واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس قطب علمي مكاترونيك دانشگاه تبريز خبر داد: اعلام موافقت قطعي وزارت علوم با ايجاد قطب علمي مكاترونيك در دانشگاه تبريز
خبرگزاري فارس: رئيس قطب علمي مكاترونيك دانشگاه تبريز گفت: وزارت علوم تحقيقات و فناوري موافقت قطعي خود را با ايجاد قطب علمي مكاترونيك در اين دانشگاه اعلام كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، علي رستمي امروز در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به ظرفيتهاي علمي و پژوهشي دانشگاه تبريز اين دانشگاه مجوز فعاليت قطب علمي مكاترونيك را دريافت داشته بود كه به دليل ثمربخش بودن فعاليتهاي انجام شده وزارت علوم، تحقيقات و فناوري موافقت قطعي خود را با ادامه فعاليت اين قطب اعلام داشت.
وي اظهار داشت: با توجه به فاكتورها و مزاياي مهم علم مكاترونيك بايد گفت، اصطلاح مكاترونيك يك واژه تركيبي از مكا (براي مكانيزم) و ترونيك (براي الكترونيك)است كه در واقع شاخهاي از مهندسي محسوب ميشود كه هدف اصلي آن ساختن ماشينها و سيستمهاي هوشمند در ابعاد ماكرو، ميكرو و نانو است.
رستمي گفت: مكاترونيك به عنوان يك دانش و تكنولوژي بين رشتهاي با بهرهگيري از علوم مختلف مانند الكترونيك مجتمع حاوي ادوات نيمه هادي، الكترونيك نوري، مكانيك، برق، كنترل، سيستمهاي ميكرو الكترو مكانيكي، سيستمهاي بيولوژيكي، مهندسي شيمي، كامپيوتر، صنايع، اندازهگيري در حال ايجاد تحولي شگرف در سطح جهان در زمينه صنايع سبك و سنگين، خودروسازي، تجهيزات خانگي، ماشينهاي ابزار، روباتها، اتوماسيون، هوا و فضا، مهندسي پزشكي است كاربرد دارد.
وي افزود: با توجه به تحولات ساختاري كه در سياست اقتصادي و صنعتي جهان در شرف تكوين است، لازم است سياستگذاري عرصه دانش و فناوري كشور نيز به گونهاي جهتگيري نمايد كه بتوان نه تنها بعنوان استفاده كننده بلكه به عنوان مولد دانش به ويژه در زمينههاي علوم و فناوريهاي مؤثر و جديد در سطح ملي و جهاني عمل كرد.
رستمي تصريح كرد: در بعضي از زمينههاي علمي و تكنولوژيكي به دلايل مختلفي فاصله زيادي بين كشور ما و كشورهاي پيشرفته ايجاد شده و اين مهم رقابت را بسيار سخت ميكند. از اين رو بايد در عرصههاي جديد كه امكان موفقيت و معرفي آثار علمي و تكنولوژيكي مؤثر در زندگي مردم فراهم است با حداكثر توان تلاش كرد و در اين راستا مكاترونيك به عنوان يك تخصص نوظهور و بينرشتهاي ميتواند جايگاه خاصي در بين ساير علوم و تكنولوژيها داشته باشد.
رئيس قطب علمي مكاترونيك دانشگاه تبريز، افزايش سطح تخصصي جامعه علمي و صنعتي در زمينههاي طراحي، ساخت و بكارگيري سيستمهاي مكاترونيكي، توسعه و هدايت تحقيقات دانشگاهي مربوط به طراحي و تحليل اين سيستمها، تدوين و توسعه استانداردهاي طراحي، تحليل و پيادهسازي سيستمهاي مكاترونيكي از جمله اهداف تشكيل قطب علمي مكاترونيك در دانشگاه تبريز عنوان كرد و گفت: اين قطب همچنين تلاش ميكند زمينههاي لازم براي جذب محققين، متخصصين و نخبگان علمي و پژوهشي كشور در زمينه مكاترونيك فراهم نمايد و با ارائه خدمات فني مهندسي و تحقيقاتي در سطح تكنولوژي پيشرفته، ارائه مشاوره علمي و فني به مراكز علمي، فناوري، صنعتي و سياستگذاري كشور، برقراري ارتباط و همكاري مستمر و متقابل بين محققين، همكاران دانشگاهي، متخصصين صنعت در داخل و خارج از كشور در اين زمينه فعاليت مؤثري داشته باشد.
رستمي استفاده از ظرف علمي و تحقيقاتي قطب علمي مكاترونيك در جهت پيشبرد و ارتقاء دورههاي آموزشي و تحصيلات تكميلي، گسترش فعاليتهاي فراملي ( منطقهاي و بينالمللي) و همكاري باديگر قطبهاي علمي و مراكز صنعتي مرتبط با زمينهكاري قطب علمي، افزايش بهرهوري و بهبود كيفيت محصولات كارخانههاي مربوطه و كاهش هزينهها در دراز مدت و تربيت نسل جديدي از نيروي انساني متخصص در رشتههاي مدرن مهندسي از ديگر محورهاي فعاليت اين قطب اعلام كرد.
انتهاي پيام./ص
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 261]