واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بيانيه انجمن بازيگران «خانه تئاتر» در خصوص اوضاع دستمزدهاي بازيگران و... چرا سفره پربركت انتقاد، زمان رودررويي افراد خانواده چنين پهن ميشود؟
خبرگزاري فارس: انجمن بازيگران «خانه تئاتر» در خصوص وضعيت فعلي و اوضاع دستمزدهاي بازيگران تئاتر بيانيهاي را صادر كرد و در بخشي از آن نوشت: چرا سفره پربركت انتقاد، تنها در هنگامهاي كه افراد خانواده رودرروي هم قرار ميگيرند، چنين آزادانه و سخاوتمندانه گسترده ميشود؟
به گزارش خبرنگار فارس،انجمن بازيگران خانه تئاتر بيانيهاي را در خصوص دستمزدها و وضعيت بازيگران تئاتر صادر كرد.
بنا بر اين گزارش، در بخشي از اين بيانيه كه در اختيار خبرگزاري فارس قرار داده شده، آمده است: چندي است كه در برخي رسانهها، موج انتقادي دامنهداري بر عليه خانه تئاتر، و به ويژه انجمن بازيگران پاگرفته كه در جاي خود بسيار مغتنم است. چه، هنگامي كه چنين عملكرد خانه تئاتر و انجمن بازيگران در بوته نقد و داوري قرار ميگيرد، خود نشانه حضور و عمل گسترده و موفق اين خانه، و به ناچار، ايجاد توقعات كيفي و فني تازه است كه آن را شاهديم. از سويي انجمن بازيگران همواره حامي و مشوق تضارب آزاد آرا و ايجاد فضاي مناسب و گسترده براي حضور منتقدان و حتي مخالفان خود است. به بيان ديگر، تا پاي جان ميايستيم كه مخالفان صادق ما به اين ميدان سخن و نقد بيايند، كه اينها همه از بركت آزادي بيان است. هر چند نميدانيم چرا اين سفره پربركت، تنها در هنگامهاي كه افراد خانواده روي در روي هم قرار ميگيرند، چنين آزادانه و سخاوتمندانه گسترده ميشود، و چرا اين خوان گسترده، آنگاه كه ايشان شانه به شانه در پي استيفاي حقوق واقعي خود، در برابر آنان كه اين حقوق را در بند تسلط و مهار خود داشتهاند صفآرايي ميكنند، برچيده ميشود و حتي روزنهاي نيز براي دادخواهي نميماند. در ماجراي قرارداد تيپ كه سالها است مورد توقع همه تاتريها است، فريادهاي ما به كجا رسيده است؟
در ادامه اين بيانيه آمده است: گرچه خود پذيراي نقد عميق و انديشمندانهايم، با اين همه بنا نداريم هر نقد و سخن ناروايي را بپذيريم و عمل كنيم. برخي را به جان ميپذيريم و برخي را به طور اصولي رد ميكنيم، به ويژه اگر گهگاه رد ناباب تحركات شيطنت آميزي در آن احساس شود.
گفته شده است كه در انتخابات اخير هيات مديره خانه تئاتر، كليه آرا به طور مطلق، نصيب بازيگران شده است؛ حرفي كه نسنجيده و غيرآماري است.
در ادامه ميخوانيم: واقعيت اين است كه از تعداد 10 نفر اعضاي اصلي و عليالبدل هيات مديره، 6 نفر از اعضاي برجسته انجمن كارگردانان و يك نفر از اعضاي شاخص انجمن نمايشنامهنويسان حضور دارند كه از اين ميان، يكي از اعضا، دو دوره رييس هيات مديره انجمن كارگردانان و دوستي ديگر نيز دو دوره عهدهدار رياست هايت مديره انجمن نمايشنامهنويسان بودهاند. بديهي است در حالي كه خانه تئاتر به سوي ايجاد تشكلي از 20 انجمن ميرود، حضور نمايندگاني از كليه انجمنها در هيات مديره آن ناممكن است.
در بخشي ديگر از اين نامه آمده است: در اين ميان البته جاي خالي نمايندگاني از دو سه انجمن ديگر در هيات مديره احساس ميشود، كه اين نيز به عدم معرفي نامزدهاي شاخص و معتبر، و حمايت هدفمند و سالم از ايشان برميگردد. به واقع اگر بهروز غريبپور از طرف انجمن نمايشگران عروسكي نامزد عضويت در هيات مديره ميشد، پشت در ميماند؟ و يا در برخي انجمنها به نظر ميرسد كه مسائل شخصي بر منافع گروهي ميچربد و به همين دليل از مامزدي برخي افراد سرشناس و معتبر صنف خود حمايت نميكنند. در اين ميان البته انجمن كودك و نوجوان عملكرد بهتري داشته و با معرفي هنرمند شايستهاي چون منصور خلج، به حضور در هايت مديره تا حد زيادي نزديك شده، اما متاسفانه در نهايت، هيات مديره خانه تاتر از وجودي وي محروم مانده است. از سويي، با توجه به تعداد اعضاي انجمن بازيگران كه حدود نيمي از اعضاي خانه تاتر است (و اين دقيقا برابر با نسبت بازيگران با ساير صنوف، در كليه بخشهاي تاتر ما و جان نيز هست) بديهي است كه نسبت حضور ايشان در هيات مديره و اصولا هر فعاليت خانه تاتر نيز چيزي در همين حدود باشد. چنان كه چنين بوده و اكنون نيز چنين است. بگذريم از اين كه پذيرش مسئوليت در اغلب نهادهاي خانه تاتر (كميتههاي مختلف، تعاوني مسكن، صندوق رفاه، پيگيري بيمههاي اعضا...) جز زحمت، دور شدن از فعاليت و در نتيجه درآمد حرفهاي، تحمل انتقادات روا و ناروا.... عايدي ديگري براي اشان در برنداشته است.
در ادامه ميخوانيم: در ميان انتقادات دوستان، به برخي گلايههاي نسنجيده نيز بر ميخوريم. از جمله اين كه يار و همراه بسيار عزيزي به «بازيگر سالاري» در تئاتر ما و درآمدهاي كلان بازيگران اشاره ميكند، گويي ايشان تئاتر ما را با هاليوود اشتباه گرفتهاند! جايي كه طبق آمار موجود هر بازيگر حرفهاي تئاتر (تاكيد ميكنيم بازيگر حرفهاي) به طور متوسط هر سه سال يك بار روي صحنه ميرود (كه اين تقريبا آمار حضور اغلب اعضاي صنوف ديگر نيز هست) و متوسط درآمد او براي كاري كه سه تا چهارماه و گاه بيشتر وقت او را ميگيرد، كمتر از 800 هزار تومان است، سخن گفتن از بازيگر سالاري و درآمدهاي كلان، كمي تا قسمتي طنز آميز مينمايد. و از طرفي، اي برادر، زماني كه يك مصاحبه گر (با هر نيت صالح يا ناصالحي كه داوري نميكنيم) تو را به چالش ميكشد، آيا به بعد گرايش ضدصنفي و دشمن شادكن جملات خود ميانديشي؟، نميگويي اگر اين حرفها به گوش آن بزرگواراني كه همواره از اداي حق و حقوق منصفانه من و تو خودداري كردهاند برسد (كه البته رسيده است) از اين پس با من و تو چه رفتاري خواهند داشت؟ آيا من و تو و جملگي تاتريها چارهاي جز اين داريم كه (با تاكيد بر حق متعالي انتقاد از خود) شانه به شانه هم و يكپارچه، براي استيفاي حقوق كليه بروبچههاي تاتر (از بازيگر و كارگردان و نمايشنويس و عروسكي و طراح و ....) به ميدان درآييم و دادخواهي كنيم؟
به گزارش فارس، در ادامه اين بيانيه نيز آمده است: و اما به باور ما، شايد چاره كار همان باشد كه از پنج سال پيش انجمن بازيگران در پي حاصل آن بوده است و آن، بازنگري در اساسنامه خانه تئاتر، به نحوي است كه هم هويت ويژه يكايك انجمنها در آن تعريف شود و هم امكان شراكت شايسته ايشان در تعيين سرنوشت خانه تاتر فراهم شود. باشد كه اين بار نمايندگان انجمنها و جملگي آنها كه صادقانه به منافع صنف و گروه خود (و نه شخص خود) ميانديشند، از چنين خواسته ريشهاي سر برنتابند و با آن همراه شوند.
انتهاي پيام/
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 389]