واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس مجلس شوراي اسلامي: راهبرد ايران در منطقه با متانت همراه بوده است
رييس مجلس شوراي اسلامي نگاه رهبران ايران را به مسايل منطقه عميق خواند و گفت: راهبرد منطقهاي جمهوري اسلامي ايران از پختگي ومتانت خوبي برخوردار بوده است.
دكتر علي لاريجاني روز شنبه در جلسه شوراي مديران استان گيلان كه در محل استانداري در رشت برگزارشد، باموفق خواندن راهبرد ايران براي ايجاد امنيت پايدار در منطقه و نيز مبارزه با يكجانبه گرايي آمريكا، گفت : اين راهبرد توانست سياست يكجانبه گرايي آمريكا را به گل بنشاند.
وي افزود: ايران در حال حاضرازنفوذ معنوي وسياسي خوبي در منطقه برخوردار است و ديگران نميتوانند اين قدرت و موقعيت ايران را ببينند.
وي با اشاره به دستاوردهاي غير قابل برگشت ايران در برنامه هستهايش و سياستهاي دو پهلوي آژانس بينالمللي انرژي اتمي دراين خصوص، گفت: مجلس شوراي اسلامي با توجه به ظرفيت بالاي آن، آماده هرگونه كمك به دولت براي ممانعت از هرگونه تضييع حقوق هستهاي ايران است.
رييس مجلس شوراي اسلامي همچنين به موفقيتهاي علمي ايران خصوصا در زمينه فناوري نانو اشاره كرد و گفت: در حال حاضر ايران از يك موقعيت خوب در صحنه بينالمللي برخوردار ميباشد.
دكتر لاريجاني درهمين حال گفت : اگر شرايط داخلي از نظر اقتصادي توازن درستي نداشته باشد ، اين دستاوردها ميتوانند دچار فراز و فرود شوند.
رييس مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: تثبيت موقعيت ايران در صحنه بينالمللي نياز به پايداري قوي در توسعه كشور دارد و از آنجا كه نگاه دشمن به داخل كشور است بايد شرايط داخل را درست فراهم كنيم.
وي افزود: با پيشرفت كشور ميتوانيم هم رضايتمندي در داخلي ايجاد كنيم و هم فضاي مثبتي را در خارج فراهم سازيم.
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه سخنانش با بيان اينكه عدالت لازمه توسعه و پيشرفت كشور است، به برداشتهاي موجود در باب مفهوم عدالت پرداخت.
وي از قرار داشتن هر چيزي در جايگاه خودش، برابري همه در مقابل قانون، قانونگرايي، عدم فاصله ميان دهكهاي مختلف جامعه، دسترسي همه مردم به مواهب كشور را از جمله اشكال عدالت برشمرد.
وي رعايت قانون از سوي همه دستگاهها و بخشها و تحكيم فرهنگ قانون گرايي را نمادي از عدالت دانست و گفت: مجلس شوراي اسلامي در اين راستا با تقويت سيستم نظارتياش، بدنبال اين خواهد بود كه ببييند كه مصوبات آن چگونه اجرا ميشود.
دكترلاريجاني تصريح كرد: قانونگرايي مبناي عدالت است و اگرفردي فكر ميكند براي خيرجامعه ميتواند بيقانوني كند، اين عمل اشتباه و عين بيعدالتي است.
وي گفت : اجراي يكسان قانون براي همه افراد بدون در نظر گرفتن جايگاه آنها، نهتنها سبب تضعيف انقلاب نخواهد شد، بلكه عاملي براي تقويت انقلاب و نظام است.
رييس مجلس شوراي اسلامي همچنين افزايش شكاف ميان دهكهاي مختلف جامعه را شايسته يك نظام عادلانه ندانست و گفت: در صورت اجراي عدالت بايد دسترسي همه افراد اقشار مختلف جامعه نسبت به مواهب كشور يكسان باشد.
وي در اين خصوص خواستار نگاه منسجم درخصوص عدالت از سوي همه مديران كشور شد و گفت: دراينباره بايستي ذهنها را به هم نزديك كرد.
وي همچنين گفت: براي پيشرفت كشور نياز به رونق اقتصادي داريم و اين كار جز با حمايت از سرمايهگذاران و توليدكنندگان محقق نميشود و اين امري است كه مجلس بر تحقق آن اصرار دارد.
لاريجاني استفاده از نخبگان كشور در كميسيونهاي مختلف مجلس را از سياستهاي مجلس هشتم دانست و گفت بايستي سازو كاري فراهم شود كه بتوان از نقطه نظرات و وجود اين نخبگان در پيشبرد امور استفاده كرد.
وي با اشاره به رابطه سرمايهگذاري پايدار با ايجاد اشتغال در كشور، گفت:
انگيزه سرمايهگذاري پايدار در كشور كاهش يافته است.
وي تصريح كرد: بايد امنيت سرمايه سرمايهگذاران را كه سبب اشتغال پايدار ميشود فراهم نماييم.
وي تاكيد كرد: مصمم هستيم بستر لازم براي توليدكنندگان و سرمايهگذاري بخش خصوصي فراهم كنيم و در نظام اراده جدي براي انجام اين امر وجود دارد.
دكتر لاريجاني همچنين با انتقاد از طولاني شدن مدت اجراي برخي از طرحهاي عمراني در كشور گفت: فرهنگ نامطلوب مديريتي در سيستم باعث شده است كه تا شمار زيادي از طرحها بدون درنظر گرفتن بودجه و زمان لازم براي اتمام آنها، شروع شود كه اين امر مشكلاتي را بدنبال داشته است.
وي بااشاره بهحمايت بودجهاي مجلس از طرحهاي خوب، گفت: بايد طرحهاي عمراني بازده اقتصادي داشته باشند و به موقع به بهرهبرداري برسند.
رييس مجلس شوراي اسلامي در سخنانش بر تقويت و حمايت از بخش فرهنگ، تاكيد كرد و گفت: بخش فرهنگ، زينت كشور است.
دكتر لاريجاني افزود: نميشود به فرهنگ به عنوان يك امري حاشيهايي نگاه كرد و اين بخش به توجه ويژه نياز دارد چرا كه رشد و بالندگي بخش فرهنگي سبب بالندگي و رشد هر كشوري ميشود.
وي درادامه سخنانش، استان گيلان را استاني باظرفيت بالا دانست و افزود:
اين استان همانند ساير استانهاي شمالي، قابليت جهش را دارد و بايد تلاش كرد با ارايه طرحهايي زمينههاي جهش اين استان را فراهم سازيم.
وي تفكر محروم كردن گيلان از صنعت در سالهاي گذشته را درست ندانست و گفت:
ايجاد اشتغال و افزايش سطح درآمد افراد و توسعه استان بدون سرمايهگذاري و پشتوانه صنعتي ممكن نيست.
وي توجه به ساير بخشها و قابليتهاي استان گيلان از جمله بخش گردشگري، كشاورزي و نيز ايجاد زيرساختهاي لازم دراين استان را مهم برشمرد.
رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به بروز خشكسالي در بخشهايي از كشور و نيز استان گيلان، توجه به مساله خشكسالي را از برنامههاي مجلس عنوان كرد.
وي درهمين حال اظهار داشت: البته مكانيزمهايي كه براي مقابله با خشكسالي به مجلس ارائه ميشود بايستي تورم زا نباشند.
استاندارگيلان نيز در اين جلسه گزارشي از ظرفيتهاي استان ارائه داد و گفت:
سرمايهگذاري در گيلان و زير ساختهاي آن داراي توجيه اقتصادي بالا هستند.
روحالله قهرماني چابك با اشاره به تمايل بالاي سرمايهگذاري در استان گيلان، از محدوديت منابع، مسايل محيط زيستي، كمبود زمين به عنوان مهمترين تنگناهاي استان در رابطه با اجراي طرحهاي مختلف توسعه در گيلان نام برد.
استاندار گيلان با اشاره به مشكلات ايجاد شده بدنبال بروز كمآبي در استان گيلان، خواستار اختصاص بخشي از بودجه دولت درخصوص مبارزه به خشكسالي، به اين استان شد.
در اين جلسه سيد كاظم دلخوش نماينده مردم صومعهسرا در مجلس شوراي اسلامي نيز به نمايندگي از ساير نمايندگان استان، به بيان مشكلات و مسايل استان گيلان پرداخت.
دكتر لاريجاني روز شنبه براي ديداري يك روزه از استان گيلان، وارد رشت شد.
ديدار امروز دكترلاريجاني با نماينده ولي فقيه درگيلان بدون حضور خبرنگاران خبرگزاريها و ساير خبرنگاران مكتوب برگزار شد.
رييس مجلس شوراي اسلامي بعد ازظهرامروز به منظور شركت و سخنراني در مراسم يادواره شهداي دوران مقدس منطقه چابكسر رودسر، به اين شهرستان سفر كرد.
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]