واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: انديشه و نظامهاي حاكم بر جهان بايد تغيير كند
رئيس جمهور اسلامي ايران با بيان اينكه "مشكلات امروز جهان ناشي از انديشه و مديريت ناسالم و ساز و كارهاي حاكم است"، گفت: اصلاح آن، مستلزم تغيير در انديشه و مديريت و نظام هاي حاكم بر جهان است.
به گزارش شبكه خبر به نقل از خبرنگار صداوسيما از رم، محمود احمدي نژاد در "اجلاس اضطراري سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد" (فائو) در مقر اين سازمان در رم ايتاليا افزود: در چنين شرايطي، ترويج انديشه ديني و انساني و ارزش هاي اخلاقي، با حاكميت مديران صالح و عدالت گستر، بيش از پيش ضرورت مي يابد.
رئيس جمهور با گراميداشت ياد و خاطره امام راحل گفت: امام خميني (ره)، راه آزاد، عزتمند، پاك و زيبازيستن و مسير برون رفت بشريت امروز از بن بست انديشه مادي و استيلاي خودخواهي، تبعيض و كينه ورزي را به سوي بيكران نور، مهرورزي، آزادگي و برادري گشود.
احمدي نژاد گفت: در حالي كه بيش از 25 درصد مردم فقير جهان بيش از 75 درصد درآمد خود را صرف مواد غذايي مي كنند، بي تعادلي در توليد و مصرف مواد غذايي تشديد مي شود.
رئيس جمهور تاكيد كرد: حدود نيمي از محصولات كشاورزي در ده كشور جهان توليد مي شود و سرانه مصرف در كشورهاي برخوردار، بيش از دو برابر و در كشورهاي فقير، بسيار كمتر از نصف ميانگين جهاني است كه خود، زمينه ساز بحران ها به شمار مي رود.
احمدي نژاد گفت: تسرّي نابساماني هاي امروز بازار به مواد غذايي به عنوان حياتي ترين نياز براي تداوم بقاي انسان، هشداردهنده است، زيرا در يك دوره كوتاه، قيمت برخي محصولات كشاورزي به بيش از دو برابر افزايش و به همين مقدار هم قدرت خريد فقرا كاهش يافته است.
رئيس جمهور افزود: بدون ترديد، ادامه اين وضع به گسترش فقر و مرگ و مير ناشي از آن و همچنين تحولات سريع اجتماعي و سياسي در بسياري از مناطق و بر هم خوردن موازنه هاي موجود جهاني منجر خواهد شد و چشم اندازي نيز براي برون رفت از آن وجود ندارد.
احمدي نژاد گفت: بررسي و شناخت دقيق علل بروز اين پديده، منطقي ترين راه براي دستيابي به راه حل هاي مناسب است.
رئيس جمهور اضافه كرد: عده اي، علت را در مسابقه بي فرجام براي افزايش رشد اقتصادي در بسياري از كشورها، افزايش قيمت مواد اوليه صنعتي، افزايش قيمت انرژي، استفاده از محصولات كشاورزي براي توليد سوخت، كاهش ارزش دلار و تورم جهاني، جستجو مي كنند و عده اي ديگر، تغييرات زيست محيطي و خشكسالي، افزايش مصرف، نامناسب بودن شيوه هاي كشاورزي و پائين بودن بازدهي توليد و ضعف كشاورزان را عامل اصلي مي دانند.
احمدي نژاد خاطرنشان كرد: با فرض درست بودن اين تلقي ها، پرسش اين است كه ريشه همين عوامل در جهان چيست؟ آيا چنين شرايطي، نتيجه مدل توسعه جاري در جهان و سازوكار بازار است يا اينكه عواملي خارج از آن، با دخالت ها يا اعمال سياست هايي، باعث اين وضعيت نگران كننده شده اند؟
رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه "هر دو عامل، موثر و مكمل يكديگرند"، گفت: اصولا نظام توسعه و سازوكار بازار، بدون كنترل قوي و تعيين كننده مسلط كه روابط را به صورت عادلانه در جهان تنظيم كند، اعتبار و دوام ندارد.
احمدي نژاد افزود: امروز از وجود چنين كنترل كننده اي بي بهره هستيم و مهم تر از آن، دخالت هاي سازمان يافته، هدفمند و البته مخرّب برخي قدرت هاي سياسي و اقتصادي، در موازنه هاي اقتصادي و بازار تاثيرگذار است.
رئيس جمهور در ادامه سخنان خود، كاهش ارزش برابري دلار و افزايش قيمت انرژي را كه از عوامل نابساماني هاي اخير معرفي مي شوند، دو روي يك سكه دانست و گفت: بخشي از كاهش ارزش دلار، انعكاسي و بخش ديگر، ارادي است.
احمدي نژاد تصريح كرد: امروز برنامه ريزان برخي قدرت هاي بزرگ، به ناچار براي كاهش تبعات عملكرد ديروز خود و از سوي ديگر، براي تحميل اراده خود بر بازار، اقدام به كاهش ارزش دلار مي كنند.
رئيس جمهور افزود: سال هاي طولاني تورم و مشكلات اقتصادي برخي از قدرت ها از طريق تزريق دلار بدون پشتوانه به اقتصاد جهاني به ديگر ملت ها تحميل شده است و امروز كه ظرفيت جذب اقتصاد جهاني كاهش يافته است و ديگران نيز وارد اين ميدان شده اند، اين آسيب ها به كانون اصلي توليد آن بازگشت كرده است.
احمدي نژاد گفت: براي تامين هزينه جنگ ها و اشغالگري ها، جبران مصارف سنگين و اسراف گونه و همچنين براي پركردن جيب سرمايه داري جهاني از جيب ملت ها، به طور گسترده اي دلار بدون پشتوانه تزريق شده است، به نحوي كه امروز انعكاس آن در كاهش روزافزون ارزش دلار به خوبي قابل مشاهده است؛ پديده اي كه همه روابط اقتصادي جهان را در معرض متلاشي شدن قرار داده است.
سه شنبه 14 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]