واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: گزارش البرادعي هيچ نكته منفي نداشت
سخنگوي وزارت امور خارجه تاكيد كرد:معتقديم اگر فشارهاي مستمر چند كشور شناخته شده بر اين گزارش وجود نداشت مدير كل آژانس مي توانست گزارش بهتري را ارائه كند كه هيچ روزنه اي جهت سوء استفاده سياسي برخي كشورها نداشته باشد.
به گزارش سرويس سياسي برنا، سيد محمدعلي حسيني سخنگوي وزارت خارجه درنشست هفتگي خود با خبرنگاران با تسليت نوزدهمين سالگرد ارتحال ملكوتي امام خميني (ره) بنيانگذار جمهوري اسلامي و همچنين سالروز قيام 15 خرداد، افتتاح هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي را تبريك گفت و ابراز اميدواري كرد كه اين مجلس سرآغاز تحولات و موفقيتهاي جديدي باشد.
وي درباره گزارش اخير البرادعي در خصوص فعاليت هاي هسته اي ايران، اظهار داشت: اين گزارش عليرغم برخي موارد كه نشان مي دهد تحت فشار سياسي برخي كشورهاي بهانه جو و نا آرام تنظيم و درباره آن نيز ابراز تاسف شده ، هيچ نكته منفي مستندي كه بتواند مطلبي را عليه فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران اثبات كند، ندارد.
حسيني با اشاره به پاسخگويي ايران به تمام سئوالات آژانس درباره فعاليت هاي هسته اي در چارچوب طرح موسوم به مداليته، افزود: بر اساس مداليته ايران موضوعات باقيمانده با آژانس را پاسخ داد و اين نهاد بين المللي نيز در نهايت به صورت رسمي و كتبي به ما اعلام كرد كه يافته هايش با پاسخ هاي تهران مطابقت داشته و لذا پس از اين تعامل موضوع هسته اي ايران روال كاملا عادي خود را بازيافته است.
حسيني با بيان اينكه ايران بيش از آنچه در گزارش اخير البرادعي منعكس شده از آژانس بين المللي انرژي اتمي توقع داشته است، ادامه داد: معتقديم اگر فشارهاي مستمر چند كشور شناخته شده بر اين گزارش وجود نداشت مدير كل آژانس مي توانست گزارش بهتري را ارائه كند كه هيچ روزنه اي جهت سوء استفاده سياسي برخي كشورها نداشته باشد.
سخنگوي وزارت خارجه روند سوء استفاده چند كشور غربي از مجامع بين المللي را مورد اشاره قرار داد و گفت: مدتهاست كه برخي از اين كشورها اعتبار و حيثيت آژانس بين المللي انرژي اتمي را هدف قرار داده و در اين ميان آنچه مي تواند اعتبار اين نهاد بين المللي را حفظ نمايد عزم جدي مسئولان آن خواهد بود.
وي همچنين گفت: توجه كرد كه روند همكاري هاي ايران و آژانس در چارچوب ان پي تي و مقررات آن نهاد بين المللي بايد به نحوي ادامه يابد كه آن گونه كه دكتر لاريجاني اشاره كردند مجلس و جمهوري اسلامي ايران مجبور به تجديد نظر در روند جاري اين همكاري ها و اعمال محدوديت و تصميمات جديد در اين خصوص نشوند.
حسيني با اشاره مستقيم به بخش هاي مثبت گزارش البرادعي افزود: اين گزارش تاييد مي كند كه تمام مواد هسته اي در كارخانه غني سازي سوخت نطنز و آبشارهاي نصب شده در آن تحت نظارت و كنترل كامل آژانس قرار داشته است.
سخنگوي وزارت خارجه ادامه داد: از سوي ديگر در اين گزارش اعلام شده كه از ماه مارس سال 2007 تا كنون 14 مورد بازرسي سرزده از تاسيسات هسته اي ايران انجام شده و علاوه بر آن تاكيد شده كه آژانس هيچ گونه فعاليت مرتبط با بازفرآوري در ايران مشاهده نكرده و خلاف اين موضع آژانس همانگونه كه شاهد بوده ايد اين مسئله در قطعنامه هاي غير حقوقي شوراي امنيت مورد اشاره قرار گرفته و اين مسئله نشان مي دهد كه اين قطعنامه ها عنايتي به موضوعات فني نداشته و صرفا با اهداف مغرضانه صادر شده اند.
وي ادامه داد: از سوي ديگر و بر اساس اين گزارش تمام UF6 توليد شده در تاسيسات اصفهان تحت نظارت و مهر و موم آژانس قرار داشته و ايران نيز اطلاعات لازم در اين خصوص را به اين نهاد بين المللي ارائه كرده و علاوه بر اين از توانايي آژانس براي ارائه تضمين در اين خصوص سخن گفته شده است.
حسيني گفت: گزارش اخير مدير كل آژانس درباره سوخت نيروگاه بوشهر تاكيد مي كند كه اين محموله از ماه فوريه سال 2008 تحت مهر و موم او قرار داشته است. نكته ديگري كه بر اساس اين گزارش قابل توجه است اينكه آژانس هيچ گونه اطلاعاتي در مورد طراحي واقعي يا توليد قطعات سلاح هاي هسته اي توسط ايران به دست نياورده و علاوه بر آن مجددا تاييد كرده كه هيچ گونه فعاليت هسته اي در سايت هاي نظامي كلاهدوز و پارچين را رد يابي نكرده است.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي با اشاره به تاكيد ديده بان هسته اي سازمان ملل براي دوازدهمين بار برعدم هر گونه انحراف فعاليت هاي هسته اي كشورمان، اظهار داشت: درهمين چارچوب آژانس اعلام كرده كه هيچ موردي از استفاده از مواد هسته اي در ارتباط با مطالعات ادعايي را از سوي ايران كشف نكرده است.
وي در خصوص توصيه هايي كه در بخش پاياني گزارش البرادعي مطرح شده نيز تصريح كرد: اشاره به عدم تعليق كه ما آن را درخواستي فراقانوني و غير حقوقي مي دانيم از جمله اين موارد بوده كه تهران نيز آن را تاييد مي كند و ما تاكيد داريم كه غني سازي جزء حقوق تمام اعضاي ان پي تي بوده و مطالبه براي توقف يا صرفنظر از اين حق قانوني برخلاف منشور ملل متحد بوده و هيچ قانوني آن را تاييد نمي كند.
حسيني افزود: درباره آنچه در اين گزارش در خصوص اجراي پروتكل الحاقي مطرح شده نيز بايد گفت كه ما پيش از اين تاكيد كرده ايم كه پروتكل قبلا به صورت داوطلبانه و قريب به نزديك 5/2 سال از سوي ايران اجرا شد كه آمريكا و برخي كشورهاي همپيمان او در برابر اين اقدام اعتماد ساز و نمايانگر حسن نيت تهران موضوع هسته اي ما را به شوراي امنيت ارجاع دادند و در حال حاضر نيز 120 كشور پروتكل الحاقي را اجرا نمي كند و لذا آژانس در اين رابطه نبايد استثنايي براي كشوري خاص قائل شود ضمن آنكه در اين خصوص مصوبه مجلس شوراي اسلامي مبني بر توقف همكاري هاي داوطلبانه با آژانس در پي بد عهدي برخي كشورها نيز وجود دارد.
وي در ادامه بازگذاشتن موضوع سند اورانيوم فلزي را از جمله نكات منفي گزارش البرادعي دانست و تاكيد كرد: اين موضوع در چارچوب مداليته حل و فصل شده و آژانس رسما و كتبا مختومه شدن آن را اعلام كرده است و در اين خصوص آژانس به تعهدات خود عمل نكرده چرا كه نبايد با طرح مسائل پايان يافته فرصت را براي برخي كشورهاي بهانه جو ناآرام فراهم آورد.
سخنگوي وزارت خارجه در زمينه طرح مسائل مربوط به مطالعات ادعايي دراين گزارش گفت: ايران ازبررسي طرح مطالعات ادعايي در فوريه 2008 خودداري كرد چرا كه بر اساس مداليته تمام مسائل شش گانه مورد نظر آژانس را حل و فصل كرده بود.
حسيني با اشاره به ادعاي آژانس در خصوص فشار شديد برخي كشورها با اهرم مطالعات ادعايي در خصوص فعاليت هاي هسته اي ايران، گفت: درآن مقطع جمهوري اسلامي ايران براي كمك به آژانس و خارج كردن آن ازفشارها چند كشورخاص توضيحاتي را درباره اسناد اضافي به اين نهاد بين المللي ارائه كرد كه آژانس در حال حاضر مشغول ارزيابي آن بوده و البرادعي نيز در گزارش اخير خود اين مسئله را مورد اشاره قرار داده است.
وي همكاري ايران با آژانس در خصوص مطالعات ادعايي را نتيجه اطمينان تهران به رفتار و عملكردش در زمينه فعاليت هاي هسته اي دانست و يادآور شد درعين حال معتقديم هدف اصلي ازتمام آنچه تحت عنوان مطالعات ادعايي مطرح شده فشار بر آژانس بوده و تهران بر عدم انحراف فعاليت هاي هسته اي خود تاكيد داشته و دارد.
سخنگوي وزارت خارجه با بيان اينكه سئوالات بزرگي در خصوص مطالعات ادعايي از جمله علت عدم تحويل اسناد آن به ايران و اينكه چه كساني درامور فني آژانس دخالت مي كنند وجود دارد، اظهار داشت: مجموع اين نكات و مواضع آژانس در اين خصوص نشان مي دهد كه فعاليت هاي ما كاملا مسالمت آميز بوده و اين مطالب هيچ گونه اصالتي نداشته و كاملا بي پايه و اساس است.
حسيني همچنين با اشاره به ارائه بسته پيشنهادي ايران براي مديريت مهمترين چالش هاي بين المللي، گفت: اين بسته فرصت و زمينه بسيار مناسبي را براي تصميم و حركت دسته جمعي پيرامون مهمترين محورهاي مورد توجه جامعه بين الملل ايجاد كرده و بر اساس آن مي توان مهمترين مسائل مربوط به اين موضوع در پرتو مذاكرات راحل و فصل كرد.
وي همكاري هاي كلان هسته اي و حل مهمترين مسائل بين المللي را دو محور عمده اين بسته دانست و تاكيد كرد: اين بسته حقوق ملت ها را محترم شمرده و مباني آن نيز كاملا متقن است و مي توان درباره آن به مذاكره و گفتگو پرداخت.
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]