واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: عمرپروژه نيمهتمام تصفيه خانه فاضلاب بابل به ۱۳سال رسيده است
جمعي از مسوولان شهر بابل با انتقاد از بيتوجهي مديران شهري و استاني نسبت به تصفيهخانه فاضلاب اين شهر خواستار همكاري و مساعدت در رفع اين مشكل سيزده ساله شدند.
اين عده در گفت وگو باخبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه عمليات اجرايي اين تصفيه خانه ۱۳سال قبل آغاز شده است گفتند: نشت فضولات آب به خيابانها و رودخانههاي شهر مشكلات و نگرانيهاي بهداشتي و زيست محيطي را براي شهروندان به وجود آورده است.
رييس كميسيون فني و عمراني شوراي شهر بابل دراينباره گفت: عمليات اجرايي تصفيه خانه فاضلاب اين شهر ۱۳سال قبل آغاز شد ولي به دليل مشكلات پيش آمده به مدت دو سال است كه اجراي اين پروژه به طور كامل متوقف مانده است.
"سيفالله علي نيا" در گفت وگو با خبرنگار ايرنا به پيشرفت فيزيكي ۸۰ درصدي اين پروژه اشاره كرد و افزود: در زمان آغاز عمليات اجرايي اين پروژه، مخالفتهايي از سوي مدير مرغداري كه كارخانه آن در جنب اين پروژه يعني در محله "مقري كلا" واقع در انتهاي "اميرشهر" قرار داشت ، شد.
وي ادامه داد: اما مسوولان ذيربط با بيتوجهي به اين مساله اين پروژه را احداث كردند كه اقدامات قانوني مديرمرغداري ، سازمان آب وفاضلاب استان را محكوم و در نهايت اين پروژه را متوقف ساخت.
وي تصريح كرد: به نظر ميآيد شركت آب و فاضلاب به رغم تعهدي كه براي نصب انشعابات فاضلاب در سال ۱۳۸۶داده بود در اين زمينه نتوانست اقداماتي را انجام دهد.
وي يادآورشد: شهر بابل به واسطه بالا بودن آبهاي سطحي از مشكلات فاضلاب كماكان رنج ميبرد و تمام روخانههاي اين شهر آلوده است.
رييس كميسيون عمران شوراي شهربا بيان اينكه هيچ اراده جدي براي حل مشكل تصفيه خانه وجود ندارد افزود: شهروندان به رغم تحمل هزينههاي سنگين مالي، روحي و رواني و خسارتهاي زيادي كه به واسطه كنده كاري غيرفني كه ازسوي شركتهاي حفار به كوچه پس كوچههاي شهر وارد ميشود باز هم شاهد بيتوجهي مسوولان و عدم بهرهبرداري از سيستم فاضلاب بعد از ۱۳سال ميباشند.
"علي نيا" خاطرنشان كرد: طولاني شدن اين پروژه بهرهبرداري از پروژه را غيرممكن ميسازد و پيش بيني ميشود اگر همين روند ادامه پيدا كند تكميل تصفيه خانه ۳۰سال هم به طول بيانجامد.
رييس شوراي اميرشهر نيز در گفت وگو با خبرنگار ايرنا گفت: چون آبهاي سطحي شهرستان بابل بالا است تمام آبهاي آن غيرقابل شرب و آلوده است ونسبت به شهرهاي ديگر به لحاظ هزينه ساخت و ساز و دفع فاضلاب بخصوص براي آپارتمانها مشكلاتي را به وجود آورده است.
"احسان شجاعيان" افزود: مشكل فاضلاب در قسمت شرق اميرشهر به دليل احداث كمربندي و عدم خروج آب بيشتر نمود دارد.
وي اظهار داشت: فاضلاب اميرشهر از طريق اگويي كه درسال ۱۳۶۲احداث شده به داخل رودخانه بابلرود هدايت ميشود.
همچنين شهردار بابل در گفت وگو با خبرنگار ايرنا گفت: متاسفانه مديريت واحدي شبكه جمعآوري، انتقال فاضلاب و تصفيهخانه را در شهر پيگيري نميكند و پيگيري اجرايي اين موضوع به طوركامل با سازمان آب و فاضلاب استان است.
"حميد سفيدگر" افزود: اخيرا روند اجرايي و پيشرفت فيزيكي شبكه اصلي و فرعي اين پروژه با توجه به اعتبار بانك جهاني روند خوبي داشت.
وي بيان داشت: فارغ از طولاني شدن و تاخير در روند اجرايي ، اين پروژه دچار مشكل حقوقي شده است.
"سفيدگر" در پاسخ به اين سوال كه در شرايط فعلي كه شهر فاقد سيستم فاضلاب شهري ميباشد چه روشي را براي حل معضل فاضلاب پيشنهاد ميكنيد؟ گفت:
اجباري كردن استفاده از سيستمهاي تصفيهخانه بيهوازي كه در اصطلاح "سپتينگ تانگ" گفته ميشود و نصب آن در داخل فاضلاب خانگي براي مقطع زماني خاصي ميتواند كمك موثري باشد.
وي تصريح كرد: اما همچنان معتقديم كه راه حل برون رفت از مشكل فاضلاب ، اجراي هر چه سريعتر اين سيستم فاضلاب شهري است كه اميد ميرود اين مساله با توجه به مشكلات دفع فاضلاب در شهر با توافق مسوولان شهري و مدير مرغداري كه در جنب اين تصفيهخانه فعاليت ميكند حل شود.
همچنين فرماندار بابل به خبرنگار ايرنا گفت: مذاكراتي با مدير مرغداري انجام شد و به اين توافق رسيديم كه زميني در جاي ديگر طبق نظر كارشناسان قيمتگذاري و به ايشان واگذار شود.
"مهدي نوري" افزود: فاز اول اين پروژه سه ماه بعد از تهيه زمين براي مدير مرغداري با تحت پوشش قرار دادن حدود يكصد هزار نفر به بهرهبرداري ميرسد.
مدير مرغداري نيز در گفت وگو با خبرنگارايرناگفت: باتوجه به اينكه در زمان خريد زمين تصفيه خانه، تذكر لازم به مسوولان ذيربط داده شد اما آنها با بيتوجهي از كنار اين مساله عبور كردند.
"الهي" كه خود بنيانگذار صنعت طيور در استان مازندران است عنوان كرد:
با توجه به شكايتي كه از سازمان آب و فاضلاب كردم دادگاه تجديد نظر اين سازمان را محكوم كرد و دستور توقف اين پروژه را اعلام نمود.
وي در خاتمه با ابراز گلايه از مسوولان اظهار داشت: اين موضوع سالهااست كه براي خانوادهام مشكلات روحي به وجود آورده است و در حال حاضر مسوولان قصد خريد زمين مرا دارند و چون سالها است كه من دراين مكان فعاليت ميكنم اگر ميلياردها تومان دولت براي خريد زمين هزينه كند باز هم حاضر به فروش آن نيستم.
شهر بابل واميرشهر ۲۸۰هزارنفر جمعيت دارد. ك/۴
دوشنبه 13 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]