت نمي انديشيد. امروز در حضور خاموش او بايد به اين حقيقت بديهي اعتراف كرد كه تشخص همواره در فرديت و تفاوت انسانها با يكديگر در روش و منش است.
در واقع آثار ويژه از زندگي ويژه ما پديد مي آيد و جهان همواره با گوناگوني شكل مي گيرد. بنابراين همه بايد آزادانه دست به خلاقيت و توليد بزنيم و با حفظ تفاوتهاي انديشه، انسانيت را در آثارمان رواج دهيم. نادر همواره عليه خاموشي و احتضار مي جنگيد. او مي دانست كه حاصل زندگي هنرمند رويش جوانه اي است كه بر تنه ستبر انديشه مي رويد.
پوراحمد:نادر با عملكردش روش چگونه ديدن و زيستن را آموخت
كيومرث پوراحمد كارگردان سينما و از ديگر دوستان نادر ابراهيمي نيز با خواندن شعري از آن مرحوم فقيد درباره وي گفت:وجود نادر سراسر عشق بود. او همواره بر بخل و تنگ نظري مي تازيد و از آن انتقاد مي كرد.
پوراحمد سپس به تجربه همكاري با ابراهيمي در ساخت سريال آتش بدون دود اشاره كرد و گفت:من اين شانس را داشتم كه ۳۵ سال پيش در سريال «آتش بدون دود» دو سال در كنار او باشم. به جرات ميگويم تمام تجارب حرفه اي خود را از نادر ابراهيمي دارم و اگر مسير زندگي هنري من تغيير كرد همهاش به واسطه دانش آموختگي نزد نادر ابراهيمي بود.
وي افزود: نه تنها من بلكه تمام كساني كه شانس شاگردي نادر را داشتند اين مسئله را كنار او تجربه كردند. نادر با زندگي و عملكرد خود روش چگونه زيستن و چگونه ديدن را به ما آموخت. من خاطره اي از او در ذهن دارم كه مربوط به 35 سال پيش است.
زماني كه كامران شيردل فيلم «صبح روز چهارم»را ساخت، منتقدي در يكي از روزنامه ها به او تاخت و او را متهم كرد كه از فيلم «ژان لوك گدار»اقتباس و سرقت كرده است و حتي تيتر زده بود كه آقاي «گدار» حماقت هم حدي دارد. من اين مطلب را به نادر ابراهيمي نشان دادم و گفتم ببين يك منتقد عليه فيلم شير دل چه نقدي نوشته است و نادر ابراهيمي به من گفت كه شيردل خودش قبلا گفته بود كه اين فيلم را از اثر گدار اقتباس كرده است؛ ولي منتقد حق ندارد اين طور با طعنه او را مورد خطاب قرار دهد و اگر حرفي دارد بايد روراست بزند. اما بر فرض اينكه منتقد اين كار را كرده باشد تو نبايد اين قدر رذالت داشته باشي كه اين خبر را با خوشحالي بگويي.
ناگه خبر رسيد كه نادر عروج كرد
پوراحمد در حالي كه اشك پهناي صورتش را پر كرد از تريبون فاصله گرفت و علي اصغر سعادتي از دوستان قديم ابراهيمي به نمايندگي از كانون هنري رواق و جمعي از هنرمندان حوزه متن زير را خواند:
در گرماگرم نيمه خرداد داغي تازه بر جانمان نشست و آتشي در دلمان افروخت كه حقيقتا بدون دود بود.
مردي از كنارمان رفت كه باورمان با به زندگي وعشق و ميهن و آيين و قصههاي شيرين و ميراث جاودان و ماندگار سرزمينمان پيوند ميزد.
مردي كه در روزگار مردانگي همپاي فرزندان پورياي ولي و مير مهنا و همه سرداران سربلند به جبهههاي نبرد آمده تا بسرايد داستان صلابت مردان مرد را .
مردي كه كودكانمان را همراه با حامي وكامي به سفرهاي دور و دراز ميبرد و جوانان را با گلن اوجا همراه مي كرد و عطش ديدارمان را با سه ديدار سيراب كرد و با كوله باري از رنج و ميراثي ماندگار به ديدار ابدي دوست شتافت.
مردي كه در فضاي حوزه هاي علميه با ادبيات وهنر و شعر و قصه آشنايمان كرد و ادبيات و هنر را به مهماني فقه و اصول فلسفه آورد و استقامت و پايداري و توانستني را با ابن مشغله و ابوالمشاغل به جوانان آموخت. و سرانجام به شهري كه دوستش ميداشت سفر كرد.
هرگز نگاه نافذ مهربان و صداي پرصلابت و جادويي و سكوت شيرين و دلنشين او را فراموش نخواهيم كرد.
او سلامت نفس را با نجابت دشت و لطافت ايمان را با سلامت جسم در هم آميخته بود و همچون سرودي سربلند بر دامنه سرسبز ادب و هنر جاودانه شد.
در ادامه اين مراسم جعفر نجيدي مجسمه سازي كه تنديس نادر ابراهيمي را ساخته بود درباره اين تنديس گفت: مدتي پيش در دانشكده هنر نيشابور به همت كانون دانشجويي، نكوداشتي براي نادر ابراهيمي برگزار شد كه من نيز افتخار ساخت اين تنديس را داشتم. در جريان ساخت اين تنديس تصميم گرفتم دو اثر بسازم يعني يك تنديس براي يادبود در كانون دانشجويي هنر نيشابور و يك تنديس هم براي تقديم كردن به خانواده او.
نجيدي سپس تنديس نادر ابراهيمي را بالاي دست برد و در معرض تماشاي عموم گذاشت.
احمد مسجد جامعي ،عضو شوراي شهر تهران كه شب گذشته براي تسليت به خانوانده ابراهيمي به منزلش رفته و امروز هم در مراسم حضور يافته بود، پس از نصب مجسمه ابراهيمي در تالار خانه هنرمندان ضمن گفت وگو با سازنده اين اثر درباره ابراهيمي به همشهري آنلاين گفت:من با آثار زنده ياد ابراهيمي زندگي كردم و تمامي آثارش را تا سال ۵۵ خوانده بودم.
وي همچنين از ديدارش از منزل نادر ابراهيمي ياد كرد و گفت: در منزل اقاي ابراهيمي اثاري از هنرمنداني نامي ايران كه به وي هديه دادند وجود دارد كه ارزش معنوي آنها بسيار با لااست و پسنديده است كه همسرشان كه چهره اي فرهنگي و همانند مرحوم ابراهيمي ايران دوستند، نمايشگاهي از آثار اهدايي هنرمندان به ايشان را ترتيب دهند.
به گزارش همشهري آنلاين مجلس ختم و يادبود نادر ابراهيمي روز چهارشنبه ۲۲ خرداد از ساعت ۱۶:۴۵ در مسجد الرضا واقع در ميدان نيلوفر برگزار ميشود.
تاريخ درج: 20 خرداد 1387 ساعت 12:55 تاريخ تاييد: 20 خرداد 1387 ساعت 18:00 تاريخ به روز رساني: 20 خرداد 1387 ساعت 19:51
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 253]