واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: نگراني كارشناسان از بحران جديد در بازار مسكن سياست جديد دولت در بازار مسكن تورم زاست
با وجود اجرايي شدن تصميمات جديد دولت در بازار مسكن وضعيت آشفتهتري پيشبيني مي شود.
آفتاب: يك كارشناس امور اقتصادي سياستهاي پيشنهادي دولت براي انضباط بازار مسكن را تورمزا دانست.
سيد كامل تقوينژاد كارشناس امور اقتصادي در گفتوگو با خبرنگار سرويس اقتصاد و صنعت آفتاب گفت: «شيوههاي ارائه شده توسط دولت تنها موجب آشفتگي بازار مسكن خواهد شد».
وي در خصوص اخذ ماليات از افرادي كه در سال بيش از دوبار معامله مسكن داشته باشند افزود: «اين مساله نميتواند مشكلي را حل كند، زيرا دلالان مسكن ميتوانند به راحتي راههاي خريد و فروش را تغيير دهند و گريزهاي حقوقي براي آن پيدا كنند و همين مساله موجب افزايش قيمت مسكن شده و دولت روي اين موضوع نميتواند كنترلي داشته باشد».
اين كارشناس اقتصادي در مورد حذف قيمت زمين توسط دولت اظهارداشت: «حذف يا كاهش قيمت زمين توسط دولت شايد در شهرهاي كوچك قابل اجرا باشد اما در شهرهاي بزرگ قابل اجرا نيست و از آنجايي كه دولت در كلانشهرها زمين كافي ندارد نميتواند باعث كاهش يا حذف قيمت زمين شود».
وي با انتقاد از سياستهاي در پيش گرفته دولت در مباحث اقتصادي گفت: «به طور كلي در مجموعه نظام اقتصادي دولت نظم فكري وجود ندارد و هر بخشي را كه تصميم بگيرد در آن تغييراتي ايجاد كند يا كاري در آن پيش نميرود يا اينكه جواب معكوس مي دهد».
تقوي نژاد با اشاره به بحث تسهيلات مسكن در گذشته گفت: «دولت همچنين در سال هاي اخير با رويكرد ايجاد شرايط مناسب براي خانه دار شدن مردم با دادن تسهيلات مسكن سعي در بالا بردن قدرت خريد داشت كه نتيجه اقداماتش افزايش و ايجاد تورم در بازار مسكن بود».
وي با اشاره به ناكارآمدي سيستم اقتصادي دولت خاطر نشان كرد: «از آنجايي كه دولت مجموعه نظام اقتصادي كشور را مدون نكرده و قانون برنامه بودجه كشور را يا قبول ندارد و يا به درستي انجام نميدهد متاسفانه سيستم ناكارآمدي بر اقتصاد جامعه تحميل شده است».
اين كارشناس اقتصادي با تاكيد بر اينكه دولت برنامه اقتصادي ندارد، گفت: «وقتي رئيس جمهور ميگويد همه شاخصهاي اقتصادي را بهبود ميبخشيم جز تورم خود دليل واضحي بر نبود شناخت كافي دولت بر مفاهيم اقتصادي است زيرا تمام شاخصهاي اقتصادي به مساله تورم مربوط ميشود، چنانچه در يك بدن تمام اعضا خوب كار كند جز قلب كه بنابراين نشانه يك فرد بيمار است».
وي تصريح كرد: «اقتصاد مانند زنجيرهاي به هم پيوسته مي ماند كه بايد به طور هماهنگ و با هم كار كنند».
تقوينژاد با بيان اينكه نهادهاي دولتي در اين رابطه به درستي مديريت نميشود، گفت: «عوامل كاهش قيمت مسكن مانند توليد سيمان، آهن و ساير مصالح به دست دولت است، كه با گران شدن آنها قيمت مسكن هم بالا رفته اما اين نهادهاي دولتي به درستي مديريت نميشوند و دولت كنترل صحيحي و دقيقي روي آن ندارد».
وي در پايان پيشبيني خود را از سياست پيشنهادي دولت براي بازار مسكن را ارائه نمود و افزود: «با وجود اجرايي شدن تصميمات جديد دولت براي بازار مسكن وضعيت آشفتهتري را پيشبيني ميكنم».
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]