واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: به همت محققان دانشگاهي كنسانتره آب هويج به روش تبخيري در كشور تهيه شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: پژوهشي
عضو هيات علمي دانشكده مهندسي شيمي و صنايع غذايي دانشگاه صنعتي اميركبير از موفقيت در تهيه كنسانتره آب هويج به روش تبخيري خبر داد.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر عبدالرضا اروجعليان به سابقه تهيه كنسانتره آب هويج اشاره كرد و افزود: با توجه به پيچيدگيهاي موجود در تهيه كنسانتره آب هويج، تاكنون تهيه اين محصول در ايران غيرممكن بوده است.
وي درباره كاربردهاي پروژه اظهار داشت: كنسانتره آب هويج به عنوان طعم دهنده در ديگر آب ميوهها استفاده مي شود. ضمن اين كه خاصيت رنگ دهندگي بسيار خوبي دارد اين در حالي است كه آب هويج بعد از 24 ساعت ترش شده و حالت دلمه و ژلهيي پيدا مي كند از ماندگاري بسيار كوتاهي برخوردار است.
اين استاد دانشگاه اضافه كرد: در پروژههاي گذشته با استفاده از عمليات حرارتي در دماي بالا آب هويج تغليظ ميشد كه اين روش ضمن اين كه مستلزم حرارت بسيار زيادي بود، موجب خروج بسياري از مواد معطر از محصول توليدي ميشد كه رنگ كنسانتره توليدي به دليل انجام برخي واكنشهاي مضر قهوهيي شده و توليد برخي تركيبات باعث كدر شدن رنگ كنسانتره و بد طعم شدن آن ميشود.
اروجعليان ادامه داد: مقايسه تبخير تحت خلا و تبخير اتمسفريك نشان مي دهد كه تركيبات فرار موجود در آب هويج در اثر تغليظ تحت شرايط اتمسفريك از بين مي روند در حالي كه در تغليظ تحت خلاء، تركيبات معطر كمتري از آب هويج جدا شده و كنسانتره حاصل طعم و عطر مطلوبتري خواهد داشت.
وي خاطرنشان كرد: به منظور حفظ تركيبات شيميايي عطر و طعم و خواص هويج، عمليات تبخير مي بايستي در شرايط خلاء و در دماي پايين تري انجام شود تا مواد معطر فرار در سيستم باقي بمانند و كنسانتره با طعم واقعي هويج تهيه شود.
اروجعليان درباره مشكلات موجود در راه استخراج آب هويج عنوان كرد: استخراج آب از درون بافتهاي گياهي هويج بسيار مشكل است و در بسياري از موارد، تفاله به دست آمده پر از آب هويج است. در اين موارد، اعمال فشار راه خوبي به نظر نميرسد و اضافه كردن اسيد موجب افزايش راندمان توليد و همچنين افزايش پايداري حالت ابري آب هويج ميشود كه متاسفانه اضافه كردن اسيد كيفيت رنگ و طعم آب هويج توليدي را كاهش ميدهد؛ اما در پروژه حاضر با استفاده از اضافه كردن آنزيمها، بافت گياهي هويج شكسته شده و بازدهي استخراج آب هويج افزايش يافت.
وي ادامه داد: استفاده از آنزيمها علاوه بر افزايش راندمان به افزايش رنگ و پايداري حالت ابري آب هويج و كاهش ويسكوزيته و كدورت آن منجر ميشود.
عضو هيات علمي دانشكده مهندسي شيمي و صنايع غذايي دانشگاه صنعتي اميركبير، خاطر نشان كرد: كنسانتره به دست آمده در دماي 18ــ درجه سلسيوس در حالت منجمد نگهداري ميشود و به عنوان طعم دهنده در مخلوط آب ميوهها به كار ميرود.
وي اضافه كرد: اين پروژه به سفارش يك شركت داخلي در مقياس آزمايشگاهي انجام شده است، ضمن اين كه اطلاعات و نتايج به دست آمده قابليت استفاده در مقياس صنعتي را دارد.
انتهاي پيام
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]