تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه ماه شعبان، وسواس دل و پريشانى‏هاى جان را از بين مى‏برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851361225




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فاطمه فاطمه است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: فاطمه فاطمه است
خبرگزاري مهر - گروه استانها: تاريخ مي گويد پس از مرگ ابراهيم فرزند رسول مكرم اسلام، دشمنان وي را به طعنه بدون عقبه ناميدند و خداوند آخرين فرستاده خويش را بشارت داد به فرزندي كه همه خيرات و خوبيهاي دنيا در اوست.

به گزارش خبرنگار مهر، قادر متعال در پاسخ دشمنان سوره " كوثر " را فرستاد و فرمود: "اي محمد ! ما "كوثر" را به تو داديم به درستي كه دشمن تو ابتر و بي فرزند خواهد شد نه تو.."

پيغمبر (ص) يقين داشت وعده هاي خدا تخلف بردار نيست و نسل پاك و با بركتي از او به وجود خواهد آمد كه سرچشمه و منشأ تمام خوبيهاي جهان خواهد شد و چنين بود كه فاطمه زهرا (س) روشني هميشه تابناك عالم هستي، پاي به عرصه گيتي گذاشت.

به روايتي حضرت فاطمه زهرا بيستم جمادي الثاني در مكه به دنيا آمد. ايشان پس از تزويج به حضرت علي (ع) به اذن پروردگار، چهار فرزند حسن (ع)، حسين (ع)، ام كلثوم و حضرت زينب سلام الله عليها را به دنيا آورد و در عين جواني در سوم جمادي الثاني در مدينه به شهادت رسيد.

آنچه از آن حضرت بر جاي مانده روايتهايي از زندگي و رفتار وي در برهه هاي مختلف است كه خود مي تواند الگويي براي همه انسانها در همه ادوار باشد.

شريعتي در كتاب "فاطمه فاطمه است" مي گويد: "خواستم بگويم فاطمه دختر خديجه بزرگ است، ديدم كه فاطمه نيست. خواستم بگويم كه فاطمه دختر محمد(ص) است، ديدم كه فاطمه نيست. خواستم بگويم كه فاطمه همسر على (ع) است، ديدم كه فاطمه نيست. خواستم بگويم كه فاطمه مادر حسنين است، ديدم كه فاطمه نيست. خواستم بگويم كه فاطمه مادر زينب است باز ديدم كه فاطمه نيست. نه، اينها همه هست و اين همه فاطمه نيست. فاطمه، فاطمه است".

آنچه مهم است اين است كه الگوبرداري از زندگي آن حضرت مختص به زنان نمي شود بلكه وي الگويي تمام براي هر انساني است زيرا به روايت تاريخ وي زني كامل بود كه نه تنها در خانه و در حق همسر و فرزندانش رسالت خود را به تمام انجام مي داد، بلكه زني آگاه به دين و دانش و پيرامون خود بود و آنجا كه حق نياز به دفاع داشت با جان و دل دفاع مي كرد و از همين زاويه بود كه در دفاع از حق ولايت و امامت جان شيرين خويش را فداي اسلام كرد.

از حضرت زهرا (س) در زمينه هاي رفتار با همسر، فرزندان، همسايه، پدر و مادر و دين روايتهايي وجود دارد كه نشان از وجود بانويي كامل مي دهد. زني كه رفتار و كردار و نيت وي منشاء الهي و شعور انساني دارد.

زهرا(س) سرمنشاء و سلسله خوبي و خير در جهان را با برجاي گذاشتن نسل امامان در جهان تحقق بخشيد و شنيديم از بزرگترهاي خود كه اگر نبود وجود و نور ائمه در زمين و زمان، مدار ثانيه اي بر محور نمي چرخيد واثري از عالم نبود.

وقتي به رسول خدا بشارت رسيد كه خدا به خديجه (ع) نوزاد دختري عطا كرد، دل نازنين محمد غرق سرور و شادماني شد و از دختر دار شدن نه تنها غمگين نشد بلكه بدان وسيله دلش به اميد تحقق وعده الهي مطمئن و آرام شد.

محمد امين و مهربان كه زماني عربها را از زنده به گور كردن دخترانشان بازمي داشت اكنون خود صاحب دختري شده بود كه رسالت سنگيني بر دوش داشت و بايد سلسله موي امامان را پيوندي جان بخش با حيات جهان مي داد.

مبعوث شدن محمد (ص) به پيامبري و فوت مادر از مهمترين برهه هاي زندگي حضرت زهرا (س) است كه در كودكي ايشان به وقوع پيوست. مشاهده كردن اذيت و آزارهاي مشركان عليه پيامبر، عزيمت به مدينه، ازدواج با امير المومنين علي (ع) در عين سادگي از مقاطع درس آموز زندگي حضرت زهراست.

شوهرداري، خانه داري و توجه به فرزندان امري است كه حضرت زهرا (س) در خانه حضرت علي (ع) به خوبي به سرانجام رساند و علاوه بر داشتن خانه اي آرام توانست فرزنداني شايسته امامت تربيت كند.

زهراي پاك، خانه را محلي كوچك نمي دانست بلكه خانه را محيطي براي ارائه بهترين روشهاي تربيتي و كارخانه انسان سازي مي دانست چنانكه اگر كودكي درخانه درست تربيت و مطلع شده باشد شرايط مختلف بيرون از خانه و همسالان نمي تواند تاثير منفي بر وي داشته باشد و كودك تربيت شده، انساني درستكار در جامعه خواهد بود.

اين بانوي بزرگ، فاطمه، صديقه، مباركه ، طاهره، زكيه ، رضيه ، مرضيه، محدثه ، زهرا و ... ناميده مي شود اما علت اينكه فاطمه ناميده شده اين است كه از شر و بديها معصوم و محفوظ است. فاطمه (س) سرآمد پنج زن بهشتي عالم است و اگر علي (ع) نبود همسر لايقي براي فاطمه پيدا نمي شد.

پيابر اكرم (ص) در حالي كه دست فاطمه (ع) را در دست داشت فرمود:‌ هر كس كه نمي شناسد اين فاطمه دختر محمد، پاره تن من و قلب و روح من است. هركس او را اذيت كند مرا اذيت نموده و هركس مرا اذيت كند خدا را اذيت كرده است.

ام سلمه مي گويد: فاطمه شبيه ترين مردم بود به رسول خدا. پيغمبر (ص) فرمود: ‌فاطمه حوريه اي است به صورت انسان و ‌فاطمه اول كسي است كه داخل بهشت مي شود.

نقش حضرت زهرا (س) را نمي تواتن تنها در خانه داري و شوهرداري تمام كرد. اين بانوي بزرگ اسلام زني بود كه از حوادث مربوط به پيرامون خود و دنياي اسلام غافل نبود و با حضور به موقع خود توانست اسلام را از انحراف دور كند.

شركت در مباهله، علم و دانش، تفسير و تعليم قرآن، عبادت حضرت و آگاهي او به وقايع پيرامون و واكنش نسبت به آن، كمك به فقرا و بخشندگي، مقاومت در برابر ناملايمات و سختي هاي زندگي از ديگر شاخصهاي رفتاري حضرت زهراست كه مي تواند الگويي براي زندگي تك تك ما باشد.

زهراي مرضيه سربازي براي حفظ مرزهاي مكتب راستين اسلام بود و جاي جاي زندگي و رفتار وي آميخته با نگاه الهي و اسلامي است، سكوت، اعتراض، گريه و خوشحالي وي دليل داشت و اگر نبود روشنگريهاي آن حضرت در وقايع فدك، هجمه اي تاريخ به اسلام وارد مي شد.

مبارزات سه ماهه حضرت زهرا(س) و اميرالمومنين (ع) پس از رحلت پيامبر اكرم نقش مهمي در ماندگاري اسلام راستين دارد. قيام عليه ابوبكر يا بيعت با وي اسلام را از اساس دچار تخريب مي كرد بنابراين حضرت علي و حضرت زهرا، مبارزه دامنه دار و عاقلانه اي را آغاز كردند.

علي و فاطمه كه در پي عمل انجام شده انتخاب خليفه و زير پا گذاشتن قول پيامبر مبني بر انتخاب علي (ع) بعد از خود، مبارزاتي را آغاز كردند كه اسلام را از خطر انحطاط و دگر گوني نجات داد هر چند كه نتيجه اش در آينده بسيار دير آشكار شد.

حضرت زهرا و امام علي به همراه حسنين با مراجعه به بزرگان و مردم آنها را آگاه ساخته و مخالفت خود را اين گونه اعلام مي كردند. پس از آن با عدم بيعت با ابوبكر مخالفت خود را آشكارا نشان دادند.

در پس اين رخداد بود كه واقعه آتش زدن خانه حضرت زهرا و به بند كشيدن حضرت علي(ع)در اوج بي اعتنايي به اسلام و يادگاران پيامبر براي به دست گرفتن قدرت در مدينه رخ داد، داغي كه ساليان سال قلب هر مسلمان آزاده اي را مي رنجاند و سدي كه جلوي پيشرفت روان اسلام را در جهان را گرفت و دامن مسلمانان را گرفتار خود كرد.

قصه پايداري زهراي اطهر براي حفظ حضرت علي (ع) و امامت پس از رسول اكرم قصه پردردي است چنانكه به سقط فرزند درون آن حضرت و در نهايت شهادت وي منجر شد.

پس از قصه پايداري فاطمه(س) براي اينكه نگذارد حضرت علي وشوهرش را به بازداشت كه احتمال كشتن وي مي رفت ببرند، خليفه غاصب موضوع فدك را به ميان كشاند.

فدك دهكده اي بود كه يهود براي صلح به پيامبر داده بودند كه بر اساس قوانين آنچه به پيامبر داده مي شود مال اوست از اين رو رسول اكرم (ص) آن دهكده را كه داراي باغ و بستان بود به حضرت زهرا بخشيده بود چنانكه اگر خليفه قانوني بعد از پيامبر اميرالمومنين مي شد درآمد آن در بين فقرا و محرومان توزيع مي شد.

اين مسائل بايد به خوبي موشكافي شود تا بدون هيچ شبهه اي مورد دفاع قرار گيرد. ناديده گرفتن فدك تنها يك موضوع اقتصادي نبود بلكه زير سئوال بردن رسول اكرم (ص) و امامت بعد از آن بود.

بحث و استدالال، ارائه نطق آتشين در مسجد در حمايت از امامت حضرت علي و واقعه فدك و اختيار كردن سكوت راههاي ديگر مبارزه حضرت زهرا با ناديده گرفتن حق ولايت و امامت بود.

مبارزه زهراي مرضيه به سكوت وي ختم نشد. ايشان وصيت كرد كه پس از مگر وي را شبانه و پنهاني به خاك سپارند تا از اين طريق مظلوميت ائمه و خانواده عصمت و طهارت زنده در يادها و ذهن زنده بماند و نشانه اي براي پيروانش باشد.

گرچه دستگاه خلافت و ابوبكر در قبال مبارزات زهرا عليها سلام پايداري كرد و حاضر نشد فدك را به آن حضرت برگرداند اما حضرت زهرا به وسيله مبارزاتش ستمكاري دستگاه خلافت و حاكميت و حقانيت خودش را به اثبات رساند و فدك نقطه انفجاري شد براي دستگاه خلافت و در نهايت به خانواده حضرت زهرا (س) بازگردانده شد.

پس از آن در اثر همين مبارزات بود كه عمر با آن سياست خشني كه داشت ناچار شد يكي از موارد ادعاي فاطمه عليها السلام يعني صدقات مدينه را بعد از زهرا (س) به علي (ع)برگرداند.

آنچه در قضيه فدك قابل تامل است اين است كه نبايد فدك را موضوعي اقتصادي به شمار آورد فدك نقطه حسادت عليه خانواده ائمه است كه نگذاشت روند امامت و ولايت به درستي پيموده شود و پيشرفت اسلام در جهان آن طور حضرت زهرا مي خواست طي شود.

زهرا (س) در آخرين ساعات وداع به امير المومنين گفت: پسرعمو! در طول عمر هرگز به تو دروغ نگفتم و خيانت نكردم و هيچگاه با تو مخالفت ننمودم. امير المومنين در پاسخ فرمود: آري اي دختر پيامبر ! معاذالله كه تو خلافي را مرتكب شده باشي مرتبه خدا شناسي و نيكوكاري و تقوا و خداترسي تو بالاتراز آن است كه با من مخالفت كرده باشي مفارقت از تو بسيار برمن سخت است.

پس از آن علي (ع) شبانه فاطمه را غسل داد و كفن كرد و در نقطه اي كه خويشتن مي دانست به خاك سپرد تا به آخرين فرمان فاطمه جامه عمل پوشاند و مظلوميت ابدي ائمه اطهار را مهري رنگين تر بزند.

نوشتن از فاطمه و دريايي كه همواره مواج است در مقابل كلماتي كه از بزرگان جان گرفته است سياه مشق است با اين حال ارادتي كه به فاطمه (س) است انسان را وا مي دارد بنويسد تا آرامشي يابد در تسلاي رنجي كه مي كشد.
 شنبه 18 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 440]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن