واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: غلامحسين الهام، سخنگوي دولت تشريح كردبرنامههاي ارزانسازي مسكن
آمادهسازي 30 كارخانه توليد مسكن پيش ساخته براي كاهش هزينه و افزايش سرعت توليد مسكن.
تصميمات دولت براي انضباط بخشي به بازار مسكن
سخنگوي دولت: از آذر ماه قيمتهاي واقعي مسكن درج ميشود
زهرا واعظ- سخنگوي دولت در نشست هفتگي خود با خبرنگاران ضمن تشريح تصميمات مهم دولت براي ساماندهي بازار مسكن، از اتخاذ سياستهايي شامل حمايت از توليد مسكن و انضباط بخشي به بازار معاملات مسكن خبر داد.
غلامحسين الهام در پاسخ به خبرنگار دنياي اقتصاد كه اين تصميمات را بخشي از برنامههاي رييسجمهوري براي ساماندهي بازار مسكن عنوان كرده بود، گفت: در امر ساماندهي بازار مسكن مقررات مربوط بازنگري شده و بر اساس حمايت از توليد ارزان قيمت مسكن اصلاح خواهد شد. ضمن آنكه اين تصميمات بخشي از برنامه رييسجمهور براي بازار مسكن است كه مابقي آن بعدها و به تدريج طي هفتههاي آينده اعلام خواهد شد.
اصلاح ضوابط و مقررات شهرسازي، حذف قيمت زمين از هزينههاي ساخت و فروش مسكن، توليد مسكن با قطعات پيش ساخته، حمايت از انبوهسازان و سرمايهگذاران خارجي، ايجاد بانك اطلاعاتي زمين و مسكن و نيز دريافت ماليات از معاملهگران بازار مسكن از جمله مهمترين تصميمهاي دولت براي حوزه مسكن بود كه ديروز غلامحسين الهام به تشريح آنها پرداخت.
چندي پيش رييسجمهور با اعلام اينكه خود تصميم گرفته است كه مستقيما وارد بخش مسكن شود و بر كار مسكن نظارت كند، از ارائه سياستهاي خوبي در بخش مسكن خبر داده و وعده داده بود كه به زودي اين تصميمات را اعلام خواهد كرد.
سخنگوي دولت در نشست هفتگي خود با خبرنگاران، تصميمات مهم دولت براي ساماندهي بازار مسكن را تشريح كرد. وي مسكن را نياز اصلي اقشار مختلف جامعه دانست و اظهار كرد: در توليد مسكن با عقب ماندگي 10 تا 15 ساله روبهرو هستيم و اين در حالي است كه توليد مسكن متناسب با نياز واقعي و موجود جامعه نيست.
الهام تصريح كرد: دولت ساماندهي بازار مسكن را در دستور كار قرار داده و در پي حمايت از توليد مسكن و انضباط بخشي به بازار معاملات مسكن است.
به گفته وي، توليد مسكن در حيطه اختيارات مردم است و دولت بايد با سياستهاي خود آن را مورد حمايت قرار دهد. از اين رو نميخواهد در اين بخش تصديگري كند؛ اما دولت انضباط و هدايت بازار مسكن را با جديت دنبال ميكند.
الهام سپس به برنامههاي دولت براي ساماندهي بازار مسكن اشاره و اعلام كرد: در حوزه ساخت مسكن در شهرهاي مختلف از جمله در تهران، دولت با اصلاح ضوابط و مقررات شهرسازي، كار توليد و توسعه ساخت مسكن را دنبال ميكند.
سخنگوي دولت، حذف قيمت زمين از هزينههاي ساخت و فروش مسكن را از ديگر سياستهاي دولت برشمرد و طرح مسكن مهر و حذف قيمت زمين را نيز در همين راستا عنوان كرد و گفت: تاكنون براي بيش از يك ميليون و 100هزار واحد مسكوني، زمين آماده شده و براي توليد مسكن در اختيار متقاضيان قرار گرفته است.
رييس شوراي اطلاعرساني دولت در ادامه اظهار كرد: براي همه افرادي كه ثبتنام كرده و واجد شرايط باشد تا پايان سالمالي 1387، زمين براي توليد مسكن در اختيار آنان قرار خواهد گرفت.
الهام حمايتهاي تسهيلاتي براساس منابع بانكها براي ساخت و توليد مسكن را از ديگر اقدامات دولت در اين بخش اعلام كرد و گفت: توليدكنندگان مسكن مورد حمايت منابع بانكي قرار ميگيرند.
وي سپس به برنامههاي دولت براي ارزان كردن ساخت و تسريع در توليد مسكن اشاره كرد و گفت: همه زمينهها براي توليد مسكن با قطعات ساختماني پيشساخته آماده است كه اين امر در كاهش هزينههاي تمامشده مسكن بسيار موثر خواهد بود و سرعت توليد را نيز افزايش خواهد داد.
سخنگوي دولت اعلام كرد: در همين راستا تا پايان سال جاري 30 كارخانه توليد مسكن پيشساخته در 30 استان به بهرهبرداري خواهد رسيد و اين رقم تا سال آينده به 300 كارخانه افزايش خواهد يافت كه ماشينآلات و لوازم احداث كارخانهها به كشور وارد شده است.
الهام، حمايت از انبوهسازان مسكن را از ديگر برنامههاي دولت عنوان كرد و گفت: دولت به همه كساني كه در بخش توليد، اجاره و اجاره به شرط تمليك به صورت انبوه فعاليت كنند، زمين رايگان اعطا ميكند.
وي ادامه داد: علاوهبر حمايت دولت از سرمايهگذاريهاي داخلي، دولت در حوزه حمايت از سرمايهگذاري خارجي هم وارد عمل شده است و تاكنون با حمايت دولت، تعدادي از سرمايهگذاران خارجي براي توليد و ساختوساز مسكن وارد عمل شدهاند و به زودي فعاليت جدي خود را آغاز ميكنند.
سخنگوي دولت در بخش ديگري از سخنانش در تشريح اقدامات دولت براي كنترل بازار مسكن گفت: دولت تصميمات مهمي در اين زمينه اتخاذ كرده كه براساس آن خريد و فروش ملك و مسكن از آذرماه امسال بر اساس قيمت واقعي آن انجام خواهد شد.
وي بازار خريد، فروش و اجاره مسكن را آشفتهترين بازار توصيف كرد و گفت: دولت با هماهنگي سازمان ثبت اسناد و املاك و همكاري ديوان عدالت اداري و با ملاحظه همه جوانب لازم، در پي ساماندهي خريد و فروش و سوداگري در امر مسكن است و قصد دارد بازار مسكن را منضبط كند.
الهام افزود: با همكاري سازمانهاي اعلامشده، براي اولين بار بانك اطلاعاتي از زمين و مسكن كشور آماده خواهد شد كه براساس آن اطلاعات همه زمينها و املاك بايد در اين بانك ثبت شود.
وي همچنين تاكيد كرد: پس از زماني كه متعاقبا اعلام خواهد شد، هر نوع خريد، فروش، اجاره و نقل و انتقال زمين و مسكن در اين بانك اطلاعاتي ثبت خواهد شد و خريد و فروش رسمي و وكالتي، چه به صورت مشاع و چه فردي از سوي اشخاص حقيقي و حقوقي بايد در اين بانك اطلاعاتي درج شود و هيچ نقلوانتقالي صورت نميگيرد؛ مگر اينكه در اين بانك ثبت شده باشد.
وي با بيان اينكه هر نوع نقلوانتقال عادي زمين و مسكن با كد خاص و در فرمهايي به صورت اوراق بهادار ثبت خواهد شد، افزود: هر نوع نقلوانتقال خريد و فروش و اجاره به صورت قولنامههاي عادي نيز بايد در اين اوراق بهادار ثبت گردد، به نحوي كه براي هر مورد كد و شماره خاص و منحصربهفرد و غيرتكراري وجود خواهد داشت.
وي تاكيد كرد: همه زيرساختها براي انجام اين كار فراهم شده است و از آذرماه سال جاري همه اطلاعات زمين و مسكن با استفاده از اين اطلاعات انجام خواهد شد.
دريافت ماليات از معاملهگران بازار مسكن
به گفته الهام، براساس سياستهاي جديد خريد و فروش زمين و مسكن براي كساني كه شغلشان خريد و فروش است و كساني كه براي تامين نياز خود اقدام ميكنند، تفكيك خواهد شد و كساني كه در سال بيش از دو بار معامله خريد يا فروش زمين و مسكن انجام دهند، اين امر نشان ميدهد كه شغل و كارشان خريد و فروش است و لذا براساس قانون مشمول ماليات مشاغل خواهند شد و بايد ماليات سود معاملات خود را پرداخت كنند.
وي ادامه داد: طرح الزام پرداخت ماليات براي خريد و فروش براساس قيمتهاي واقعي املاك صورت خواهد گرفت.
سخنگوي دولت خاطرنشان كرد: از آذرماه سال جاري آنچه در دفترچههاي انتقال اسناد ثبت خواهد شد، برابر با قيمت واقعي خواهد بود و ماليات دريافتي از افراد براساس قيمت واقعي خواهد بود.
رييس شوراي اطلاعرساني دولت تاكيد كرد: انبوهسازان و توليدكنندگان مسكن زير نظر وزارت مسكن و تحتضوابط آن از پرداخت ماليات مستثنا هستند.
الهام اعلام اقدامات دولت براي ساماندهي بازار اجاره مسكن را به آينده نزديك موكول كرد و گفت: جزئيات برنامههاي دولت براي ساماندهي مسكن اجارهاي به زودي اعلام خواهد شد.
طرح ادغام بانكها را نبايد مصوبه دولت دانست
سخنگوي دولت ديروز در بخش ديگري از نشست خبري خود با خبرنگاران در پاسخ به خبرنگاري كه از وي درباره طرح ادغام بانكها پرسيد، خاطرنشان كرد: نميدانم چه اصراري است كه افرادي چنين مواردي را مطرح و فضايي را در اطراف موضوع درست ميكنند.
وي در توضيح بيشتر اين مطلب افزود: در دولت به طور طبيعي در روزهاي مختلف ممكن است دهها طرح بررسي شود و دستگاههاي مختلف پيشنهادهايي ارائه دهند كه اين پيشنهادها در قالب مسائل كارشناسي بررسي خواهد شد و معمولا دستگاهها نيز نمونه مصوب مورد نياز را هم ضميمه پيشنهاد خود ميكنند تا در صورت انجام كار كارشناسي و موافقت مصوب شود؛ لذا يك امر طبيعي در روند كار كارشناسي و تصميمسازي در تمام امور وجود دارد و زماني كه دولت به تصميمي برسد، آن را براي مردم توضيح و اهداف را تبيين ميكند.
وي ادامه داد: اينكه كسي به دنبال اين باشد كه مسائل را در عرصه رسانهها و به نام تصميم دولت عنوان كند، نادرست و غيراصولي بوده و منطق روشني ندارد؛ بنابراين در اين زمينه تاكنون تصويبي از سوي دولت انجام نشده و كسي كه اين مساله را مصوبه دولت ميداند يك امر جاهلانه است.
سود بانكي سپردهگذاران و سرمايهگذاران تغيير نميكند
سخنگوي دولت همچنين استعفاي مظاهري رييس كل بانك مركزي را تكذيب كرد و افزود: اين مساله درست نيست و وي در حال انجام كارهاي خود است.
الهام در پاسخ به سوالي درباره نرخ سود بانكي و ابلاغ آن توسط بانك مركزي تصريح كرد كه بايد اين موضوع براي افكار عمومي تبيين شود.
وي ادامه داد: در حوزه بانكها دو نوع عقود و معاملات و قراردادها اجرا ميشود كه بحثي درخصوص ارتباط و قرارداد مردم با بانكها و همچنين ارتباط بانكها با مردم و تسهيلاتي كه به مردم ميدهند است. مردم بخشي از سپردههاي خود را به بانك در قالب قرضالحسنه ميدهند؛ لذا سودي از بانك نميگيرند و بحث مربوط به جوايز نيز بحث ديگري است.
الهام ادامه داد: اما در مقابل گروهي از مردم به بانكها پول ميدهند و در واقع سپردههاي سرمايهگذاري ميگذارند؛ لذا بحث سود بانكي، ارتباط با سپردههاي مردم ندارد. سود واقعي كه بانك از سرمايه مردم به دست آورد آن را به نسبتي كه قرار داده در اختيار سرمايهگذار ميگذارد. لذا سود سپردهگذاران و سرمايهگذاران هيچ تغييري نميكند.
وي افزود: دولت در حال ساماندهي اين مساله است كه اين سپردهگذاري در كدام بخش بوده است تا آن سود هرچه تصويب شود سرمايهگذار از آن بهره ببرد و در اين خصوص بانكها نيز به عنوان وكيل سرمايهگذار عمل ميكنند. در واقع بخش سرمايهگذاري هم بر اساس عقود اسلامي تابع سود واقعي است و نميشود اين را از پيش تعيين كرد. لذا مساله سود بانكي ارتباطي با سپردهگذاري مردم در بانكها ندارد كه در اين راستا عدهاي را نگران كرده است.
وي ادامه داد: بخشي هم مربوط به عقود مبادلاتي است كه جزو مشاركت سرمايهگذاري نيست. در واقع بانكها خريد و فروش اقساطي دارند كه به يك ذهنيت غلط در مردم به عنوان وام تلقي ميشود؛ بلكه بانكها پول مثلا ماشيني را به صورت نقد به بنگاه ميدهد و به مردم قسطي ميدهد؛ لذا نرخ نقد با قسطي تفاوت دارد.
32هزار ميليارد تومان پول نفت كجا رفته؟!
سخنگوي دولت در ادامه در پاسخ به سوالي درباره اخباري مبني بر اينكه 32هزار ميليارد تومان از پول نفت در سال 85 به خزانه كشور وارد نشده، گفت: پس اين پول كجا رفته است، آدرسش را داريد؟ جالب است اطلاعاتم را كامل كنم. وي افزود: اگر بشود اين مقدار را در كشوري كه سيستم خزانه آن مشخص است و بايد همه دريافتها و پرداختها از سوي خزانه صورت بگيرد و دهها نظارت نيز بر آن انجام ميشود، اينگونه خارج شود، پس بايد روش آن را ياد بگيريم و براي حل مشكلات مردم آن را به كار ببريم.
خبرنگاري در پاسخ الهام گفت: اين گزارش تفريغ بودجه است. اما الهام پاسخ نداد و با بيان اينكه «نظام مالي كشور چارچوب منظم و بستهاي دارد» گفت: اگر كساني چنين روشهايي بلد هستند به ما نيز ياد دهند كه ما آن را به نفع مردم استفاده كنيم. اگر چنين مسالهاي رخ داده پس بايد در محاكم بررسي شود و با شيوه قضايي به آن رسيدگي گردد.
سخنگوي دولت تصريح كرد: سيستم كشور طوري نيست كه چنين مسائلي در آن انجام شود. انتشار اين مسائل به معناي اعلام وقوع يك جرم و افترا به دستگاهي است؛ لذا مايليم به صورت دقيق، مستند و واقعي در اين زمينه حرف زده شود.
دولت كارشناس زبده در مسائل اجرايي است
الهام در پاسخ به سوال ديگري درباره برنامههاي دولت براي تعامل با مجلس هشتم تصريح كرد: رييسجمهور در افتتاحيه مجلس هشتم پيشنهادهاي همكاري مشترك بين دولت و مجلس را در موضوعاتي مطرح كرد و در همكاريهاي اقتصادي و ساير ظرفيتهايي كه جاي كار دارد، اعلام نظر كرد. وي ادامه داد: دولت خود يك كارشناس زبده و توانمند در مسائل اجرايي است كه ميتواند اين كارشناسي در خدمت مجلس و به عنوان نرمافزار برنامهريز كشور قرار گيرد.
الهام در ارزيابي خود از انتخاب لاريجاني به عنوان رييس مجلس هشتم گفت: ايشان منتخب مردم و نمايندگان است و دولت هم نهايت همكاري و تعامل را خواهد داشت. فضاي كشور به همدلي و همكاري همه قوا نياز دارد و دولت با هر مسوولي در هر جايي همراهي و همگامي خواهد كرد.
راهكارهاي دولتي ساماندهي مسكن
اصلاح ضوابط و مقررات شهرسازي
حذف قيمت زمين از هزينههاي ساخت و فروش مسكن
حمايتهاي تسهيلاتي از منابع بانكي
بهرهبرداري از 30 و 300كارخانه توليد مسكن پيش ساخته طي سال جاري و سال آينده
اعطاي زمين رايگان به انبوهسازان براي توليد مسكن براي اجاره و اجاره به شرط تمليك
حمايت دولتي از سرمايهگذاري خارجي در بخش مسكن
ايجاد بانك اطلاعاتي زمين و مسكن و الزام ثبت معاملات
شمول ماليات مشاغل براي كساني كه در سال بيش از دو معامله داشته باشند
ثبت قيمتهاي واقعي در دفترچههاي انتقال اسناد و محاسبه ماليات بر اساس قيمت واقعي
مستثني شدن مالياتي انبوهسازان و توليدكنندگاني كه زير نظر وزارت مسكن فعاليت ميكنند
برنامه دولت براي ساماندهي مسكن اجارهاي به زودي اعلام ميشود
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]