واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: سيد محمد خاتمي: ارتقاي جايگاه زنان در جامعه ما به خاطر روشن بيني امام بود
امروز بحث ميشود كه زن ميتواند رئيس جمهور شود، حداقل شرايطي كه فراهم شده اين است كه اين بحث در جامعه ما به راحتي مطرح ميشود و حتي اگر فقيهي نظر مثبتي داشته باشد حداقل مورد لعن و نفرين قرار نميگيرد.
آفتاب: سيد محمد خاتمي با بيان اينكه غلبه بعضي از احساسات مبتذل باعث شده تا شخصيت حضرت زهرا پنهان بماند، گفت: «مدار صلوات بر پيامبر و اولياي خدا حضرت زهرا(س) است».
به گزارش آفتاب، به نقل از فارس، مراسم عزاداري شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) پيش از ظهر امروز در موزه ملي قرآن و با حضور شخصيتها و چهرههاي سياسي فرهنگي كشورمان برگزار شد.
سيدمحمد خاتمي طي سخناني در اين مراسم با اشاره به عظمت حضرت زهرا(س)، گفت: «به شخصيتهايي كه جنبه تقدس دارند، ميتوان دو نگاه داشت يكي اينكه آنها را داراي صورت انسان و سيرت فراانساني و فرشته بدانيم كه ميتوان آنها را عاشقانه دوست داشت و شاعرانه سرود و البته آنها را دست نيافتني دانست».
خاتمي در ادامه افزود: «نگاه ديگر آن است كه آنها را انسانهاي الگو بدانيم، انسانهاي كه هر كس ميخواهد به مراحله بالاي كمال برسد بايد از آنها پيروي و به آنها تاسي جويد. در اين صورت اين انسانها الگو هستند، انسانهاي پرهيزگار، روشن بين، بيدار، مسئوليت شناس و دلسوز براي انسان كه حضرت زهرا (س) بدون ترديد يكي از اين الگوها است، هم الگويي براي انسان و هم براي زن».
رئيس جمهور پيشين كشورمان در ادامه سخنان خود اظهار داشت: «دوست و دشمن درباره بزرگي حضرت زهرا (س) اجماع دارد، حتي كساني كه دلخوشي از حضرت نداشته و از اينكه او مورد احترام پيامبر است، حسد ميورزيدند. تاريخ بر عظمت شخصيت حضرت زهرا (س) چه از زبان پيامبر و بزرگان دين و چه از نظر منصفان قضاوت كننده تاريخ و حتي دشمنان او همگي حكايت از والاي شخصيت حضرت زهرا (س) ميكنند».
محمد خاتمي با بيان اينكه زندگي حضرت فاطمه (س) كوتاه و سراسر زندگي حضرت رنج بود، گفت: «حضرت زهرا در متن بحران به دنيا آمد، در متن بحران باليد و در متن بحران وفات يافت و اين نوع زندگي باعث شد تا شخصيت حضرت زهرا (س) انساني والا و الگوي براي همه انسانها گردد. به تعبيري همه حضرت زهرا را سرور زنان عالم ميدانند، اما اين تعبير منافاتي براي الگو بودن حضرت براي ساير انسانها نيست».
سيدمحمد خاتمي در ادامه كتاب خدا را تبيين يك نوع بينش نسبت به انسان و هستي دانست و افزود: «كتاب خدا كتاب فلسفي و علمي نيست كه بگويم مطلبي گفته كه بعدها خلاف آن ثابت شده است، روح كتاب خدا يك نوع بينش نسبت به هستي و انسان است و انسان مومن كسي است كه داراي اين بينش باشد و تحت تاثير اين بينش، منشي را داشته باشد. كار بزرگ پيامبران اين بود كه بينش را به
” برهنگي براي زن و مرد نامطلوب است اما براي زنان بسيار بدتر است.... “
انسانها بدهند كه منشاء آن وحي بود و ديگر كار بزرگ پيامبر اين است كه الگويي براي همه انسانها باشند».
خاتمي تصريح كرد: «اگر انسانها خواستار سعادت هستند بايد همان راهي را بروند كه حضرت زهرا (س) پيمود و انديشيد و الگو بودن يعني همين، الگو بودن حضرت زهرا (س) براي زنان پررنگتر و خوشبوتر است».
سيدمحمد خاتمي در ادامه سخنان خود اظهار داشت: «در دنياي قديم كه هنوز آثار آن در دنياي امروز نيز وجود دارد و كم و بيش در بخشهايي از دنيا آن را غالب ميبينيم، زن يك موجود فرعي است و زندگي مردانه است. انسان و انسانيت مردانه است و مرد براي زندگي خلق شده است و زن براي مرد، اين يك ديد موجود و كما بيش در سراسر تاريخ است».
وي افزود: «طبيعي است كه اين بينش در روابط اجتماعي، حقوق مدني و اجتماعي تاثير ميگذارد».
رئيس بنياد باران در ادامه افزود: «در دنياي قديم وضعيت زنان در كشورهاي اسلامي بهتر از وضعيت زنان غربي بود، تحول عظيمي كه پس از انقلاب در ايران رخ داد، نبايد باعث شود تا نگاه خود را بر واقعيتها ببنديم، فكر نكنيم كه هميشه در جهان اسلام اين مسائل حل شده
” ولنگاري و رها شدگي به معناي آزادي نيست، براي همين معتقدم ديدگاه جديد غربي نيز به زن جفا ميكند.... “
بوده است و نبايد چشم خود را از نقش حضرت امام در ارتقاي جايگاه زنان در كشورمان ببنديم. خيليها خوش نداشتند كه زنان حق راي دادن و گرفتن داشته باشند يا مسائلي از اين قبيل، امروز بسياري از مسائل حل شده و براي ما بديهي است كه آن هم به خاطر روشن بيني امام خميني (ره) بود».
وي افزود: «امروز بحث ميشود كه زن ميتواند رئيس جمهور شود، حداقل شرايطي كه فراهم شده اين است كه اين بحث در جامعه ما به راحتي مطرح ميشود و حتي اگر فقيهي نظر مثبتي داشته باشد حداقل مورد لعن و نفرين قرار نميگيرد».
خاتمي افزود: «در دوران جديد، عليرغم همه ادعاي مبتني بر احقاق حقوق زنان هنوز انسان معاصر نيز تحت تاثير همان نگاه قديم است و نگاه مردم سالارانه وجود داد، معيار انسان بودن، مرد بودن است نه زن و مرد بودن».
وي در خصوص اشتباه گرفتن آزادي و ولنگاري نيز گفت: «اين اشتباه از سوي مردها منفي است و هم از سوي زنان، اما در اين خصوص حساسيت زنان بيشتر است. برهنگي براي زن و مرد نامطلوب است اما براي زنان بسيار بدتر است».
خاتمي خاطرنشان كرد: «ولنگاري و رها شدگي به معناي آزادي نيست، براي همين معتقدم ديدگاه جديد غربي نيز به زن جفا ميكند. انسانيت دو وجه دارد وجه مذكر و وجه مؤنث. در ادبيات ما مردانه بودن مثبت، اما زنانه بودن منفي است در حالي كه هر دو سازنده يك اجتماع و در كسب فضائل و دريافت مزاياي مادي و معنوي تفاوتي در ميان زن و مرد نيست. براي همين حضرت زهرا (س) الگويي براي همه انسانها است، ولي به طور ويژه الگويي براي انسان مؤنث است».
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]