واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: برگزاري كارگاه بررسي آثار"سهراب شهيد ثالث" در شهركرد
كارگاه تخصصي نقد و بررسي آثار سينمايي"سهراب شهيد ثالث " از كارگردان فقيد ايران با اكران فيلم " طبيعت بيجان" از سوي حوزه هنري چهارمحال و بختياري در "خانه فيلم" شهركرد برگزار شد.
به گزارش سرويس هنري برنا ،در كارگاه نقد و بررسي آثار سينمايي"سهراب شهيد ثالث " كه به همت حوزه هنري چهارمحال و بختياري برگزار شد ،يكي از فيلمسازان جوان كشور گفت: آثار سنيمايي شهيد ثالث در سينماي ايران موج جديدي ايجاد كرد و توانست اقدام به ساخت فيلم هاي سينمايي معناگرا و انديش ورز كند.
"هادي شريعتي " افزود:در آثار سينمايي سهراب شهيد ثالث موضوع " ايستايي" جامعه در دوران پيش از انقلاب اسلامي و شتاب مدرنيته به تصوير كشيده شد.
به گفته وي، در آثار سينمايي اين كارگردان به موضوع پرتره اجتماعي مردم توجه خاصي شد و توانست لايههاي پنهان زندگيايستاي مردم درآن دوره از تاريخ را به زيبايي به تصوير بكشد.
كارگردان فيلم "كف دست همه آدم ها"گفت: سهراب شهيد ثالث در آثار خود به عنوان يك سينماگر پيشرو در امر سينماي اجتماعي و انديشمند ،موفق به دريافت "خرس نقرهاي" از اروپا شد و نام ايران پس از وي در عرصه هنر هفتم طنينانداز گرديد.
وي افزود: فيلم "طبيعت بيجان " به عنوان يك اثر فاخر در سينماي ايران شناخته ميشود كه در آن ريتم و حركت كند بازي را به نمايش ميگذارد و ميتوان آن را الگويي براي سينماگران جهان قلمداد كرد كه پس از اكران آن در سالهاي قبل از پيروزي انقلاب اسلامي ايران به عنوان يك فيلم الگو محسوب شد.
شريعتي ادامه داد: فيلم " يك اتفاق ساده " سهراب شهيد ثالث نيز به عنوان يكي ديگر از آثار فاخر سينماي ايران به حساب ميآيد.
ياد آور مي شود "سهراب شهيد ثالث" متولد سال 1322 تهران و "آغازگر موج سينماي نو در ايران"بود.از كارگردان هم عصر وي مي توان بهناصر تقوايي، علي حاتمي، بهرام بيضايي، داريوش مهرجويي، مسعود كيميايي و عباس كيارستمي اشاره كرد.
شهيد ثالث در فاصله سال هاي 43 تا 46 تحصيلات عالي خود را در "مدرسه پروفسور كراوس" وين در رشته سينما آغاز و در فرانسه ادامه داد.
وي پس از بازگشت به ايران همكاري خود را با وزارت فرهنگ و هنر براي تهيه فيلم هاي مستند كوتاه آغاز كرد. حاصل اين دوره 22 فيلم كوتاه مستند است از جمله اين فيلم ها مي توان به "آيا"، "سياه و سفيد"، "رقص هاي تربت جام"، "نمايشگاه آسيايي" اشاره كرد.
"يك اتفاق ساده" (1352)؛ نخستين فيلم بلندش است كه اين فيلم نخستين بار در جشنواره جهاني فيلم تهران نمايش داده شد و براي او شهرت جهاني به ارمغان آورد. "يك اتفاق ساده" پس از 24 سال، در سال 1376 از شبكه 4 ايران پخش شد.
دومين فيلم بلندش "طبيعت بي جان" (1353) او را به اوج شهرت رساند. اين فيلم ادامه مضمون "يك اتفاق ساده" است. "طبيعت بي جان" به لحاظ ساختار از ساختي حرفه اي برخوردار بوده و به همين دليل پخش تجاري شد.
سومين و آخرين فيلم سهراب شهيد ثالث در كارنامه ايراني او فيلم "در غربت"(1355) است. از فيلم هاي او كه در آلمان ساخته شد، مي توان به «قرنطينه» (1355)، «زمان بلوغ» (1355)، «آخرين تابستان گربه» (1359) و «يك زندگي،چخوف» (1360) اشاره كرد.
شهيد ثالث در دهم تيرماه سال 1377 بر اثر بيماري سرطان كليه در شيكاگو درگذشت.
همچنين دراين كارگاه كه در "خانه فيلم" شهركرد برگزار شد ،جمعي از هنرمندان سينماي جوان چهارمحال و بختياري و منتقدان و هنرمندان رشتههاي مختلف حضور داشتند.
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]