واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: گفتوگوي مجله نيوزويك با جان مككين در آستانه جدال با اوباما؛تغييرات غلط، تغييرات درست - ترجمه نيما ملكمحمدي
جان مككين، نامزد حزب جمهوريخواه و باراك اوباما، نامزد حزب دموكرات به زودي رقابت مستقيم خود را براي دستيابي به مقام رياستجمهوري آمريكا در انتخابات ماه نوامبر آغاز ميكنند. در حالي كه با انصراف هيلاري كلينتون حضور اوباما به عنوان نامزد حزب دموكرات در اين انتخابات قطعي شده است، مجله نيوزويك گفتوگويي با جان مككين 72ساله درباره انتخابات رياستجمهوري آمريكا، رقابت با اوباما، جنگ عراق و... انجام داده است.
آقاي مككين، سناتور اوباما سياستمداري به شدت خوشآتيه و بااستعداد است. هر جمهوريخواهي كه قصد رقابت با اوباما در انتخابات امسال را داشت، از نظر فشارهاي فيزيكي و رواني سال سختي (با توجه به وضعيت اقتصادي وخيم آمريكا) پيش رو ميداشت. برنامه شما براي رقابت با اوباما چيست؟
استراتژي ما بر اساس اصولي مانند انجام اصلاحات، رفاه و بهروزي و صلح بنا شده است و من تجربه، پيشينه و درك و قضاوت لازم براي راهبرد كشور در اين دوران بسيار سخت را دارم. تهديدهاي بسيار جدي براي اقتصاد ما وجود دارد و آمار بيكاري كه به تازگي منتشر شده است هم شاهدي بر همين مدعا است؛ به لحاظ امنيتي نيز، تهديدهاي زيادي كشور ما را هدف قرار داده است. فكر ميكنم كه با اتكا به همان روابط و ابزارهايي كه باعث شد بر خلاف آنچه تصور ميشد به نامزدي حزب جمهوريخواه دست پيدا كنم، قادر خواهم بود به مقام رياستجمهوري هم برسم. چيزي كه در اين راه به كمك من خواهد آمد، جنم و تواناييهاي ذاتي من و برنامههايي عيني براي آينده كشورم خواهد بود.
شب گذشته ديدم كه هنگام سخنرانيتان از عبارت استفاده كرديد. برايم جالب بود كه با ادبيات رقيبتان (اوباما) سخن ميگوييد و در عين حال كلمه كليدي را هم در جملهاي منفي به كار ميبريد.
فكر ميكنم بخش مهمي از مبارزات تبليغاتي من با سناتور اوباما حول محور تغيير شكل خواهد گرفت. همه خواهان تغيير هستند، اما ما تغيير درست داريم و تغيير غلط. به اعتقاد من آنچه سناتور اوباما وعده آن را ميدهد نوعي بازگشت به همان سياستهاي شكستخورده دهههاي 60 و 70 - دولت بزرگتر، ماليات بيشتر - خواهد بود و به لحاظ امنيت ملي هم ديدگاههاي اوباما سنخيتي با شرايط امروز ندارد. به همين خاطر فكر ميكنم اشاره به اين نكته كه بعضي تغييرها غلط و بعضي تغييرها درست هستند از اهميت فراواني برخوردار باشد.
شما و سناتور اوباما در گفتوگوي تلفنيتان كه پس از قطعي شدن انتخاب سناتور اوباما به عنوان نامزد حزب دموكرات صورت گرفت، درباره چه چيزي حرف زديد؟
اين گفتوگو در درجه اول گفتوگويي خصوصي و صميمانه بود. من احتمالا همانطور كه انتظار داريد به او تبريك گفتم و گفتم كه انتظار ديدار او در مناظرههاي دونفرهمان را ميكشم. همچنين ابراز اميدواري كردم كه هرچه زودتر بتوانيم اين مناظرهها را آغاز كنيم. به اعتقاد من ما لااقل به 10 مناظره نياز داريم كه نخستين آنها هفته آينده در فدرالهال نيويورك خواهد بود.
ظاهراً اين گفته شما كه خيلي به سناتور اوباما گران آمده است.
(ميخندد)
سخنراني چند شب پيش اوباما پس از پيروزي در آخرين انتخابات مقدماتي را ديديد؟
نه، اما پيش از اين خيلي از سخنرانيهاي او را ديدهام و فصاحت و سخنآورياش را تحسين ميكنم. من چندين بار اين را گفتهام.
سناتور اوباما در بخشي از سخنرانياش گفت كه او به دستاوردهاي شما احترام ميگذارد، هرچند شما ترجيح دادهايد دستاوردهاي او را ناديده بگيريد.
بيشك ما اختلافات مهمي با يكديگر داريم. به نظر من اين نكتهاي مهم است كه سناتور اوباما در حالي از يك جدول زمانبندي براي خروج نيروهاي آمريكايي از عراق سخن ميگويد كه پاي سخنان ژنرال ديويد پترائوس، فرمانده نيروهاي ما در عراق، ننشسته است. به نظر من مردم آمريكا حق دارند از اين نكته آگاه باشند، چون در اينجا پاي زندگي شهروندان آمريكايي در ميان است.
فكر نميكنم اين سخنان به معناي بياحترامي به سناتور اوباما باشد. اين سخنان نشان ميدهد كه براي من چيزي مهمتر از امنيت اين كشور و جان سربازاني كه در عراق و ديگر نقاط به اين كشور خدمت ميكنند، نيست؛ اما سناتور اوباما حتي به خود زحمت نداده تا با ژنرالي كه فرمانده نيروهاي ما در عراق است، گفتوگو كند.
يكي ديگر از چيزهايي كه سناتور اوباما درباره آن حرف ميزند، عملكرد فراجناحي و دوحزبي است، اما در سابقه عملكرد ايشان در سنا هيچ نمونهاي كه نشانگر وجود چنين باوري در ايشان باشد، وجود ندارد. من سابقه همكاري با بسياري از نمايندگان دموكرات، از تد كندي و راس فينگلد گرفته تا جو ليبرمن را در كارنامه خود دارم.
به اعتقاد شما رياستجمهوري اوباما باعث خواهد شد تا آمريكا كمتر از گذشته امنيت داشته باشد؟
مسلما آمريكا تحت رهبري من امنيت بيشتري خواهد داشت. اين يكي از دلايلي است كه باعث شده من براي دستيابي به مقام رياستجمهوري مبارزه كنم. به اعتقاد من تجربيات، دانش و قدرت قضاوت من امنيتي بيشتر از چيزي كه رياستجمهوري اوباما براي آمريكا در بر خواهد داشت، به ارمغان ميآورد. در واقع اگر فكر ميكردم كه رياستجمهوري اوباما امنيت لازم را براي آمريكا به ارمغان ميآورد، آن گاه دليل چنداني براي شركت در انتخابات نداشتم.
فكر ميكنيد اوباما آمادگي لازم براي عهدهداري فرماندهي كل قوا را دارد؟
اين تصميمي است كه بايد مردم آمريكا بگيرند. من فقط به سابقه او اشاره ميكنم: فقدان تجربه و مثلا اين كه نزديك به سه سال 8799 روز) است كه از عراق بازديد نكرده است. اگر به عراق نرفته باشيد، چطور ميخواهيد درباره شرايط و اوضاع قضاوت كنيد. چطور ميگوييد استراتژي افزايش قوا شكست خورده است، در حالي كه همه چيز حكايت از پيروزي دارد؟ تنها لجوجترين آدمها كه باوري سرسخت به عدم قابليت آمريكا در پيروزي در جنگ عراق دارند، هنوز ميگويند كه آمريكا در حال پيروزي در جنگ نيست.
كميته اطلاعات سنا به تازگي گزارش جالبي را درباره اتهام ارائه اطلاعات غلط به مردم از سوي دولت در روزهاي منتهي به جنگ عراق منتشر كرده است. ديدگاه شما نسبت به اين گزارش چيست؟ آيا دولت با وجود صداقت خود در تفسير اطلاعات دچار اشتباه شد و يا به عمد مردم را گمراه كرد و اطلاعات غلط منتشر كرد؟
هنوز اين گزارش را نخواندهام و به محض مطالعه آن، ميتوانم دقيقتر درباره آن اظهارنظر كنم. من فقط ميدانم كه در آن زمان تمامي دستگاههاي اطلاعاتي جهان و حتي دستگاههاي اطلاعاتي كشورهايي كه روابط خوبي با آمريكا ندارند، اعتقاد داشتند كه صدام حسين داراي سلاحهاي كشتار جمعي و درصدد توليد سلاحهاي بيشتر است.
مسلماً هيچيك از اعضاي دولت بوش قادر نيستند دستگاه اطلاعاتي آلمان، فرانسه و ديگر دستگاههايي كه چنين باورهايي را داشتند، گمراه كنند و به آنها اطلاعات غلط بدهند.
نكته ديگر اينكه مسلما همه ما به اينكه صدام حسين را از رهبري عراق پايين بكشيم و با يك عمليات نظامي سريع دولت جديد و دموكراتيكي در عراق سر كار بياوريم، راضي بوديم اما متاسفانه اين جنگ درست اداره نشد و من از همان ابتدا و پس از بازديد از عراق، اين نكته را به رامسفلد و بوش گوشزد كردم و گفتم كه استراتژي ما در عراق غلط است ولي 4 سال طول كشيد تا دولت به اين نكته پي ببرد و حال ميبينيم كه با اجراي يك استراتژي جديد، آمريكا روزبهروز بيشتر به پيروزي نزديك ميشود.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 216]