واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: كارخانجات داروپخش1150 ريال سود داد
داروپخش به روايت مديرعاملدكتر ناصر نقدي، مديرعامل شركت كارخانجات داروپخش در اين جلسه عنوان كرد: توليد محصولات دارويي بر اساس مقدار همگن شده در سال 1386 معادل 8/9ميليارد عدد قرص بوده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 3/5درصد رشد داشته است.
وي در خصوص وضعيت فروش اين شركت در سال 86 گفت: فروش انواع محصولات دارويي بيش از 787ميليارد ريال بود كه نسبت به سال قبل معادل 5/8درصد افزايش داشته است، از كل مبلغ فروش مبلغ 8/19ميليارد ريال فروش صادراتي است.
وي تاكيد كرد: شركت در آمارنامه يازده ماهه سال 86 رتبه اول فروش را در بين شركتهاي توليدكننده داخل كسب كرده است. دكتر نقدي در ادامه جلسه به رشد 7/2درصدي سود خالص سال مالي 86 اشاره كرد و گفت: سود خالص سال مالي مورد گزارش 4/130ميليارد ريال بود. همچنين سود ناخالص شركت در سال 86 نسبت به سال قبل 7/8درصد افزايش نشان ميدهد.
دكتر نقدي ساير اقدامات و فعاليتهاي مهم انجام شده در سال 1386 را شامل توليد انبوه 19 قلم محصول جديد و ساخت آزمايشي 6 قلم محصول ديگر، استمرار عمليات انعقاد قرارداد با شركتهاي تحقيقاتي و علمي به منظور گسترش فعاليتهاي توسعه محصول و تهيه فرمولاسيون محصولات جديد، شناسايي نيازها و اقدام به خريد ماشينآلات و تجهيزات توليدي و پشتيباني توليد از قبيل دستگاه Double Ro، دستگاه uv، پالت تراك برقي و ليفتراك، وسايل و تجهيزات برقي پست برق، پانچ و ماتريسهاي دستگاههاي مختلف پرس قرص، فيدر دستگاه بليسترينگ CAM و انواع وسايل و تجهيزات آزمايشگاهي به منظور ارتقاي توان توليدي، اقدامات مهم و زيربنايي در بخشهاي مختلف توليدي از قبيل بازسازي بخش كپسولسازي، بازسازي نسبي بخش ساخت جامدات، بازسازي بخش فارماكولوژي قديم همچنين به رغم وجود مشكلات و موانع تهيه مواد اوليه مورد نياز از طريق گشايش اعتبارات اسنادي به دليل محدوديتهاي ناشي از مراودات بينالمللي بين بانكي، شركت توانسته است بخش قابل توجهي از مواد مورد نياز خود را از طريق تامين ارز و حواله نقدي در وجه فروشندگان خارجي تهيه كند، دريافت مبلغ 1017ميليارد ريال انواع تسهيلات ريالي و ارزي با توجه به افزايش حجم عمليات شركت و به منظور بازپرداخت تعهدات جاري، كاهش ضايعات در زمينه مواد اوليه و بستهبندي و محصول و استفاده بهينه از ظرفيت توليدي از طريق ارتقاي سطح كيفي حركت مواد و پرسنل توليد و گسترش فعاليتهاي صادراتي به منظور ايجاد بازارهاي جديد و افزايش سهم بازارهاي فعلي عنوان كرد.
تاريخچه
شركت كارخانجات داروپخش (سهامي عام) در تاريخ 24/1/1377 تحت شماره 139281 اداره ثبت شركتها و موسسات غيرتجاري تهران، با سرمايه پانصد ميليون ريال به مدت نامحدود توسط شركت داروپخش (سهامي عام) تاسيس گرديد. سرمايه شركت در تاريخ 30/8/78 به مبلغ چهل ميليارد ريال و در تاريخ 11/11/79 به مبلغ يكصد ميليارد ريال افزايش يافته است. همچنين در تاريخ 27/6/79 شركت از سهامي خاص به سهامي عام تبديل و متعاقبا در تاريخ 17/7/81 در بورس اوراق بهادار تهران نيز پذيرفته شده است.
موضوع فعاليت شركت
توليد، تهيه و واردات داروهاي انساني، دامي، شيرخشك، غذاي كودك، مواد غذايي، لوازم درماني، آرايشي، بهداشتي، آزمايشگاهي و توزيع و فروش آنها در سراسر كشور و صدور آن به خارج از كشور، همچنين خريد و فروش مواد اوليه و بستهبندي، ماشينآلات، قطعات و ساير ملزومات، تاسيس، ايجاد و بهرهبرداري از كارخانههاي توليدي و صنعتي و فروش آنها و مشاركت، سرمايهگذاري، خريد و فروش سهام شركتها و اقدام به فعاليتهاي تحقيقاتي علمي و عملي مربوط به تبادل اطلاعات، دانش فني و تكنولوژي از طريق تهيه و تدارك آنها از شركتهاي داخلي يا خارجي و هرگونه عمليات تجاري و غيرتجاري مجاز كه مرتبط با موارد فوق بهطور مستقيم يا غيرمستقيم باشد. همچنين پروانه بهرهبرداري به شماره 60668/425506 صادره از وزارت صنايع طي مجوز شماره 60668/4212228 اداره كل صنايع غذايي و دارويي به نام شركت كارخانجات داروپخش(سهامي عام) انتقال يافته است.
توليد
توليد همگن شده انواع محصولات شركت در سال مالي مورد گزارش برمبناي قرص متيل دوپا بالغبر 8/9ميليارد عدد قرص گرديد كه اين رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل معادل 3/5 درصد رشد داشته است، در اين راستا انواع سرم، آمپولهاي حجيم، شربت و قطره چشمي از موارد قابل توجه در افزايش توليد گروههاي دارويي ميباشند.
در سال مورد گزارش علاوه بر افزايش ظرفيت توليد محصولات موجود از طريق اصلاح و بازنگري خطوط توليد، افزايش شيفتهاي كاري و استفاده بهينه از ماشينآلات و نيروي انساني، تعداد 19 قلم محصول جديد نيز به توليد انبوه رسيد. ضمن اينكه فعاليتهاي مستمر در خصوص تهيه و تنظيم، ارايه DMF و اخذ پروانه محصولات نيز با دقت و سرعت بيشتري انجام يافت برهمين اساس تعداد 48 پرونده درمراحل مختلف فرمولاسيون تا صدور پروانه قرار دارند.
مديريت شركت بر توليد محصولات با كيفيت بالا، مطابق با استانداردهاي جهاني و قابل رقابت با نمونههاي خارجي تاكيد دارد، لذا در سال مورد گزارش نسبت به اصلاح و به روزآوري فرمولاسيون برخي داروها اقدام و همچنين با گسترش و الحاق خطوط توليد پيشرفته از جنبههاي كيفي و كمي و بالانس نمودن ظرفيتها، درنظر دارد سهم توليدات خود را در آينده افزايش داده و جايگاه خود را در بازار به نحو چشمگيري ارتقا بخشد.
شركت با توليد اشكال مختلف دارويي (حدود 190 قلم) از نظر تعداد و تنوع توليد مقام اول را در بين توليدكنندگان داخلي داراست. هياتمديره در راستاي حفظ موقعيت برجسته شركت قصد دارد در رشد و توسعه كمي و كيفي محصولات گامهاي موثري بردارد.
فروش
باتوجه به رقابتي شدن بازار دارو در كشور، مديريت شركت تلاش دارد كه با افزايش فروش به قيمت عادلانه، رضايت مشتريان را با ارائه محصولات با كيفيت بالا جلب كند. لذا باتوجه به تنوع توليدات دارويي درصدد حفظ موقعيت خود در بازار و بالا بردن سهم قابل توجهي از فروش در بازارهاي داخلي و خارجي است. در اين ارتباط كل فروش شركت در سال مالي 1386 بالغ بر 4/787 ميليارد ريال گرديد كه نسبت به سال قبل 5/8 درصد افزايش نشان ميدهد.
فروش شركت در داخل توسط شركتهاي توزيع داروپخش و پخش هجرت و در خارج نيز به كشورهاي افغانستان، اردن، سودان، عراق، سوريه، يمن، آذربايجان، مالي، ازبكستان، تاجيكستان، سومالي، مالزي، اوگاندا و امارات صورت پذيرفته است و اميد است درآينده سهم بيشتري از فروش محصولات را در بازارهاي جهاني كسب كنيم. در راستاي اهداف فوق شركت نسبت به تهيه بروشورهاي علمي، تجاري و تبليغاتي و همايشها و سمينارهاي آموزشي و پژوهشي و نيز حضور در نمايشگاههاي متعدد و اعزام كارشناسان به كشورهاي موردنظر و انتخاب نماينده محلي اقدام كرده است.(جدول شماره1)
نرخهاي فروش داخلي توسط وزارت بهداشت و درمان و سازمان حمايت از مصرفكنندگان و نرخهاي صادراتي توسط مديريت و باتوافق خريدار تعيين ميگردد.طي سال مالي مورد گزارش من اخذ افزايش قيمت براي تعداد 79 قلم از انواع محصولات توليدي شركت، براي 28 قلم محصول توليدي نيز، قيمت جديد اخذ شده است.
سودآوري
از اهداف مهم هر واحد اقتصادي و تجاري كسب سود است. در اين راستا سود و زيان محصولات توليد شده از اهميت خاصي برخوردار است و تجزيه و تحليل آن به عنوان يكي از ابزارهاي مهم مديريتي در جهت كاهش بهاي تمام شده محصولات و كنترل هزينهها ضرورت دارد.
سود ناخالص سال 1386 به مبلغ 9/281ميليارد ريال بود كه نسبت به سال قبل 7/8درصد افزايش داشته و سود خالص به مبلغ 4/130ميليارد ريال بود كه نسبت به سال قبل 7/2درصد رشد داشته است.شركت قصد دارد در سال آينده با عرضه محصولات جديد و افزايش كيفيت و كاهش هزينهها و استفاده بهينه از ظرفيت بالقوه، سودآوري بيشتري كسب كند.
بودجه و پيشبيني وضعيت آتي
به منظور كنترل و تجزيه و تحليل عوامل موثر در هر واحد اقتصادي، بودجه به عنوان يك ابزار اساسي مورد استفاده قرار ميگيرد. به عبارت ديگر بودجه عبارت است از مقايسه بين نتايج واقعي و پيشبيني كه علل انحراف و اختلاف ايجاد شده، قابل بحث و تجزيه و تحليل است. خلاصه بودجه سال 1387 و مقايسه آن با عملكرد سال 1386 به شرح جدول (2)ذيل ارائه ميشود.
اهداف و برنامههاي پيشبيني شده براي سال 1387
- برنامهريزي دقيق براي اجراي بودجه مصوب سال 1387 و دستيابي به توليد و فروش حدود 850 ميليارد ريال انواع محصولات توليدي شركت از طريق بررسي و انتخاب تركيب بهينه توليد و فروش، با درنظر گرفتن نياز واقعي بازار، منطقي نمودن ميزان موجودي نزد شركتهاي توزيع و انتخاب محصولات با حاشيه سود بالا.
- اصلاح ساختار مالي شركت به دليل مشكلات نقدينگي از طريق اجراي صد در صدي افزايش سرمايه پيشنهادي.
- پيگيري و انجام اقدامات لازم درخصوص 52 مورد از پروژههاي محصولات جديد كه DMF آنها به اداره دارو ارسال شده است در راستاي دستيابي به توليد انبوه اين محصولات و بررسي و تكميل مطالعات مربوط به فرمولاسيون و ساخت پرونده محصولات باقيمانده از سال 1386.
- توليد انبوه حداقل 20 محصول جديد و عرضه آن به بازار دارو.
- ادامه فعاليتهاي مربوط به ارتقاي GMP در بخشهاي مختلف توليدي.
- استفاده از ظرفيت كامل خطوط در بخشهاي مختلف توليدي با برنامهريزي دقيق توليد.
- پيگيري و اقدامات لازم براي تكميل و اتمام پروژه بيوتكنولوژي با درنظر گرفتن محدوديتهاي مربوط به تامين باقيمانده تجهيزات و ماشينآلات مورد نياز پروژه و اقدام به تغيير كاربري پروژه مزبور در صورت عدم امكان تهيه ماشينآلات و تجهيزات اشاره شده با رعايت صرفه و صلاح شركت.
- توسعه (GLP Good Laboratory Practice) در مجموعه آزمايشگاههاي كنترل كيفيت.
- حفظ و افزايش توان توليدي شركت از طريق خريد و نصب دستگاهها و ماشينآلات مورد نياز توليدي و پشتيباني با توجه به قدمت و مستهلك شدن آنها.
- ادامه برنامههاي تدوين شده جهت ارتقاي بهرهوري كاركنان از طريق برگزاري دورههاي مختلف آموزشي، متناسبسازي نيروي انساني به لحاظ تخصص، ميزان تحصيلات، متوسط سن و نوع ارتباط استخدامي با شركت و تلاش در جهت بهينهسازي نسبت تركيب نيروهاي پشتيباني به توليد.
محصولات جديد شركت به 19 قلم رسيد
مجمع عمومي عادي سالانه شركت كارخانجات داروپخش با حضور 94درصد سهامداران در محل اين شركت برگزار شد. در جلسه ياد شده كه رياست آن بر عهده دكتر شيباني بود، مديرعامل شركت گزارش هياتمديره براي سال مالي منتهي به پايان اسفند ماه 86 را به استماع سهامداران شركت رساند. در اين گزارش دكتر ناصر نقدي به افزايش ظرفيت توليد محصولات علاوه بر محصولات موجود از طريق اصلاح و بازنگري خطوط توليد، افزايش شيفتهاي كاري و استفاده بهينه از ماشينآلات و نيروي انساني، رسيدن تعداد 19 قلم محصول جديد نيز به توليد انبوه، اشاره كرد و گفت: فعاليتهاي مستمر در خصوص تهيه و تنظيم ارائه DMF و اخذ پروانه محصولات نيز با دقت و سرعت بيشتري در سال گذشته انجام يافت. بر همين اساس تعداد 48 پرونده در مراحل مختلف فرمولاسيون تا صدور پروانه قرار دارند. آقايان خليلي و افخمي بر جلسه مجمع كارخانههاي داروپخش نظارت كردند. بعد از قرائت گزارش حسابرس، صورتهاي مالي و ترازنامه 86 اين شركت، مبلغ يك هزار و 150 ريال سود به ازاي هر سهم كارخانجات داروپخش مورد تصويب اعضاي جلسه قرار گرفت. از ديگر دستورات اين جلسه انتخاب اعضاي هياتمديره بود كه نمايندگان شركتهاي داروپخش، دارويي تامين، توزيع داروپخش، بازرگاني داروپخش و «تماد» از اعضاي اين هياتمديره اعلام شدند.
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 423]