واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /يورو ٢٠٠٨/ آرزوي چاپيوسات: قهرماني سوييس در جام ملت ها
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ورزشي - فوتبال
تيم ملي سوييس، با امتياز ميزباني در رقابتهاي قهرماني اروپا، به تابستاني رؤيايي ميانديشد. تيمي كه بزرگترين افتخارش در فوتبال اروپا، نتايج مساوي در رقابتهاي 1996 و 2004 است، به دنبال شگفتيآفريني همانند دانمارك و يونان است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،تيم ملي فوتبال سوئيس در طول تاريخ نيم قرني جام ملتهاي اروپا، تنها دو بار در مرحلهي پاياني حاضر بوده است: 1996 انگليس و 2004 پرتغال. اين تيم هر دو بار هم تنها با به دست آوردن يك امتياز در پايان بازيهاي گروهي به خانه بازگشت. حتي "اشتفان چاپيوسات"، ستارهي خط حملهي سوئيس هم نتوانست در اين راه باري از دوش تيم ملي كشورش بردارد.
مهاجم پيشين تيم بوروسيا دورتموند آلمان، در 5 بازياي كه در رقابتهاي جام ملتهاي اروپا انجام داد، موفق نشد حتي يك گل براي سوئيس به ثمر برساند. او ديگر بازي نميكند و اينك به ديگراني چون "ترانكيلو بارنتا" در خط مياني يا "الكساندر فراي" در نقش مهاجم نوبت رسيده، تا به رؤياي قهرماني سوئيس جامهي عمل بپوشانند. چاپيوسات، بارنتايي را تصوير ميكند كه بايد در خط مياني، پيروز نبردهاي تك به تك باشد و با خلاقيت خود تيم را به جلو هدايت كند. "خلاقيت" به خرج دادن در واقع به معناي گل زدن است. تيم سوئيس در تاريخ جام ملتهاي اروپا تاكنون در هر دو حضور خود توانسته تنها يك گل به ثمر برساند. تساوي بدون گل در برابر كرواسي (1996 انگليس) و يك بر يك در برابر انگليس (2004 پرتغال) ، بهترين نتايجي هستند كه سوئيس در اين پيكارها به دست آورده است.
بازيكن ملي در نقش قهرمان ملي
تيم سوئيس به مربيگري "ياكوب كوهن" در جام جهاني 2006 آلمان انتظار هواداران خود را تا حد زيادي پاسخ گفت، و تيمش را تا مرحلهي يكهشتم نهايي بالا كشيد و پس از 390 دقيقه گل نخوردن، در ضربه هاي پنالتي مغلوب اوكراين شد. كوهن كه مطبوعات او را در زمان بازي در باشگاه زوريخ، «بهترين بازيكن فوتبال تاريخ سوئيس» ميناميدند، با اين موفقيت جاي خود را در تيم ملي محكمتر كرد.
وي دگرگوني هاي بسياري در تركيب تيم ملي سوئيس ايجاد كرد. به تصميم او "ديگو بناگليو"ي 25 ساله به جاي "پاسكال تسوبربوهلر" 37 ساله در چارچوب دروازه قرار گرفت؛ "يوهان فوگل" ، هافبك دفاعي تيم نيز كنار گذاشته شد و بازوبند كاپيتاني به بازوي "الكساندر فراي" بسته شد. "گوكهان اينلر" 24 ساله و "گلسون فرناندز" 22 ساله، نيز از ديگر جواناني هستند كه در حال حاضر از اميدهاي تيم ملي سوئيس در رقابتهاي قهرماني اروپا به شمار ميروند.
كوهن 65 ساله سيستم 4-4-2 را برگزيده است. دو مدافع كناري ويژگي هاي حملهاي هم خواهند داشت و دامنهي فعاليت فراي در پيشاني خط حمله بسته به تركيب تيم رقيب، متفاوت خواهد بود. وي كه در پايان تورنمنت 2008، تيم ملي سوئيس را به "اوتمار هيتسفلد" تحويل خواهد داد، در اين جام براي هر پست تقريباً دو بازيكن در اختيار دارد؛ البته به جز فراي.
"بناگليو" از ولفسبورگ، "ماريو اگيمان" از كارلسروهه و "بارنتا" از لوركوزن، در كنار "اينلر" از اودينزه و "فرناندز" از منچسترسيتي، تجربهي كافي براي حضور در تورنمنت مهمي همچون قهرماني اروپا را دارند. "ارن درديوك" 19 ساله هم البته در تركيب تيم حضور دارد.
در مدت 7 سال مربيگري او، تيم ملي فوتبال سوئيس همواره در مسير پيشرفت بوده است. وي 386 بازي براي تيم زوريخ در خط مياني انجام داد، 6 بار قهرمان باشگاههاي اين كشور شد و 5 بار جام حذفي را به دست آورد. او همچنين 63 بازي ملي انجام داد و در جامجهاني 1966 هم حضور داشت.
ياكوب كوهن كه با نام "كوبي" هم خوانده ميشود، در 17 دسامبر 2006 بهعنوان مربي سال سوئيس و در 13 ژانويهي 2007 بهعنوان "شهروند نمونهي سوئيس" انتخاب شد. پس از راهيابي تيم سوئيس به مرحلهي يكهشتم نهايي جام جهاني آلمان هم در شهر "ويديكوهن" ، زادگاه كوبي، ميداني به نام "كوبي كوهن پلاتس، جامجهاني 2006" ناميده شد.
مشكلات سوئيس در تورنمنت 2008
مشكل اصلي تيم ملي سوئيس اما در وحدت بازيكنان است. به اين معني كه مربي اين تيم 41 يازيكن را انتخاب كرد و در طول 17 بازي تداركاتي، تركيب مورد نظر خود را انتخاب كرد. بسياري از بازيكنها در چند بازي غايب بودند و پس از اينكه انتخاب شدند در واقع به اندازهي كافي با همتيميهاي خود تمرين نكرده بودند. اين عامل بازدهي تيمي را تضعيف كرده است.
علاوه بر آن جاي خالي بازيكناني كه تيم را هدايت كنند همانقدر به چشم ميآيد كه كمبود گلزن. "ليشتاشتاينر" ، اگيمان و اينلر بدون تجربهي كافي در عرصهي فوتبال ملي پا به اين تورنمنت ميگذارند. "فيليپ دگن" و "لودويك مانيا" با آسيب ديدگي دست به گريبان بودهاند و بار بيش از حد بر دوش "فيليپ سندروس" بوده است. "هاكان ياكين" 31 ساله كه ميتواند جوانترها را هدايت كند، حضورش در ميانهي ميدان مورد ترديد است.
البته كوهن براي گلزني اميد بسياري به فراي بسته است. مهاجم 28 سالهاي كه پس از آسيب ديدگي طولانيمدت، دوم فوريهي گذشته نخستين بازي خود را در بوروسيا دورتموند جشن گرفت. وي 26 مارس بود كه پس از يكسال دوري، برابر تيم فوتبال آلمان به ميدان رفت. فراي ميخواهد همراه تيم سوئيس قهرمان اروپا شود.
فراي بازيكن سال سوئيس در سالهاي 2005 و 2007 شد و در نخستين فصل خود (2006-2007) در بوروسيا دورتموند 16 گل به ثمر رساند. او نخستين بازي ملي خود را در سال 2001 برابر تيم يوگسلاوي (يك بر يك) انجام داد و بازي اخير سوئيس برابر آلمان پنجاه و هفتمين بازي ملي او بود. او تا كنون 32 گل ملي به ثمر رسانده و با دو گل ديگر به "كوبيلاي توركيلماز" تركتبار خواهد رسيد. توركيلماز، مهاجم پيشين تيم ملي سوئيس، 64 بازي و 34 گل ملي در كارنامهي خود دارد. او ركورددار تعداد گل ملي در سوئيس است.
سوئيس كه در سيزدهمين جام ملتهاي اروپا بهعنوان يكي از ميزبانها (در كنار اتريش) بدون بازيهاي انتخابي به جمع تيمهاي پاياني پيوسته، در گروه اول و در كنار پرتغال، نايبقهرمان دورهي پيش، تركيه و جمهوري چك قدرتمند قرار دارد. اين تيم در روز هفتم ژوئن در ورزشگاه "سنياكوب پارك" شهر بازل، بازي افتتاحيهي را برابر جمهوري چك انجام خواهد داد.
اشتفان چاپيوسات خوشبين است. او به امتياز ميزباني اشاره ميكند كه : «بازي افتتاحيه در برابر چك را ميتوان با پيروزي پشت سر گذاشت. در بازيهاي خانگي و با پشتيباني تماشاگران خيلي كارها ميتوان انجام داد. شكي نيست كه گروه ما گروه مشكلي است اما به اعتقاد من در جام ملتهاي اروپا گروه آسان وجود ندارد. »
تركيه و سوئيس؛ پوست و دباغخانه؟
شايد حساسترين ديدار گروهي سوئيس برابر تيم فوتبال تركيه باشد. ديداري حساس پس از يك جنجال. آخرين صفآرايي اين دو تيم در چارچوب بازيهاي انتخابي جامجهاني 2006 آلمان، انجام شد. در بازي رفت، سوئيس حريف را در خانه با نتيجهي 2 بر صفر شكست داد. در بازي برگشت در تركيه، اگر چه تركها تيم سوئيس را 4 بر 2 بردند، اما سوئيس در مجموع و بهخاطر دو گل زده در خانهي حريف، به جام جهاني راه پيدا كرد.
تماشاگران خشمگين تركيه، سوئيسيها را با پرتاب اشيا به رختكن فرستادند. جايي كه ميان بازيكنان دو تيم درگيري رخ داد.
به نوشته ي پايگاه اينترنتي "دويچه وله" جدالي سخت در داخل زمين و البته جوي آرام در ورزشگاه آرزويي است كه چاپيوسات نه تنها براي بازي تركيه و سوئيس كه براي تمام تورنمنت دارد. و البته يك آرزوي ديگر كه بهتر است آنرا كمي رؤيايي بناميم: «ايستادن بر قلهي اروپا». وي ميگويد: «اين رؤيايي است كه پيشتر به تحقق پيوسته است، براي دانمارك در سال 1992 و يونان در سال 2004. پس چرا براي ما نه؟ البته اين بسيار دشوار خواهد بود.»
انتهاي پيام
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 400]