واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: آيا آرزوي آمريكايي به حقيقت خواهد پيوست؟
افكارعمومي- بسياري از آمريكايي ها باراك اوباما نامزد انتخابات رياست جمهوري از حزب دموكرات را دگرگون كننده تاريخ و فردي مينامند كه توانسته "آرزوي آمريكايي" را به واقعيت نزديك كند.
اوباما بعد از 17 ماه مبارزه با رقيب خود هيلاري كلينتون پيروز شده و بعنوان نامزد انتخابات رياست جمهوري از سوي حزب دموكرات معرفي شد.
حال اوباما بايد با رقيب جديد و اصلي خود يعني جان مك كين نامزد حزب جمهوريخواه در انتخابات رياست جمهوري آمريكا مبارزه كند. تا انتخابات رياست جمهوري در آمريكا (4 نوامبر) چند ماه بيشتر باقي نمانده است.
ارتقا سناتور باراك اوباماي ناشناس و تيره پوست بر اساس ارزيابي ناظران، كل زيربناي سياسي آمريكا را تغيير داد. از جمله وي باعث توجه آمريكايي ها به نحوه تبليغات انتخاباتي و تحرك بي نظير ميان آنان شد. بسياري از آفروآمريكايي ها براي اولين بار قصد دارند كه پاي صندوق هاي راي بروند. و تلاش دارند كه به طور بنيادي در سياستي تغيير دهند كه طي هشت سال اخير توسط جرج بوش و حزب جمهوريخواه انحام شده است.
مك كين يادآور بوش است چرا كه دو از حزب جمهورخواه هستند و اين به معناي دفاع از جنگ در عراق است كه در ميان مردم آمريكا طرفداري ندارد. از سوي ديگرطرفداران مك كين مدت هاست و در هر فرصت مناسب اعلام مي كنند كه وي مانند بوش نيست و تغييرات در واشنگتن نيز از جمله برنامه هاي اوست. طرفداران مك كين با فاصله گيري از بوش معتقدند كه پيروزي نامزد آنها حتي با وجود 71 سال سن، تعيين شده است.
حال اگر باراك اوباماي 46 ساله پيروز شود، وي اولين تيره پوستي خواهد بود كه پست رياست جمهوري آمريكا را بعد از بيش از دويست سالي كه از تاسيس اين كشور مي گذرد، كسب خواهد كرد.
اگر چه در حال حاضر صحبت از آنست كه ميان دموكرات ها نفاق ايجاد شده اما در واقع اينطور نخواهد بود كه كسانيكه از هيلاري كلينتون حمايت كرده بودند، به اوباما راي ندهند. بعلاوه در مطبوعات آمريكا به طور گسترده اين مسئله بررسي مي شود كه امكان دارد همسر رييس جمهور اسبق آمريكا در تيم رياست جمهوري (اوباما) بعنوان معاون رييس جمهور قرار گيرد. در اين صورت انتظار مي رود كه مواضع اوباما در ماه نوامبر به مراتب مستحكم تر شود.
موفقيت دموكرات ها و مخصوصا باراك اوباما به نظر كارشناسان امورسياسي بيشتر به خاطر اينترنت است كه با كمك آن توانسته شد بودجه تبليغاتي هنگفتي جمع آوري شود. هم كلينتون و هم اوباما هر كدام بيش از 100 ميليون دلار براي تبليغات انتخاباتي هزينه كرده اند كه دو برابر بيش از بودجه دموكرات ها براي انتخابات قبلي بود.
آمريكايي هايي كه از مباحث ميان حزب دموكرات در مورد نامزدي رياست جمهوري خسته شده اند در انتظار تغييراتي مانند آنچه بعد از جنگ ويتنام رخ داده، هستند. در حال حاضر جنگ ديگري در عراق جريان دارد، جنگي ناموفق و اين به آندسته از مردمي كه بتوانند تغييراتي را صورت دهند امكان مي دهد كه بر مقامات آمريكايي تاثير گذراند. مسئله فقط در آنست كه اين كار را چگونه و به درستي مي توان انجام داد. دقيقا مك كين همين را مي گويد و مطمئن است كه پاسخ اين مسئله را مي داند اگر چه از حضور نظامي آمريكا در عراق حمايت مي كند. و اين درحاليست كه 72% از آمريكايي خواستار بازگشت نيروهاي نظامي از اين كشور هستند.
اوباما به سرعت چهره يك فرد فهميده را به خود مي گيرد كه سخنراني مستعد و نويسنده دو كتاب است و مي تواند متن تمامي سخنراني هاي خود را نگارش كند. وي مخاطبين زيادي را به طور خود جمع مي كند و توجه جوانان را نيز به خود جلب مي كند.
اما همانطوركه اغلب درانتخابات رخ مي دهد نكات مثبت همواره يار سياستمداران نيست. نتايج نظرسنجي هاي كنوني فعلا حرف خاصي براي گفتن ندارند چرا كه همانطور كه كارشناسان تاكيد دارند اين نظر سنجي ها فقط چند ساعت قبل از راي گيري اهميت خواهند داشت. روحيه راي دهندگان مانند آب و هوا متغير است.
مك كين و اوباما ازنظر نژادي، سني، ايدئولوژي وبيوگرافي دونفر كاملا مختلف هستند. اين اختلافات به اعتقاد ناظران، آمريكا را در برابر انتخابي سخت قرارداده است. و حل آن بر عهده آن دسته از راي دهندگاني است كه نه طرفدار ليبرال هاي راديكال و نه محافظه كاران افراطگرا هستند
ايوان زاخارچنكو -نووستي
تاريخ درج: 15 خرداد 1387 ساعت 21:54 تاريخ تاييد: 15 خرداد 1387 ساعت 21:58 تاريخ به روز رساني: 15 خرداد 1387 ساعت 21:58
چهارشنبه 15 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]