واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: نتايج سند ملي توسعه مكانيزاسيون كشاورزي ابلاغ شد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: طرح (سند) ملي توسعه مكانيزاسيون كشاورزي از سوي وزير جهاد كشاورزي براي اجرا به واحدهاي ذيربط ابلاغ شد.
به گزارش روز يكشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، به نقل از روابط عمومي وزارت جهاد كشاورزي، مهندس سيدامير عباس مؤذن مشاور وزير و دبير اتاق فكر با اعلام اين خبر افزود: انتظار ميرود اجراي اين سند كه توسط اتاق فكر و با مشاركت جمع كثيري از كارشناسان و دستاندركاران ذيربط از بخش غيردولتي و دولتي تهيه و تدوين شده منجر به كاهش هزينه توليد، ارتقاي مستمر بهرهوري از عوامل توليد و افزايش كمي و كيفي محصولات كشاورزي شود.
وي ارتقاي توانمنديهاي توليدكنندگان و كاروران ماشينهاي كشاورزي را به عنوان راهبرد اين سند براي توسعه مكانيزاسيون در بخش كشاورزي نام برد و اظهار داشت:اين راهبرد از طريق ارتقاي دانش و بهبود مهارت فني، توسعه بينش اقتصادي، ايجاد و توسعه تشكلهاي صنفي، تقويت بنيه مالي و كاهش صدمات و ضايعات جسمي دنبال ميشود.
مهندس مؤذن، مكانيزاسيون را يك رويكرد در برنامه ريزي براي توسعه بخش كشاورزي خواند و گفت:با تدوين اين سند در واقع خطوط كلي و برخي اقدامات اجرايي حوزه مكانيزاسيون كشاورزي در برنامه پنجم توسعه كشور مشخص شده است.
دبير اتاق فكر، ميانگين ضريب مناسب مكانيزاسيون كشاورزي را 6/2 اسب بخار اعلام كردو افزود:اين ضريب براي سال 87 تا پنج سال آينده و بر اساس مقدارتوليد محصولات عمده و سطح زير كشت آنها و ادوات و ماشينهاي مورد نياز در پيك استفاده از ماشينها در سراسر كشور برآورد شده است.
وي در عين حال يكي از راهكارهاي موثر واقع شدن ضريب مذكور را خروج ماشينهاي كشاورزي فرسوده از عرصه فعاليتهاي كشاورزي دانست.
مهندس مؤذن بازسازي ماشينهاي كشاورزي موجود، جايگزيني ماشينهاي كشاورزي نو با فنآوري جديد به جاي ماشينهاي فرسوده و تقويت و توسعه تعميرگاه هاي ثابت و سيار ماشينهاي كشاورزي را از راهكارهاي پيشنهادي در سند ملي توسعه مكانيزاسيون كشاورزي بر شمرد.
به گفته وي مؤسسه تحقيقات فني و مهندسي كشاورزي به درخواست اتاق فكر طي پروژهاي، ضوابط تشخيص فرسودگي تراكتور و كمباين را مشخص كرده است.
مهندس مؤذن همچنين از تهيه و تدوين لايحه بازسازي و جايگزيني ماشينهاي فرسوده توسط وزارت جهاد كشاورزي به منظور قانونمند شدن آن در كشور خبر داد.
مهندس مؤذن تأسيس صندوق حمايت از سرمايهگذاري را براي ايجاد و تقويت تشكلهاي صنفي در بخش مكانيزاسيون كشاورزي را مهم ارزيابي كرد و بيان داشت:پيش نويس اساسنامه اين صندوق تهيه شده است.
مهندس مؤذن در ادامه در مورد اصلاحات ساختاري به منظور اجرايي كردن سند ملي توسعه مكانيزاسيون كشاورزي اظهار داشت:« در اين راستا با ابلاغ وزير جهاد كشاورزي مركز توسعه مكانيزاسيون كشاورزي زير نظر معاونت صنايع و امور زير بنايي قرار گرفته و گروه آزمون ماشينها و ادوات كشاورزي به مؤسسه تحقيقات فني و مهندسي كشاورزي منتقل شده است.
براي عملياتي شدن اين طرح، روش برنامهريزي غلتان تعيين شده تا متناسب با تحولاتي كه در فناوريهاي مرتبط به وجود ميآيد بتوان با اعمال بازخوردهاي مناسب، اهداف ترسيم شده را به درستي محقق كرد./01 /144/125
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]