واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: حميدرضا ترقي: بهترين مكان براي تبيين انديشههاي امام، مجلس خبرگان است
گروه سياسي: معاونت بينالملل حزب موتلفه اسلامي بيان داشت: بهترين مكان براي تبيين انديشههاي امام، مجلس خبرگان است كه علما و مجتهدين اين مجلس، قدرت استنباط مسائل شرعي را دارا هستند.
حميدرضا ترقي معاونت بينالملل حزب موتلفه اسلامي در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، درباره مطرحشدن بحث نقد انديشههاي امام(ره) در جامعه گفت: اجتهاد در نظريههاي امام در واقع به نقش ولايت فقيه در جامعه اسلامي بر ميگردد. خط و راه امام متناسب با شرايط زمان و مكان ميتواند تفسير شود.
وي به فرازهايي از قانون اساسي اشاره كرد كه در آن از فقه پويا در شيعه و اجتهاد مستمر علما در انديشه اسلامي ياد شده و افزود: در قانون اساسي در اصل دوم آمده است «نظام جمهوري اسلامي بر اجتهاد مستمر فقهاي جامعالشرايط بر اساس كتاب و سنت معصومين بنا شده است» و اين تأكيد قانون اساسي نشان از جايگاه فقه شيعي دارد.
ترقي در ادامه تنها حكمي كه ميتواند حكومتي و مبتني بر اجتهاد مستمر باشد حكم وليفقيه خواند و خاطرنشان كرد: متناسب با زمان نظريات و ديدگاههاي امام بايد تبيين و در جامعه اسلامي عملياتي شود و اين خود مصداق يك اجتهاد پويا است.
وي نقد را نقطه مقابل اجتهاد دانست و توضيح داد: نقد معمولا همراه با ايراد گرفتن است و حتي اگر نقدي بخواهد بصورت علمي انجام شود؛ چون در زمان خود واقع نشده و عملكرد امام به عنوان يك مشي حكومتي طي شده است اين گونه نقد موجب تضعيف پايههاي انقلاب و خط امام ميشود.
اين فعال سياسي در ادامه بيان داشت: چنين نقدي در مجامع عمومي قابل طرح و بحث نيست و در مجامع كارشناسي، اگر با اين نيت باشد كه راه جديدي بر اساس نظريه امام پيدا شود قابل بحث است كه بهترين مكان براي طرح آن مجلس خبرگان است كه علما و مجتهدين اين مجلس، قدرت استنباط مسائل شرعي را دارا هستند.
وي به عواقب نقد آراء امام در افكار عمومي پرداخت و بيان داشت: عوام جامعه به علت عدم اطلاع از مسائل شرعي و عدم استنباط مسائل فقهي نميتوانند اين مسائل را تجزيه كنند و دچار تضاد ميشوند و چنين نقدي تبديل به نقد سياسي و غير كارشناسي ميشود.
ترقي ديدگاههاي امام در سياست خارجي را روشن و شفاف خواند و گفت: امام بر يك سري اصول اساسي اصرار داشت كه محكمات انديشه ايشان است از جمله استكبارستيزي و تأكيد ايشان بر حمايت از ملت فلسطين كه مقولات مهمي براي امام بودند.
وي در پايان اظهار داشت: حمايت از مسلمانان و احقاق حقوق مستضعفين جهان از محكمات سياست خارجي امام بود و خوشبختانه اين اصول در اين سه دهه و بخصوص پس از رحلت امام در رأس سياست خارجي نظام قرار دارد.
دوشنبه 13 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 253]